Čo robiť, keď chcem zmeniť gynekológa?

31. júl 2024

Stačí napisat sestre do ordinácie, že sa chcem odtiaľ “odhlásiť”? Musim prísť osobne po kartu,alebo si to riešia už lekári medzi sebou? A ešte posledná otázka: musim mať vopred už vybaveného druhého gynekológa? Chcem odísť od terajšieho z dôvodu že nie som s ním spokojná. Ďakujem za odpovede.

nelca84
31. júl 2024

Najdi si noveho a ten si uz kartu vyziada sam, to je vsetko.

cacianka
31. júl 2024

Tak ako zákon a pravidlá určujú : výber si nového lekára, podpis s ním dohodu a on sú od pôvodného vyžiada tvoju dokumentáciu. Lekári ju nesmú dať do ruky pacientovi, že to robia je už iný odrb....

dadka1997
31. júl 2024

Ano, musis mat vybaveneho gynekologa vopred, ktori ti da ppaier o prijati a ty to zanesies k staremu gynekologovi.. kartu by ti nemal dať, zvyknu posielať poštou, no niektori dr neposielaju postou zdravotne karty a da ti ju osobne

autor
31. júl 2024

@cacianka tak keď som menila obvodného lekára, cca 13 rokov dozadu, tak mi ju obvodná normálne dala do ruky a ja som ju priniesla k novému obvodnému, len to bolo 13r dozadu, preto sa pytam, že ako to teraz funguje. Gynekológa som mala tiež dlho, ale išiel do dôchodku a začal ho zastupovať nový,s ktorým nie som spokojná, preto potrebujem nového nájsť.

autor
31. júl 2024

@nelca84 Ďakujem za odpoveď

evkamotka
31. júl 2024

Nic ti nedaju do ruky. Jeden dr to posle druhemu. Napisala som mail povodnemu kam prestupujem a oni si to medzi sebou vybavili. Súbežne som mala dohodnuteho noveho, kde som vopred podpisala dohodu o zdravotnej starostlivosti

autor
31. júl 2024

@evkamotka čiže nemusím k terajšiemu ani chodiť osobne?

maryetta
31. júl 2024

Menila som minuly rok. Nasla som si noveho. On mi dal ziadanku. Tu som postou poslala staremu gyn (300km odo mna). A on uz potom poslal kartu novemu.
Ale neviem asi kvoli poistovni sa ta vymena robi ku poslednemu resp k prvemu v mesiaci…. Neviem ci vzdy takto ale aj ked som obvodneho lekara riesila. Aj detom. Aj gyn tak to platilo.

januska12323
31. júl 2024

Vybav si nového a on by mal všetko vyriešiť za teba, že to nerobia je druhá vec.

cacianka
31. júl 2024

Zákon o zdravotnej starostlivosti platí vyše 20 rokov, takže už dávno to platí, len si lekári z neho občas robia trhací kalendár....
A ako som tu už napísala - ty starému naozaj chodiť nemusíš, nový si to vybavi

kiwi3
31. júl 2024

je to tak, ako pise @maryetta . tiez som nedavno riesila. treba prist za novym, ak ta berie, tak ti da tlacivo, ktore vyplnene posles staremu a ten by mal kartu zaslat novemu. akurat problem je v tom, ze to potom trva ako lacnemu... mne pri gynekologovi aspon 2 mesiace, pri vseobecnom 3-4 mesiace. ziadny rychly prestup sa nekonal.

maryetta
31. júl 2024

@kiwi3 inac pravda. Ja som otehotnela a teraz vybavuj dr. Bud nedvihali telefon. Alebo ma odmietli. Takze len 2-3tyzdne ubehli telefonaty kym som “cakala” a hladala.
Potom zase kvoli poistovni…. Uz som bola v 12.tyzdni ci ako ked som sa dostala ku novemu. Ale tiez sestricka mala na vsetko cas…. Tak som volala rovno dr a on to vybavil za minutku.

kiwi3
31. júl 2024

@maryetta myslela som len presun karty, ze u mna tolko trval. cize som to nijak nevedela ovplyvnit. kebyze som tehotna, tak neviem, co by som robila. este vrchol bol, ze po tych dvoch mesiacoch sestricka potvrdila, ze uz karta dorazila a na dalsi krat, ked som sa chcela objednat, tak sa pyta, ci som ich pacientka, lebo nevie najst kartu... + 30 eur za zalozenie karty (asi zalozenie do suflika), pricom pod nich patrim.

maryetta
31. júl 2024

@kiwi3 no u mna by to tiez trvalo dlhsie keby neurgujem samotneho dr.
Inac tiez u povodneho dr som nikdy nic neplatila. U noveho tiez 25€ za zalozenie karty a kazda tehu poradna 10€.

evkamotka
31. júl 2024

Nie k terajsiemu nemusis chodit osobne. Chod osobne k novemu, podpis s nim dohodu o zdravotnej starostlivosti a potom napis staremu, kam prestupujes. Stary tam posle tvoju kartu.

autor
31. júl 2024

@evkamotka super ďakujem za informáciu, zajtra idem volať k novému gynekológovi, už som si vyhliadla 2 v okoli čo majú dobre hodnotenia a aj berú nové pacientky, tak to vyriešim a potom napíšem aktuálnemu že prechádzam tam a tam, pokial to vybavím.

autor
31. júl 2024

@maryetta to naozaj? Dúfam že to nebude tak dlho trvať, pretože potrebujem riešiť nejaké zdravotne problémy. Nedá sa mi teraz čakať takú dobu. Teraz sa obavám, pretože sestrička je tiež nová u terajšieho gynekológa a príde mi celkom dosť neschopná, na e-maily odpisuje po 3-4 dňoch a telefón vôbec nezdviha.