Dami mate skusenosti s Ureaplasmou?
Mne ju zistili pred mesiacom 😔Gynekologicka mi predpisala Doxyhexal 20 tab .aj partnerovi .Na zaciatku mi to pomohlo ale zase citim bolesti pri sexe aj mechur ma velmi boli .Bojim sa ze sa toho tak lahko nezbavim 😔😔😔😔Viete mi poradit co vam pomohlo? A kolko vam trvala liecba ?
Doxyhexal obaja a bez styku.Po kontrolnom som bola negatívna.
Nam doxyhexal nezabral pretoze ten konkretny druh ureaplaziem bol nan rezistentny (dostali sme potom azitrox myslim) a dostali sme dalsie atb. Ziaden styk ked sa obaja liecite, idealne neprist ani do kontaktu so slinami.
@li1991 nam doxyhexal pomohol na 1x, aj ked som precitala tu vela for ako sa tym zeny trapili dlho predlho.. tak my sme brali 7 dni iba, obaja naraz, bez styky...
Mechur a bolest nemusi byt len z ureoplazmy predsa... kontrolne vytery uz boli?? ak nie, treba ist..kludne atb mohli zabrat na 1x ako mnohym. a ked nie, riesit dalej...
@anne_mary2 Na ster idem nabuduci tyzden .
Dufam ze to bude dobre a zbavila som sa toho .Po case brania antibiotik sme spolu spali iba raz a s ochranou .Len nechapem preco ma to boli este viac nez predtym 😔
@li1991 Nemohla si chytit mykozu alebo nieco take? Mne dali preventivne aj cipky, lebo tie antibiotika su velmi silne a mozu sposobit vyraznu zmenu v mirkoflore (aj v crevach aj v posve). Alebo je mozne, ze prva davka liekov nestacila, alebo mas nejaky iny zapal, ktory s tymto nesuvisi, uvidis po kontrole.
Inak k tej bolesti mne povedal urolog ze to moze boliet este aj mesiac po douzivani (u mna asi 2 tyzdne) pretoze je to je zapal sposobeny mikroorganizmami a nie bakteriami. Tak trva dlhsie kym sa tie tkaniva zregeneruju preto je aj ten kontrolny ster az o 2 az 4 tyzdne. Dufam ze vysledky budu ok 🙂
@li1991 ja som napr tazkosti nemala ani predtym ani pocas ani potom - ureoplazmy mi zistili nahodou pri vysetreniach pri snahe otehotniet... akurat som potom po x rokoch chytila mykozu - co ma veru palilo ale to som vedela o co ide.. su to silne lieky. mozu narusit mikrofloru .. tak drzim palce snad to bude uz ok
Damy kontrolne stery boli negativne nato som hned dostala mykozu ktora je uz vyluecena .Nemam ziadne problemy len sex ma stale boli .Neviem ci som neni nejaka divna 😔.
@anne_mary2 ahoj mozem sa spytat, podarilo sa ti po dolieceni otehotniet? Myslis ze ureaplazma bola dovodom nedarenia? Riesime teraz rovnaky problém.
@nika9393 niee ureaplazma nebola dovodom, v v repro centrach sa napr cudovali ze to vobec dr riesila, ze napr oni to neriesia vobec- to mi potom povedali 3 gynekologovia nezavisle…
ako ok atb som vybrala, ale uz som potom na ziadne stery nechodila, po atb som riesila akurat paradnu mykozu takze uz ine 🙃.
Ale 2 rocny dceru uz mam, ale nie “vdaka” tomu 🙃
@li1991
1. antibiotika predpisane lekarom (asi na tyzden alebo 2)
2. v rovnakom case preliecenie partnera
3. ziadny styk
4. kontrolny ster (stale ziadny styk) - 2 tyzdne do dobrati antibiotik
5. kontrolny ster stale pozitivny, dalsie antibiotika, u partnera kontrolny ster negativny
6. zas kontrolny ster u mna - negativny
7. az nasledne styk, ked sme vedeli, ze sme uz obaja negativni
Nespominas, ze by ste boli na kontrolnych steroch obaja, takze urcite skontrolovat, brat dalsie antibiotika a najma nemat pocas celej liecby styk. U nas to cele trvalo asi 2 mesiace.