Prosím Vás viete niečo viac o MRSE? Budem vám vďačná 😊
@mamina87 no je to Staphylococcus aureus rezistentný na metycilín, antibiotikum na ktoré je štandardne citlivý. Je to pomerne častá nozokomiálna nákaza. Čo konkrétne by si chcela vedieť?
@bashawelle dá sa to chytiť aj s kúpaliska?
@mamina87 teoreticky áno. dá sa ním nakaziť aj od prenášačov,ktorí nemusia o ňom vedieť. čiže aj na kúpalisku.
@bashawelle bolo mi to zistené o ženskej stránke .brala som antibiotiká a už je dobré
@mamina87 pokial je to preliečenétak to bude ok. ale neviem, či sa podarí zistiť, kde presne si sa nakazila.
@bashawelle je to už v pohode ...len lekárka bola dosť v šoku keď to sa objavila v stere
@mamina87 ahoj MRSA je vlastne zlatý stafylok bežné sa nachádzajúci na koži. MRSA vznikne vtedy ak sa zlatý stafylokok dostane do otvorenej rany, dá sa to zistiť z vyteru z rany alebo z pokožky, je to rezistentna bakteria na antibiotiká, v zdr. zariadení sa to niekedy prenáša ak najlepšie teda mat svoj príbor, pohár a ak ma ta osoba nejaké rany ktoré sú otvorené a mokvaju treba pri ošetrovaní používať rukavice, nejaké antibiotika sa používajú ale neviem Vám povedať aké