Dobry den.dnes mi dr.gynekolog povedal ze mi velmi rychlo narasta cysta.
Ma 5cm a pred 10dnami mala 0,66mm.
Mali ste aj vy taku skusenost?
Dr.sa to velmi nezda ze to tak rychlo narastlo.
Mozem dostat silnu bolest bo sa moze otocit a ze hned na pohotovosť.
Moze sa mylit ze to neje cysta abo nieco vaznejsie?
Ms som mala v 31.12
Dnes mi dal druhu injekciu a zas o 10dni.
@zuzi0911 nesom tehu.a nebral mi krv.zistoval ci sa nejednao mimomaternicove tehu.
A to si mala silne bolesti aj s krvacanym?
@zuzi0911 rychlo sa ty zvadcila ta cysta?
Dr.ma posle na laparoskopiu ked sa to nezmeni a nepukne.
@svadba30.maj vsak toto mal zobrat krv,,,zo sona moc toho neuvidi pokial to nerastie,,,mna bolo tyzden na jednej strane,,stale som behala po dr a nic,,jedine ze asi ovulacia,,,v noci ma zobudila strasna bolest ako rezanie,,nemohla som chodit,,tak sme isli do nemocnice,,,tam ma nechali ,,sono ok az na tehutinu v bruchu tak dali infuzie,,rano bolesti dtale tak ma isli operovat,,pri operacii zistili ze mi praskol aj vajecnik,,kvazi mala som ovulku len folikul sa neuvolnil narastol o cievu na vajecniku tak to prasklo,,,a ta tekutina bola krv,,,ale ja som nekrvacala von,,,
@zuzi0911 mna nic neboli.no uvidime co ma byt bude.mrzi ma to ze si tak dopadla.
@svadba30.maj v pohode,,vsetko dopadlo dobre,,vajecnik zasili,,aj ked hocitim stale a hlavne ked z neho ovulujem to ma az zaludok boli,,,no moze sa to zopakovat tak sa bojim viac,,,aj mesiac po operacii sa mibtam opat toto vytvorilo a dr hned hospit. No odmietla som,bola som sice zbalena a nachystana keby nieco,,nastestie to samo zmizlo potom 😉,,drzim ti palce nech to zmizne same,,a aj keby ides na tu lpk(predsa len radsej),,neboj sa
@zuzi0911diky. nestihli ty urobit laparoskopiu?
Brala si aj lieky na tu cystu?
A ms si mala kazdy mesiac ked si mala tu cystu?
Ahoj, niečo podobné som mala aj ja, pri prehliadke cysta 5x7cm, MS len 1 deň. - Dr. povedala, že to kvôli tej cyste. Tiež ma upozornila, že ak praskne alebo sa otočí, môže to veľmi bolieť a treba ísť do nemocnice. Hľadala som alternatívne možnosti liečby a známi mi poradili ľanové semienka. Tak som to jedla celý mesiac - s plnotučným tvarohom a medom, čerstvo pomleté, lebo inak to vraj nemá efekt, tie látky sa stratia. Cysta zmizla do ďalšej MS, ale sám Dr. v nemocnici na kontrolnom uzv mi povedal, že ten ľan na to nemal vplyv 🙂 že to proste občas samo zmizne - praskne alebo sa vstrebe. Držím palce, aby sa to u Teba skočilo podobne
no neviem, ale cysta 0,66 cm to neni hadam ani cysta, ale folikul nie? myslim si, ze o cystu sa jedna od velkosti cca 2 cm???.....len to si myslim ako laik....lebo folikul pred prasknutim je urcite vacsi ako 1 cm a neni to cysta.....inak co sa tyka rychlosti rastu.....mna strasne bolelo v podbrusku, tyzden nato som bola u lekara a cysta mala cez 5 cm...a urcite sa vytvorila vtedy, ked som mala tie bolesti...takze za 7 dni narastla na viac ako 5 cm.....ale robila som si ricinove zabaly, pila pupalkovy olej a po mesiaci som bola na kontrole a cysta praskla, ani som to necitila 🙂
@emasss111 tu mensiu cystu dr. Neriesi.
Znepokojila ho ta 5cm cysta co narastla po 10dnoch od poslednej kontroly.
@nakupiky
Ziadne lieky ty dr.nepredpisal?
