Dobrý deň,
Idem si po radu ak má niekto skúsenosti...17.6.som sa z večera do rána vysypala v oblasti zadku,bokov...nevedela som s čoho bola som u obvodnej a pochla mi kortikoidy...nedávala a som tomu pozornosť no vyhodilo sa to opäť a putuje to po celom tele...uz skoro 3tyzden, nejem skoro nič teraz momentálne len bezlepkový chlieb a vodu (dnes to zatiaľ nemám) nesvrbi ma to ,no dnes ráno som vstala s ústami ako káčer Donald (už mi to zmizlo) kozna mi dala očariť a v prípade núdze predpisov 2tab.prosim vás zmizlo vám to aj po takej dlhej dobe vysypu ako 3tyzdne? Poprípadne co vám pomohlo?...ak vôbec niečo.
Ďakujem.
Sila...ja som tiež na bezlepkový m chlebe a uvidim, keď budem držať aspoň dva dni diétu či to zmizne...bola som u kožného...no žiadne testy mi nerobil ani krv nezobral len dal lieky,dnes som len začala tak uvidím...toho sa bojim aj ja ze mi opuchnuté trubica a nebudem môcť dýchať...
@lusiandela no divné, že ti nevzal aspoň krv alebo nejaké testy ti neurobil, inak nieje to sranda, mne je jasné, že nemôžu pri každom pacientovi robiť stresy a paniku, a robiť každému podrobné vyšetrenia, ale občas by chcelo zistiť aspoň tú príčinu a na alergológiu nechodíš? uvidíš sama teraz na sebe 🙂 držím palce, nech aspoň zistíš čo to spôsobuje
@lusiandela pytala by som sa okamzite na alergologiu. Trvala by som na tom. Nenasadili ti aspon zatial nejake antihistaminika?
@lusiandela je to alergia je to zihlavka my chodime alergologovy do Ba sukromne dal nam sirup na alergiu.Nam povedal lekar ,ze zihlavka sa vyhodit moze z nicoho nic aj zo vzduchu.Nasej malej nevedia zistit scoho ma tuto pliagu 😢my mame pre istou aj copky ak by sa zacala dusit lekarka pediatricka nam to predpisala urcite su aj neake lieky pre dospeleho proti opuchu
@10081987 nikdy som nič nemala žiadnu reakciu alergickú,ďakujem 🙂
@simsalabim bola som na kožnom dostala som lieky 3x do dňa uvidím ako sa to bude správať, dnes som volala trom alergologickam...zatiaľ bez výsledku 😔 unavuje ma to stále sa len pozorujem.
@hors booze to ma velmi mrziii...mala mi lieky keby som začala puchnut...takže asi mala šanca ze da to stratí, alebo zmizne úplne. Aj vašej sa to vyhodí a potom zmizne? Mňa to ani nesvrbi,len ten opuch ma desí, musím aj ja zájsť ku alergologicke....len ku akej keď tu ma nik nechce zobrat😔
@lusiandela ahoj ja som dostala takuto zihlavku komplet po celom tele ked som bola tehotna...tiez nevedeli zistit z coho to bolo na alergologii vsetko bolo ok.brala som vitaminove doplnky ladeevita tak mi ich kazali vylucit ze najskor z toho....lenze ja som bola kvoli tomu az v nemocnici lebo som doma odpadla....v nemocnici mi vzali krv a mala som ju taku hustu ze hned som musela pichat fraxiparine...ale to bolo len z tej zihlavky lebo akonahle zmizla a isla som na hematologiu vsetko bolo ok dr.nechapala....a v nemocnici mi dali nejaky puder a ten mi krasne zabral.drzim palce
@lusiandela fuuu ste s daleka tu by ste unas skor nasli alergo imunologa sice sukrome ambulancie ale su.No nasu to nesvrby vobec len jej to opuchne a scervena a za par hodin zmizne.No musim si zaklopat odkedy berie sirup sa nevyhadzala.Robili jej kozne testy nic nevyslo negativne len potrebujeme jej dat vziat krv .Nam doktor povedal ,ze velmi tazko zistit presnu pricinu v 90% .Ja som stoho tiez nestasna lbo mala je este mal.Mm ju mal ako dieta a prekonal ju ten ju nastastie nema vobec uz .
@hors aj ja držím palce nech ta pliaga čím skôr zmizne...nic ine nás asi neostáva, len čakať a skúšať co zaberie 😔
@lusiandela no ved to este keby nebola taka mala.😭prajem skore uzdravenie 😀hladajte pomoc cim skor nech sa toho zbavyte 😃
@lusiandela dobrý večer prajem viem ze je tomu už skoro 2eoky,ale chcela by som vedieť ako ste dopadli?mam presnw vaše príznaky,trvá to už skoro mesiac,testy sa budú robiť a v marci,krv zatiaľ neúspešne a ja u som zúfalá kaDe ráno len vstanem ešte sa ani nenapijem a uz mám fľaky,svrbí to,ja už sa niekdy od zlosti az do krvy..ďakujem za odpoveď
@efinka666 Pozdravujem mam to v zivej pamäti,bolo to strašné a duufam ze sa to uz nikdy nevráti, napriek tomu ze mi to diagnostikovali ako chronickú zihlavku po 3 mesiach mi to zmizlo samé od seba uzivala som lieky kortikoidy dost velku dávku, bola som na gastre, kolone,astrológii, vsetko ok zacala som pit pestrec mariánsky neviem ci liekmi alebo cajom ale zmizlo. Presne 3 mesiace a dovtedy chcalabohu nic....verim vam,je to strašne ja som to mala na ustach nose ,usiach vsade aj hltan mi tusim 3x opuchol....bola som zo seba zuufalaaaa,skuste ten pestrec nic za to nedate,mozno potrebuje pecen a telo precistit.
