Cysta a tehotenstvo

niky528
23. apr 2017

Dobrý deň, mam 19 rokov a mám problem. Už asi týždeň mam stvrdnute bruško ale v ľavej časti a občas si nahmatam také zvláštne tvary. A pribrala som 2 kilá za týždeň co je aj dosť vidieť ale len na brušku. Mala som tušenie že by som mohla byť tehotná, beriem antikoncepciu ale aj tá môže občas zlyhat tak som si spravila test a bol negatívny takže nie som tehotná ale stále som mala tieto pocity a dnes má to trošku aj bolí. Opäť som si kúpila test že zajtra si ho spravím rano pretože už neviem čo by to mohlo byť. Cystu som už raz malá a praskla neprajem to žiadnej žene je to hrozné . A nechcela by som to znovu ak ukaze test že nie som pôjdem ku gynekológovi . Chcela by som sa spýtať či je cysta nebezpečná a môže ohroziť tehotenstvo ak by som v blízkej budúcnosti chcela otehotnieť. Ďakujem za všetky rady ! 🙂

ruza88
24. apr 2017

Ahoj ja som mavala tiez cysty na vajecnikoch.Podstupila som laparoskopiu aby sme vedeli na com som.Ked som otehotnela tak sa mi prestali robit a aj po porode som asi rok mala pokoj.Potom to prislo znova opat sa mi zacali robit....doktor mi povedal ze zrejme mi praskne a vylucuje sa to pocas MS,ktoru vdaka tomu nemam pravidelnu.Pocas uzivania antikoncepcie som tiez mala chvilku pokoj ze sa mi nerobili...

momi1_1
24. apr 2017

Cysty sú hnusná vec ale nie neliečiteľná. Len si pekne zbehni k lekárovi nech sa na to poriadne pozrie aby si vedela na čom si. Čím skôr sa s tým začne niečo robiť, tým lepšie.
Poznám babu, ktorám mala dosť veľkú cystu no keď otehotnela už sa s ňou nedalo nič robiť ale zvládla celé tehu aj pôrod na jednotku a potom si dala cystu vybrať

niky528
autor
24. apr 2017

Ďakujem pekne za rady ! 🙂)