@svadba30.maj nie, žiadne na predpis, druhý lekár (mala som možnosť konzultácie v nemocnici a bol to rodinný známy) mi odporúčal dať to laparoskopicky hneď von, vravel mi, že sa to môže zvrtnúť, že je to príliš veľké. Fakt je, že moja Dr. ma upozorňovala, že môžem urobiť jeden hlúpy pohyb a môže vzniknúť problém. Bola som po mmt, otvárali ma cez jazvu po cisárskom a starala som sa o malého, mal vtedy necelé tri roky, takže tam fakt hrozilo, že ho zdvihnem alebo sa sa prudšie pohnem a môže sa tá cysta skrútiť. Okrem toho zákaz aktivít - skákanie, beh, prudké pohyby, ale Dr. bola za to, aby sme to chvíľu pozorovali a operácia až potom. Odporučila mi tuším B6, po tom som akurát fajne pribrala 🙂 Vtedy som začala zháňať babské recepty
@svadba30.maj nie neposlali ma na lpk kedze to vyzeralo na ovulaciu,,laparku mi robili ked to prasklo,,,lieky iba od bolesti,,a ms som mala normalne
Aj mne zmizla za dva týždne dva dni pred plánovanou laparo mala som ju 6*8 cm
@nakupiky poskodola ty cysta vajecnik vyberali ty ho?
@zuzi0911 tak mne uz dost dlho.meska ms.ale to najskor bude tou cystou.
Poskodila ty ta cysta aj vajecnik?
@katarinka134 tak to si dopadla celkom dobre ci?neposkodola ty vajecnik?
@svadba30.maj vaječník ani vajíčkovod nepoškodila, ja mám predstavu (podľa dostupných info), že je to útvar vyplnený tekutinou a tam dnu je všetko relatívne pružné. Podľa utz som to mala na zvyšku vajíčkovodu, nie dnu, mmt som mala v rohu maternice a odobrali mi aj vajíčkovod, urobilo sa mi to tam cca pol roka po operácii
@nakupiky ten utvar sa hybal na ultazvuku ked sa ty dotkol brucha?
A s otehotnenim nemas problem?
@svadba30.maj nie ona sa vstrebala ona nepraskla 😊 trošku som spinila iba dala mi dr vtedy duphaston aby sa hormóny napravili a už som mala pokoj ja som bola šťastná že som sa vyhla operácii
@svadba30.maj v podstate ho zachranili,,resp.zasili,,,ci je poskodeny hmm neviem ale isto,,,ovu z tej strany je velmi bolestiva,,kolkokrat mam chut ist do nemocnice,,,
@katarinka134 aj si casto spinila predtym ako ty nasli tu cystu?
@zuzi0911 tak aspon ze ho zasili.
@svadba30.maj hm, neviem či sa hýbal, nevidela som na monitor, ale povedala mi, že je naplnený tekutinou, otehotnenie neskúšam 🙂 teda neviem povedať, podľa oboch Dr. by s tým problém absolútne nemal byť, dokonca aj keď mi kvôli mimomaternicovému pol roka predtým museli vybrať jeden vajíčkovod, vraj to neprekáža a vajíčko si v prípade potreby pritiahne ten druhý
@nakupiky ta dobre potom. Aj si spinila?
@svadba30.maj nie mne neprišiel menzes a potom veľké bolesti a bola to cysta
@katarinka134 ta ja bolesti.nemam zatial.
no, namiesto MS, inak mimo cyklu nie
@svadba30.maj ahoj, ja som mala cystu ešte ako devätnásťročná a dr. tiež povedala, že niektoré typy cýst rastú veľmi rýchlo, vraj aj za týždeň. Moja narástla na 35 cm priemer, ale bol to extrém, museli mi ju rýchlo zoperovať, žiaľ aj s vaječníkom. Držím palce nech to dobre dopadne a dr. nič neprehliadne🙂
@stepanka274 dakujem.tak to ma mrzi.
Posledne dva tri mesiace neviem presne som často mavala spinenie.chodila som s tym k dr.no nic nevydel vsetko bolo ok.cyst v poslednej dobe mavam casto no doteraz boli malinke.az teraz pri poslednej kontrole sa jedna zvadcila.
Mohli tie cysty sposobovat to spinenie?
Nespominal vam to nahodou dr?
Mojho som sa zabudla opytat.
Mne pri cyste slabol menzes z mesiaca na mesiac, a dr.tiez nic nezistila, az ked ta cysta bola extra velka a odpadla som tak som isla po znamosti po doktoroch a prisli na to co mi je, nenechaj sa odbit a daj si to doporiadku, vela zdravicka 🙂
A je to cysta?? Nemoze to byt zvacseny vajcovod v pripade mimomat.tehu?? Hcg krv ti bral??? A ano moze to but aj cysta,,,a urcite pri akej Katka lvek bolesti bez do nemocnice,,mne praskla aj s vajecnikom,,no byt dr poslem ta na laparoskopiu,,