Čo vám pomáha pri PMS?

taynee
12. okt 2023

Ahojte, čo vám prosím pomáha na PMS?
Ja som do 38 rokov vôbec nevedela, že nejaké PMS môžem mať 🙂 Samotnú menštruáciu som mala silnú a bolestivú, ale to bolo asi všetko. A teraz mám po 40tke a je mi už asi 10 dní pred začiatkom snáď všetko. Bolesť brucha, nadúvanie, kŕče, zápcha, chute mám strašidelné - kyslé uhorky so zavináčmi by som si dala s horčicou, kečupom a majonézou. Bolí ma hlava, bolia ma kríže, nervózna som neskutočne, naštve ma aj prázdny pohár na stole 🙂 A unavená som, ráno neviem spať, večer neviem zaspať. Som rada, že ešte písať viem... o tom, že mám pocit, že som vymletá ako vedro gitu ani nehovorím. Čo včul? Alchemilka, gynex a máte ešte nejaké tipy?

trixii
13. okt 2023

Pupalkový olej, dá sa kúpiť v kapsuliach. Treba brať dlhodobo. Od konca menštruácie po ovuláciu a potom vynechať a po ďalšej znova. Čiže cca 2 týždne brať, 2 týždne pauza a tak dookola. Mne to dosť pomohlo.

taynee
autor
13. okt 2023

@trixii dakujem, skusim 🙂

micha1linka
17. okt 2023

toto sa k tebe pridam, lebo tiez mavam taketo problemy a neviem sa z toho nejako dostat, neviem co si pomoct, aby sa mi ulavilo, aby som ani nezbadala, ze mam menzes alebo ovulaciu, lebo ja aj pocas ovu mam obdobne bolesti :/

barborkabar
17. okt 2023

tiež to mávam kadejaké, to muž sa už len smeje, keď začnem šušťať a vyberať čipsy a nutelu, už po minulom mesiaci som si povedala, že takéto veci nemôžeme mať doma, lebo to pred menzesom idem po tom hneď 😀 Ale keď ide o bolesti, to zvládam s Cetalgenom ľavou zadnou.

zuzpar
24. okt 2023

@barborkabar Myslim, ze toto je vec, ktora trapi mnozstvo zien. Ja to tiez nemam inak, ale teda nejako ked mam chute tak to nehrotim, dam si na co mam chut, skor ma vedelo hnevat, ked som nevedela bolesti zahnat.

gdulskadarina
25. okt 2023

@zuzpar ani sa ti necudujem, tak chut vies skor nejako zahnat ako bolest a najma ked mas bolesti a mas fungovat v domacnosti, okolo rodiny, to nejde len tak 🙂