Čo znamená, že mám sliznicu maternice vysoko?

kvetinka085
7. feb 2020

Dobrý deň.
Za mesiac január som mala 2x menzes.
15.-19.1 a ďalšiu od 30.1 ktorá trvá do dnes t.j 7.2.. Doteraz mi chodil pravidelne vždy 27. +, - ...
Tento druhy menzes trvá už 9 dní je veľmi silný a bolestivý.. Od samého začiatku.
Dnes som bola u gynekológičky tá mi urobilo sono, povedala že mám sliznicu maternice vysoko keď som sa opýtala co to znamená tak iba povedala ze na to ze krvacam 9 deň že je veľmi vysoko takže som sa nič nedozvedela. Nasadila mi norethisteron po dobu 10 dní, vraj po vybratí mi ma prísť menzes a po ňom mam prísť opäť.. Nemali ste niektorá podobný problém? Alebo neužívali ste tieto lieky? Sú v poriadku? Nerozhadzu mi cyklus ešte viacej? A po vysadení mi už príde menzes ako ma?

mmoonna
7. feb 2020

@kvetinka085 väčšinou, keď je sliznica vysoko, tak to znamená tehotenstvo, alebo že sa blíži menzes. Keďže máš už 9 deň menzes, tak by si sliznicu už mala mať nízku. Preto ti asi nasadila Norethisteron. Ja som ho kedysi užívala a menzes som mala ako hodinky.

kvetinka085
autor
7. feb 2020

@mmoonna tehotenstvo? Ježiši to by som asi nemala menzes ci.. A snad by mi to povedala.. Nepribrala si z tých liekov? Snáď to aj mne upraví lebo už som z toho krvácania na nervy

evalin88
7. feb 2020

@kvetinka085 ja mavam tiez podla lekarky vysoko v prekade to znamena ze v moternici je hrubsia vrstva vystelky ( teda vlastne krvy) to sposobuje dlhsiu a bolestivejsiu MS. U mna je to hormonmi a upravi sa to po antike. Podla Dr. to nie je zdravotny problem. Ked ale mas MS uz 9 dni a ta vrstca je podla Dr. Stale hrubsia nez by mala byt, je to zvlastne, lebo realne uz 9 dni ti " odchadza", cize by tam uz nemala byt. Kolko dni ti nornalne trva MS ???

kvetinka085
autor
7. feb 2020

@evalin88 ahojky, normálne mávam MS 5 dní viac nie 🥺

evalin88
7. feb 2020

@kvetinka085 🤔🤔

mmoonna
7. feb 2020

@evalin88 nemyslela som tým, že si tehotná ty. Len že pri vysokej sliznici býva tehotenstvo🙂. Z liekov som nepribrala, nemala som žiadne vedľajšie účinky. Ani som nevedela, že ich beriem. Keďže by si mala s menzesom končiť, keďže ti trvá 9 dní, tak sliznica by práveže mala byť už nízko. Tak preto ti dala tie lieky, asi to bude nejaký hormonálny problém.

evalin88
7. feb 2020

@mmoonna to asi nemalo byt mne

mmoonna
7. feb 2020

@evalin88 prepáč, samozrejme to patrilo autorke @kvetinka085

enrikad
6. mar 2020

@kvetinka085 píšeš presne to, čím prechádzam aj ja.... Mám presne také isté problémy, vysoko sliznicu maternice, moja menštruácia trvala 14 dní a veľmi silná. Tiež mám užívať Norethisteron 10 dní a potom mám prísť znova na kontrolu. Pozerám dámu tvojho príspevku a píšem dosť oneskorene, ale mohla by si mi napísať ako si potom dopadla (aj cez správu). ďakujem....

kvetinka085
autor
6. mar 2020

@enrikad ahoojky, po vybratí norethisteronu som do 4 dní dostala menzes, bol normálny a trval 5 dní. Na kontrole povedala ze maternica už je tam kde ma byť, a že tam nevidí nič neobvyklé takže neviem povedala ze to sa stáva.. Teraz mma dostať opäť menzes tak som zvedavá ci už príde ako ma, bude trvať ako má a bude raz za mesiac 🙂 daj mi potom vedieť ako si ty dopadla na kontrole u Dr.

enrikad
8. mar 2020

@kvetinka085 ďakujem veľmi pekne.... Jasné, že sa ozvem. Podľa Dr. som už v menopauze. Dobrala som liek, tak teraz čakám na menštruáciu, už to je tretí deň a zatiaľ nič. Ďakujem.