Čo vám pomohlo pri liečbe hemoroidov?

7. jún 2021

Prosím ako vyzerajú hemoroidy a čo Vám pomohlo pri ich liečbe?Mám silné svrbenie konečníka, niekedy aj mokvanie a po stolici na papieri je niekedy prítomná aj krv. Z konečníka akoby vychádzalo také črievko. Sú to hemoroidy? Dá sa to liečiť doma, či treba vyhľadať špecialistu? Akého ?Ďakujem veľmi pekne za rady.

timetotime
7. jún 2021

v lekarni dostat rozne maste ktore vedia pomoct, popripade kupel v dubovej kore su tiez fajn

matula77
7. jún 2021

Ja som mala teraz podrazdene a dala mi v lekarni krem procto glyvenol a pomohol mi. Este je aj taky ze trochu znecitlivie aby ta to nebolelo ked ides na wecko a ma aj nadstavec aby si krem dostal dnu. Poradila mi este aj psyllium v kapsulkach

janinah
7. jún 2021

sú,väčšinou po rokoch trápenia a dávania peňazí za detralex ,mastičky a kadečo sa ľudia dopracujú k operácii,čo tiež nie je žiadna sranda,ak niekto ide operovať 4tý stupeň ochorenia...odporúčam vyš. na chir. amb.

78787878
7. jún 2021

Ano, hemoroidy. Ja som mala iba to krvacanie pri stolici, zakazdym. Urcite chod k lekarovi, aby posudil stadium. Liecenie doma, cize cipky, masticky a detralex, zaberaju iba na slabsie stadium. V tom silnejsom uz pomoze iba chirurgicke odstranenie.

aandrea9
7. jún 2021

Obyčajný gél z dubovej kôry. A do jogurtu každý druhý deň mleté ovsené otruby. Už tri roky neviem, čo sú hemoroidy.

marcellka32
7. jún 2021

@aandrea9 kde kupuješ tie otruby?

aandrea9
7. jún 2021

@marcellka32 dajú sa v coop jednote kúpiť u nás bežne alebo v dajakej predajni zdravej výživy ich určite nájdeš.

zuzka102
7. jún 2021

@aandrea9 ten gél sa ma pls ako často používať? Stále?

aandrea9
7. jún 2021

@zuzka102 ja som ho používala iba vtedy, keď som mala žilu vylezenú von🙄 nie je to na prevenciu ak máš na mysli to. Klasické krémy na hemoroidy strašne štípali a nemalo to taky efekt ako ten gél.

odri2
11. apr 2023

Určite upraviť stravu hodne zeleninky aspoň smoothie zrobiť každý deň ale ja užívam Psylium je to vláknina aj dubová kôra kúpeľ je fajn taktiež Fine6 olejček a Faktu čipky pomáha veľmi....

veronikaoravcova
1. júl 2023

Mne nepomáhalo absolútne nič od 7tt som mala neskutočne bolesti nemohla som sedieť stať ležať a to krvácanie bolo nonstop, nepomohla ani zmena stravy ani detralex, proctoglyvenol,fine6, ani preparation H a ani hemostop,Dubová kôra to na chvíľku ukludnila ale nezabralo. Jediné čo mi pomohlo a to som fakt nečakala bola faktu masť a čapiky. Do 5 dní som nevedela že som niečo mala.