Dobry den,
Predvcerom sme boli s priatelom a bratom v prirode a vcera rano som si zbadala cudne vyrezky po celom tele hocikde nerovnomerne rozmiestnene. Vyrazky nesvrbia a nie su povrchuove,vyxera to ako pppraskane zilky. Dnes sa zvyraznili a v strede je ako keby malinka cervena bodka. Zhodouvokolnosti ma toto iste aj brat ale priatel nie. Mam ich dost na chrbte na bruchu,na boku. Brat ich ma na chrbte par na bruchu a najviac v oblaasti slabín. Podotykam ze obysdvaja sme dospeli,bojime sa ci to nie je nieco vazne. Mame ist na pohotovost? Dakujeme
Ked si to pritlacis priesvitnym poharom, zmizne ta farba? Ak to mate obaja, je dost mozne, ze su to stipance, ale neviem si predstavit, co by ich mohlo sposobit
Vyzerá to ako petechie,podkrvacanie pod kožu,ja by som šla k lekárovi 🙄
@lindusss2016. Len oni mi pribudaju,keby to su stipance takvby bol rovnaky pocet asi ci? Lebo ja ich mam o polku viac ako vcera
@lenka359 ak vam pribudaju, tym duplom necakajte a chodte. Taketo krvacanie z vlasocnic (ich praskanim, alebo prepustanim) nemusi byt len pod kozu. To moze byt len vonkajsi viditelny priznak. Mozes po trosicke krvacat aj vnutorne.
Lepsie, ked vam v nemocnici povedia, ze treba iba vymenit postelne pradlo a dokladne vydezinfikovat matrace, lebo vam tam nieco naliezlo, ako zanedbat ochorenie, ktore moze byt vazne.
(Petechiami sa prejavuje aj meningitida napriklad, no zvycajne ma este aj ine priznaky. Nielen drobne, ci vacsie krvacanie pod kozu.).
No tak sme boli na pohotovosti a povedali nam ze pravdepodobne nas daco ustipalo v lese alebo daka rastlina. Nemozu nam dat lieky kedze bevedia co to mohlo byt a ze si to mame sleeovat ci sa to nezhorsuje,nespaja a neboli. Ale ze neumreme na to ze to je z niakeho ineho oganizmu
Dobrý deň, mali sme to isté cela rodinka po túre na Vysokú. Je to vraj postipanie od niečoho, dnes sme boli na kožnej klinike
Sla by som s tym do nemocnice. Je mozne, ze ste sa obaja chytili niecoho, co vam sposobilo alergiu alebo ste chytili nejaku bakteriu, ktora sa prejavuje podkoznym krvacanim (petechie).
Mozno vas aj nieco postipalo.