@lusiandela panebože 3mesiace ...ach jaj..no ja som tiež.koli opuchom skončila na pohotovosti alebo prišla rýchla keďže mám ročné dieťa doma ...no ja som fungovala týždeň na ryzi,zemiakoch čistej vode,ale bez tak stále to isté,v piatok má čakajú vutery z úst,moc a stolica ,ale tiež neverím.zw na nieco prídu,chcem skúsiť aloe gél,ale veru pestrec mariánsky doma mám..zajtra hneď začínam ..lebo tiez som veľa počula že to súvisí s pečeňou,ďakujem krásne za pomoc,pekný večer 😊
@efinka666 dufam ze ta pliaga cim skor zmizne!!!Drzte sa!!!
@lusiandela dobrý večer prajem
Tak moja diagnóza znie histaminova intolerancia, momentalne som na prísnej diéte a od zihlavky mám pokoj 😉
Ahojte priatelia., mate skusenost ze sa Vam zihlavka zacne cca od 17-19 tej ? V tom pripade berte do uvahy ze pracuju najviac oblicky (organove hdiny - nastuujte)., Ocistuju telo od toxinov a kedze nemate v strave vlakninu a stravujete sa mozno zle voci oblickam, treba to upravit, aby toxiny odchazali nie kozov ale stravou v stolici., Kvalitnu vlakninu nehladovat a jest vela zeleniny, a natudovat ako precistit a dopomoct energiou k silnejsim oblickam a peceni.,
@inulianka dobrý deň prajem,prepacte že až teraz ,ale nebola som tu dlho ,noviscemnej som si prešla eliminácnou diétou ale vydržala som.max 2 tyzdne ,na polroka upravila stravu,a po roku som úplne fit,vyliečená ...mala som zle výsledky,a lekári vraveli že sa z toho nedostanem ,ale ja som sa zdravým rozumom dostala 😉už papám všetko ,ak chcete kľudne mi napíšte ,poradím čo a ako
@efinka666 ahoj, chcem sa opýtať, co ste úplne vynechala z jedálnička? Dcéra vôbec nie je čokoládu, paradajky ani pretlak a ona zbožňuje plnenu papriku a bojím sa je dať, vylúčili sme aj citrusy.... Zatial sme momentálne čistý, ake ale bojím sa jej dať nieco alergenne, davala som jej aloe vera, ďakujem
@inulianka ahoj,no ja som v rom týždni vylúčila úplne všetko,na polroka -rok úplne aj paradajky,pretlak,kečup,papriku len žltú alebo červenú ,myslím takú tú veľku....dnes uz pohode aj zelenú,pretlak aj paradajky a kečup v pohode ,ale uzivam kazden3 mesiace aloe Vera ,a 3mesiace pauza ..plus už 2 rok probiotiká ,ale nie z lekárne ....môžte skúsiť,dať,ak by bol priznak,on sa prejaví už do 3hodin aj skôr,dáte dithiaden alebo deslorataein,ale uvidíte našom ste
@inulianka dobrý večer, zistili ste co to spôsobovalo!? Synčekovi ma 10 mesiacov sa to urobilo tiež a som zufala ze uz mesiac s tým bojujeme a stale sa to opakuje. Bojim sa nejakej intolerancie... Uz budeme musieť asi navštíviť lekára
@zuzulik__01 ahoj
áno, bolo to z očkovania MMR
@inulianka ako to liečite ďalej?
@zuzulik__01
Prečistili sme organizmus, aloe vera od justu, omega 3 a diéta
na celý rok sme vylúčili citrusy, čokoládu, farbivá a kuracie mäso kupované, imunológia nám nasadil imunor a fixit ten sme brali asi 3 mesiace pravidelne a 3x za deň carbicit, ale len keď dcéra bola vysypana.
Ahojte poraďte čo by z mastí pomohlo na žihľavku.zacinaju má svrbiet stehná na nohách.minuly rok som sa tiež takto vysypala cez leto.stale to svrbelo a ako prešlo leto tak nič a teraz zase.zase ako sa začína otepľovať tak to zase začína.u dr som ešte nebola.chcem to najprv riešiť s masťami.pouzila som fenistil masť ale to prešlo len na chvíľu.poradte
ja prispejem svojou skromnou skúsenosťou, kolegyňa vec cca 35r. nieje alergik, žiadne vážne ochorenia, sa takto vysypala asi pred dvomi mesiacmi, si nasadila sama fenistil kvapky, v ten deň (večer) jej manžel musel volať rýchlu, lebo jej hrdlo opuchlo tak, že nemohla dýchať...dva týždne bola v nemocnici po liekoch to vždy ustúpilo, ako náhle prestali zaberať mala to opäť..nevedeli vôbec prísť nato z čoho to ma na alergológií skoro všetko ok...ako píšem v 35 rokoch jej prišli nato, že má celiakiu, ako vylúčila potraviny, ktoré to spúšťajú naozaj jej to vymizlo úplne...😕