Čo pomôže na opakujúce sa mykózy?

pupetko263
7. sep 2022
Používateľ pupetko263 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od pupetko263.

Ahojte vedeli by ste mi poradiť niečo na opakujúce mykózy kandida?

letfenixa
7. sep 2022

@pupetko263 vynechať všetko sladke, kúpiť si oreganovy olej - 4 kvapky do 0,5 l vody a vypiť. Dlhodobo.

ika11123
7. sep 2022

@pupetko263 dieta vylúčenie cukru oregano každý deň a kvalitné probiotika ja sa tým trápim už vyše roka momentálne sedím u imunológa aj tam by ste mala skončiť... keď sa to opakované vracia máte to v črevách treba aj protiplesnove lieky

pupetko263
autor
7. sep 2022
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od pupetko263.

@letfenixa a pomáha to?

yoxinka
7. sep 2022

@pupetko263
Mne jediné čo pomohlo natrvalo, bola polročná liečba antimykotikami riadená gynekológom.

vemi23
7. sep 2022

@pupetko263 velmi obmadzit sladkosti! To pomohlo mne a mam druhy rok pokoj 😊 a pridaj nejake probiotika urcite

letfenixa
7. sep 2022

@pupetko263 áno, ale poctivo, nič sladké, ani jogurt ochutené, ani kofola, nič. Plus tie probiotika.

banalu
7. sep 2022

Ako pisali vyssie, obmedzit cukor, biele pecivo, nebolo by odveci si aj kupit glukomer a odsledovat, ci ti velmi nevyskakuje cukor po jedle. Kvalitne probiotika, navsteva gynekologa a tiez prekontrolovat partnera, a este ma napadlo ak sa chranite kondomom tak moze to byt aj reakcia na latex 😉

evulienkaslx
7. sep 2022

vysetrenie Teba i partnera, gynekolog, urolog, ak nezabera imunolog, strava ako baby vyssie pisali, bavlnene gatky, prelezhlit, pridat probiotika , ja mam dobre skusenosti s Gynimun dual (je to na genitalny aj traviaci trakt)

pupetko263
autor
7. sep 2022

@yoxinka a aké si užívala?

yoxinka
7. sep 2022

@pupetko263
Tuším Mykomax. Ale bolo to nejako špeciálne, každý mesiac som neviem či na začiatku či na konci cyklu brala Mykomax, k tomu probiotiká orálne aj vaginálne a obmedziť sladké a všetky tie veci, čo už baby spomínajú. Ale kým som nebrala antimykotiká, tie ostatné veci mi nefungovali a mykózy sa stále vracali.

monillia
7. sep 2022

@pupetko263 vyššie spomínané (vylúčiť sladké, probiotika,oreganovy olej, preliecit partners ,bavlnena bielizeň) vylúčiť parfrmovsny toaletný papier,vozky, avivaz a aj na umývanie používať iba vodu

ika11123
7. sep 2022

@pupetko263 ja ešte odporúčam piť Lapucho čaj viem čo prežívate prešla som si tým 🙄a ešte stále nie som ok prísna diéta ja ju držím už 2 mesiac (žiadna zemiaky ryža káva ovocie mliečne iba kefír a bryndza a probioticke jogurty pecivo žiadne sladkosti strukoviny ani kukuricu mrkvu niektorý neodporúčajú ani kyslú kapustu ale ja som ju jedla )ja som dala 300€ na wobenzym a ani ten nepomohol

andreasko
7. sep 2022

@vemi23 suuuhlasim! Mala som problémy výtok i ale aj milovala sladke
Gynekológ mi povedal vylucte sladké spravila som to. Tak a odvtedy svätý pokoj..

vemi23
7. sep 2022

@andreasko ja som sa poucila na Vianoce cca dva roky do zadu tolko sladkeho som pojedla kolace no proste vela bum mykoza neviem kedy to presne bolo ale vsetko bolo uz zatvorene a bola len jedna lekáreň otvorena tak rýchlo tam nieco kupit od vtedy som sa poucila a vobec mi to sladke nechyba niekedy som vedela spraskat toho vela dnes si dam cokoladu raz za mesiac a aj to maly kusok a mam dost 😊

matana2
8. sep 2022

@pupetko263 probiotika take normalne z lekarne. U mna uplnenosvedcene ze si mykozu najprv vyliecis (mast, tabletka alebo cokolvek ti pomaha) a popri tom uzivas probiotika tak aspon 4 dni jedna tabletka. A potom vzdy ked mas pocit ze sa ti to vracia, ihned si das jednu tabletku probiotika. A uzivas den dva. Takymto sposobom som nemala mykozu 5 rokov. Potom sa mi zas objavila, vyliecila som ju ale zabudla som na probiotika a vratila sa 3 tyzdne na to. Tak som si zasa nasadila probiotika a uz mam pokoj. Proste tie probiotika pomahaju.

vemi23
8. sep 2022

@pupetko263 co sa tyka probiotik mozes uzivat aj vaginalne alebo oralne... Ked oralne mozes brat dlhodobo kazdy den 1tbl na trhu je ich vela hladaj tske s vysokym poctom CFU napriklad probio fix alebo ja som brala davnejsie candistop to je myslim priamo na mykozy je tam aj extrakt z cesnaku ked dobre pamatam