Cysta/myóm

6. mar 2024

Ahojte, kočky,

mam babätko, ma 3 mesiacd aj nieco. Pri tehotenstve mi lekar cca v 12tt nasiel nalez, podla neho cysta velka 6cm. Vyjadril sa ze to budeme riesit po tehotenstve teraz sa aj tak neda.
Ked som bola na zazitkovom 4D sone u ineho lekara povedal ze to skor vyzera na myom. Hovorila som to aj svojmu doktorovi, neriesil.
Nenapisal mi otom ani do tehotenskej knizky ani nikde, pride mi ze to berie celkom lahostajne.
Po šestonedelii na vysetreni pozrel len zo spodu, ked som sa pytala na myom povedal, ze teraz sa este vsetko meni(v tele), tak si mam zavolat v lete.
Vy by ste cakali? Predsa len jeden povie to druhy to, moze to byt aj horsie (nechcem si privolavat) 6cm mi pride dost. Mam sa objednat niekam inam alebo pockat?

domkakvet
6. mar 2024

Objednaj sa inde a k niekomu schopnemu.

anketkarka
6. mar 2024

No podľa toho, kde ho máš. Ak ho máš na vnútornej strane, tak sa môže pri menzese vyplaviť nejakým zázrakom. Ale keď to máš na vonkajšej, tak 6 cm asi len tak nezmisne. Ale neviem, čo čakáš od lekára. Však máš malé bábätko, druhé tehotenstvo ešte riešiť nechceš teraz určite. Keď dojčíš, tak Ti asi ani nejakú možnosť liečby nemajú čo navrhnúť. Fakt len čakať.

majamat
7. mar 2024

zavisi aj od toho,c i mas porblemy. ak nemas, kludne pockaj do leta.
ak by boli problemy, chod hned.
myom je prakticky neskodny. keby bol extremne velky moze tlacit okolie a teda asi nahorsie je, ze moze sposobovat mimomenstr. krvacanie a tiez silne menst, krvacanie.
to su tie priznaky, koli ktorym mozes vyzadovat riesenie hned, ak ich nemas, nemusis sa ponahlat.