Prosim Vas žienky,som 2 roky po kompleteneh hysterektomii s odstanenim vaječnikov,od minuleho roka trpim palenim v posve,vysledky z kultivacie su Ok a občas zapalom močovych ciest.To palenie na intimnych miestach ma obmedzuje v živote.Gynekolog mi povedal,ze mi nadadi estrogeny,ale že niektore ženy tym trpia aj pri liečbe,prislo mi to tak,ze akokeby som si na yo mala zvyknuť.Trpeli ste tym niektora a čo Vam pomohlo?
Ak trpite hlavne palenim v posve preco vam lekar nenasadi ovestin krem???Problem by bol vyrieseny takmer okamzite.
@renata1405 chcel mi dať estrogeny,ale keďže som ich brala 10 rokov pred operaciou a mam nalez na prsniku,dysplaziu,bojim sa,skor by som nieco prirodne
@iveta6868 aha tak potom by ste estrogeny nemala brat.Prirodne vam ale bohuzial nepomoze nic taka je realita.
@renata1405 dobrý deň ale máte skusenosti s ovestinom ? Ja mám 27 a mam tak strašnú suchosť že nemôžem mať ani pohlavný styk. Lubrikant pomôže len na chvíľu a po Tom to je ešte horšie. Dr mi predpísala ovestin ale keď som videla ten príbalovy leták som za zľakla. Máte a tým nejaké skúsenosti .? Ďakujem
@olli122 dobry den ja nemam osobné skusenosti s ovestinom len viem co pomaha zenam v menopauze na suchost posvy v dosledku poklesu estrogenov.Vy kedze mate 27 rokov v menopauze isto nie ste neuzivate antikoncepciu?Niekedy bol nato dobry volno predajny gel hydrofemin bez predpisu ale ako to udajne prevzal novy vyrobca nie je taky dobry ale skusit mozte.
Svoju osobnu skusenost nemam,vzhladom na vek,ale mam vela klientiek,ktore su v prechode alebo po nom.Uzivaju zelene potraviny,ktore upravuju hornonalnu rovnovahu,zasobuju telo zivinami a cistia ho.Zelene potraviny sa vyuzivaju aj na liecbu v posve ci konecniku.Telo po hysterektomii zaziva vela zmien,neprijemne prejavy sa daju krasne zmiernit alebo odstranit uplne.Ak by si chcela viac informacii napis mi spravu.