Ahojte, prosím vás, čo znamená vysoká sliznica maternice? Povedala mi to dr pred týždňom, odvtedy stále žiadna menštruácia. Folikul vraj nepraskol a vytvorila sa z neho cysta.
Čím podporiť ovuláciu? Už som z toho celého mimo, mám pocit, že vôbec nemám ovuláciu. Vďaka
@simushka31 ahoj,.povedala ti aka vysoka je ta sliznica? Mavas problemy s neprasknutim folikulu castejsie? Ja som si napr pichala gonasi kazdy mesiac na podporu ovu.
Nemas nadvahu/obezitu? Inzulinovu rezistenciu? S tym sa casto spaja aj nepraskanie folikulov.
Opatrne s tym, neprasknutie znamena,ze sa nevytvori zlte teliesko, tym padom nestupne progesteron a sliznica zostane pod utokom estradiolu. Bude rast a nebude sa strukturne premienat, co moze viest k hyperplazii. Ta sa moze zhorsovat, mozu sa zacat menit jadra buniek a rokmi sa vyvinie rakovina dliznice. Hyperplaziu sprevadzaju dlhe cykly, silne dlhe krvacanie, krce, nic prijemne.
@janetinka27 vieš čo, tento celý rok mám úplne že zle cykly 😔 od začiatku roka som brala duphaston, to keď som dobrala tak som bola tam, kde predtým...čiže mám pocit, že isto mam problémy dlhodobejšie s ovu, moja dr to vie, volala som jej častejšie cez rok a odporučila mi hak min.na rok, čo som odmietla, keďže chceme dieťa, len ako neviem 😔 teraz mi odporučila len gynex kvapky, no neviem ako to ďalej riešiť...ona sa k činu veľmi nemá a tak ďalej už nemôžem
@dadka1997 práveže už pred týždňom som mala vysokú a dala mi dr vyvolavacku a nič samozrejme, bolesti boli už dávno ako na menštruáciu, len nič nedošlo 😔 už neviem ako ďalej, keďže chceme bábo a ja vlastne nemám menzes, ovu...
@simushka31 ahoj, neviem odkial si.nie kazdy lekar sa pacientkou zaobera.ja som chodila nakoniec ku gyn, ktora nepredpisuje hak. Je to mudr polomska v poprade - dochadzala som, ale nemala som na vyber a bola som spokojna
@simushka31 vysoka sliznica je vtedy, ak si tehotna, alebo pred ms takže uz len pockat na ms alebo ho vyvolat