Cysta na maternici, meškajúci menzes - rady, skúsenosti?

strasko
22. júl 2018

Ahojte,
chcela by som vás poprosiť o skúsenosti, rady a asi najskôr a upokojenie. Bola som u Dr. s meškajúcou MS (2 týždne meškanie, 6 negat. testov)... Prezrel, spravil vnútorný ultrazvuk, skonštatoval, že výstielka je 8mm a je nachystaná na MS, tehotenstvo vylúčil, no našiel mi na pravej strane maternice 5cm cystu, vraj z neprasknutého folikulu vajíčka. Dostala som agolutin a povedal mi, že mám prísť po MS alebo ak ju do 2-3 týždňov nedostanem. Dnes je to 9 dní od vyvolávačky, MS stále nikde a ja už začínam stresovať.
Je to prvý krát, čo sa mi niečo také stalo - ako vyvolávačka, tak cysta, preto neviem, čo mám čakať.
Nestalo sa to niektorej z vás? Myslíte, že sú na mieste obavy?

milus777
22. júl 2018

Ahoj. Ziadne obavy nemusis mat. Ms ti urcite pride a ked nie tak ti dr este nieco da. Cystu mas predpokladam na vajecniku kedze je to neprasknuty folikul. Je to bezne ze ti kvoli cyste meska ms. Ked nedostanes tak ti dr vezme krv na hormonalny profil... Je to bezny problem a nic z coho by si sa mala stresovat... Zeny riesia na gynde aj ovela horsie problemy. Drzim palce 🙂

strasko
autor
22. júl 2018

@milus777 Ďakujem krásne, že si odpísala. On mi povedal, že je v maternici na pravej prednej strane... Viem, že sú horšie veci, no keďže on mi povedal len, že teraz to nebudeme riešiť, kým nedostanem menzes, začala som si o tom čítať a prišla som k rôznym nie veľmi pekným veciam, tak som začala plašiť ☹ Myslíš, že toto celé môže byť nejakým dôsledkom vysadenia HAK ešte vo februári?

3petka
22. júl 2018

@strasko ahoj ja mám skoro to iste. Mám 2 cm cistu na maternici. No ms zatiaľ mám len keď mi má prísť tam mám riadne bolesti čo som nikdy nemala. O mesiac mám ísť na kontrolu tak som tiež zvedavá že čo. Mne zatiaľ nedal Dr nič na to. A povedal že to môže byt hormonalnymi zmenami. Som 2 roky po pôrode a liečim sa na štítnu. Takze výkyvi hormónov mám.

milus777
22. júl 2018

@strasko urcite to moze byt aj dosledok vysadenia. Hormony sa este davaju dohromady. Aj ja mam momentalne cystu na vajecniku a to uzivam hak... Nemysli hned nato najhorsie. Vsetko bude oki neboj.co sa tyka gynekologickych veci tak ja som uz mala take problemy co by som mohla roman napisat. Ta tvoja cysta urcite nic nieje a da sa poriesit. Po vyvolavacke moze aj 2 tyzdne trvat kym dostanes ms takze este pockaj a neplas sa. A keby si aj nedostala tak sa to u dr poriesi neboj. Aj stres robi vela a mozno si preto este nedostala. Ukludni sa a bude to v poriadku. Skoro kazda zena ma aspon raz za zivot problem s cystou. Drzim palce

jananina
23. júl 2018

@strasko Ahoj.Ak máš cystu na maternici moja odpoveď nieje pre teba.Baby pozor na cysty na vajecniku.Ta moja 5cm mi v januári otočila vajecnik 4x a zaskrtila.Bolest neskutočná.Nasledoval prevoz do nemocnice a laparka.Poviem pravdu od bolesti si nepamätám čo sa dialo počas 6h.V nemocke som stravila 5dni.Ono sa zdá ze len cysta no po tejto skúsenosti mám strach dodnes.

danicabbb
23. júl 2018

@milus777 ja som mala cystu a ďalšou ms sa vyplavika bol to vlastne neprasknuty folikul

strasko
autor
23. júl 2018

@3petka takže postup v podstate rovnaký 🙈 tiež len čakáš, že čo s ňou bude ďalej. Mne jediné čo, tak tú vyvolávačku ale to kvôli meškaniu 🙄 Držím palce, nech to dobre dopadne 🙏

strasko
autor
23. júl 2018

@milus777 fíha a to som myslela, že počas užívania hak cysty nebývajú, keď sa na nich nasadzujú hormóny 😲 a ďakujem ti krásne za rady... ❤

leameleg
13. aug 2021

@jananina ahoj mam aj ja cystu na vajecniku a momentalne mi ms meška už 3 den. Gynekológ ma dovolenku este tyzden :( trosku mam strach ze nechodi :( ako si pomoct ... ? Stale si sice vravim ze 3 dni este nie je vela. :(

jananina
13. aug 2021

@leameleg ahoj.Odkedy som sem písala príspevok bola som 2x na laparoskopii.Bohužial mám cysty ktoré neprasknú.
3 dni ešte nieje na paniku.Neboj bude to ok!Ja som skúšala rôzne doplnky aj lekárske aj alchemiu no mne nepomohlo nič.Ale všimla som si že odkedy nemám sedavé zamestnanie zatiaľ je to ok.

leameleg
13. aug 2021

@jananina ja to presne mam od kedy pracujem ako nesedim nonstop ale dosť často. Tak ja mam cystu nejaku dermooidnu a vraj aj vaječník obalený a to už trvá cca 3 mes. Ale menzes došiel vždy :( no uvidíme či príde čo by bolo super. A tebe tie cysty stále davajú von laparkou ano ? ...

jananina
13. aug 2021

@leameleg áno.Dá mi vyvolavačku a keď nezaberie tak už ma hneď objedná do nemocnice.Radšej aby sa nezopakovalo to čo prvý krát.

leameleg
13. aug 2021

@jananina takže si si tiež prešla tým svojím neštastím :( je hrozné ako ženy trpia och stále niečo :(