Dobrý deň, mala ste niektorá veľkú endometricku cokoladovu cystu? Mne dnes zistila na preventivke ze sa zväčšila na 6,5 cm ale nechce mna zatiaľ poslať na laparoskopiu vraj som este mlada a ak nespôsobuje problémy tak zbytočne. Zobrala aj krv na onkomarkery, ale nič zatiaľ nerieši. Bojím sa ze by praskla a spôsobila este väčšie problémy….
@martinkatinka mne na sono povedala ze je cokoladova teda naplnená krvou
@monitas15 kriste pane, to co je, ze mlada, ved mozes prist o vajecnik kludne. Ono ta vaha cysty pretoci vajickovod svojou vahou a je zle nedobre. Mne vyberali cystu tohto typu, mala 8,5cm, narastla za mesiac vyse 4cm. Kamoska a kolegyna take stastie zial nemali a prisli o vajecnik, pretoze ta cysta ho pretocila a odumrel.
@martinkatinka urci, oni to vedia podla echa urcit a parametrov.
@monitas15 áno, je už väčšia do 5 cm sa len pozorujú.Aj máš bolesti pri menzese či iné bolesti?
Ja ju mám roky 2 cm neboli ma menzes, ale dlho som nevedela otehotnieť vtedy som mavala veľké bolesti až do stehien vtedy mi ju nasli.Pocas tehotenstva nebola vyživovana a nenabalovala sa a potom znova.Mne povedal lekár, že pokym neboli nechať tak a pozorovať.Aj, keď je pravda, že na laparke by mi ich zistili možno viac na sone nevmaju šancu všetko vidieť.
Okrem toho dajú Ti ju von a o rok môžeš mať ďalšie.Kolko máš rokov plánuješ deti v krátkom čase?
Určite choď k inej doktorke. Dnes som mala mladú ženu a nález. Hlavne že stále hovoria počkáme, uvidíme a pekne ti vypestujú diagnózu. Potom počúvaš, kde ste boli? Určite konzultuj s iným doktorom.
Mne sa pretocil vajecnik s cystou, bolesti ktore sa nedaju nijakymi slovami opisat...mne ale vajecnik zachranili. 6,5 cm je zrele na operaciu. Ja som bola zakrvacana do celeho brucha. 3 dni som chodila s hadicou trciacou z brucha...och.
@monitas15 zmeň gynekológa, toto riešiť treba, práve keď si mladá. Môže sa to skrutit a tam sa riskuje odumretie vaječníka. Mne ju hneď poslali vyberať, aj endometriózne ložiská odstrániť. Veľmi mi to pomohlo s cyklom.
@monitas15 len aby sa nezatocila
Operuju sa cysty nad 5 cm. Bez laparoskopie ti neurci, ci je to naozaj "cokoladova" cysta.