Čo pomohlo vášmu partnerovi, aby mal lepšie výsledky na spermiograme? 🙂
@mata1001 stačí len ten vitamín E? alebo to ešte s niečím kombinujete??
@bajuska0000 nekombinovali sme to a nicim. Jedol len vit E 400 1x denne.
@mata1001 a pomohlo? 🙂
aspon 4 mesiace surova strava, pohyb a sprcha vlaznochladnou vodou......
@bajuska0000 podla mna najlepsiia je ladova voda, ale tam je zas riziko zapalu, ale myslim ze efekt zaruceni, aj ked to je neprijemne a boli to 🙂
@bajuska0000 nam velmi pomohla taka kombinacia viacerych vitaminov... po beznadejnych vysledkoch som v 33.tt. 🙂
@duda223 ano skusali sme aj macu, aj ta tam bola. pocali sme uplne necakane a prirodzene. dvakrat nam povedali, ze prirodzene nikdy nepocneme. dokonca, ked sme boli na testoch dalsikrat, tak nam povedali, ze sa to zlepsilo, ale na prirodzene otehotnenie to este neni. a to som uz bola v 8.tt
@lucia20 prosim ta, nevedela by si mi povedat o ake vitaminy priblizne islo??
@bajuska0000 poslem ti do IP rozpis co papal moj muz.
@lucia20 velmi pekne dakujem 😀 zajtra sa ide na nakup 🙂
@maryah presne tak ako je to v rozpise. Najskor ame marurovali kym sme to vyratali ake potom to uz bolo lenbo zvyku.
@bajuska0000 mne sa niektore tazko zhanali alenpodarilo sa. Obehla som vsetkynlekarne v meste. Niektoee nam objednavali ale dali sa zohnat. Dezimmpalce baby... nech pomozu. Moj muz mal po dvojtyzdnovej kure z jednej jedinej zrazu 100 000. Dezte sa.
môjmu manželovi bola pred rokom zistená teratozoospermia, pri ktorej prichádzalo do úvahy jedine umelé oplodnenie...... myslím, ze u neho to spôsoboval hlavne stres a nepriaznivé životne okolnosti.... v lete skončil v práci a rozhodli sme sa totálne zmeniť zivot, tým ze odídeme na trvalo preč zo Slovenska .... dieta sme akosi totálne prestali riešiť, aj ked ja som bola uz v pokročilom veku a mala za sebou niekoľko rokov snaženia a potratov.... skoro každý druhy deň sme chodili na 3-5 hodinové prechádzky do lesa spojené s hubackou..... zažili sme vela radosti, ked sme niečo našli a porpritom sme riešili a predstavovali novy zivot v inej krajine.....bolo to fakt obdobie, ked sme boli pozitívne naladení ( nebolo to vôbec cielené, ze teraz musíme byt v pohode) a verili vo svoje schopnosti a našu súdržnosť a budúcnosť...pomaly sme začali vsetko vybavovať a dni odchodu sa začali blížiť, ked som jedného rána zistila, ze som tehotná 🙂 pritom sme sa normálne domácky stravovali( nezdravo) manžel fajčil a ja som si skoro každý večer dopriala pohár vína..... predtým ked sme sa veľmi snažili a myšlienkami boli stale u tehotenstva, dodržiavali životosprávu, bez alkoholu, cigariet, cvičili, brali vitamíny a chodili po vyšetreniach, tak to bolo šialené a cim ďalej tým viac sme sa dostavali do začarovaného kruhu plného stresu a zúfalstva..... som presvedčená, ze obom nám pomohla psychika a okolnosťami nečakane pozitívne nastavenie....ked sme vsetko nechali plynúť a začali mat radosť zo zivota.....prestali riešiť niečo, nad cim ma najväčšiu moc príroda 🙂
Tak moj mm mal pred mesiacom tiež teratozoospermiu, do uvahy prichádzalo iba UO, teraz sme boli na kontrolnom spermiograme - vysledok, normozoospermia. Užíval koenzým Q10 60mg, zinok, selen, chrom, kys.listovú, L-karnitín, vit.E, vitamín C, kvapky z kotvičníka a caj na obličky muži znacky Serafin
Najucinnejsie prirodne prostriedky na zvysenie poctu a zlepsenie pohyblivosti- kvality spermii:
Eurycoma Longifolia: tropicke afrodiziakum, zvysuje hladinu muzskeho hormonu testosteronu, zvysuje libido, ma vplyv na kvalitu, pocet a pohyblivost spermii
Latka lykopen (najviac v rajcinach, melone, grapefruite a paprikach): pouziva sa na liecbu neplodnosti, zlepsuje stav spermii
Cnidium monnier: v cinskom tradicnom liecitelstve pouzivana pri problemoch s plodnostou. Zvysuje libido, pomaha pri niektorych druhoch neplodnosti, zlepsuje kvalitu spermii
Mucuna Pruriens: zvysuje hladinu testosteronu, zvysuje tvorbu a kvalitu spermii
Tribulus Terrestris: zvysuje hladinu testosteronu, vyrazne zvysuje pohyblivost, kvalitu a pocet spermii, podla studii uz po 1 mesiaci uzivania
Tribulus Terrestris je vlastne Kotvičník zemný, výborná bylinka, najlepšie v podobe púčikovej tinktúry. Ďalej napríklad spomínaná Maca a aby sme nezabudli na Smilax lekársky a Ashwagandhu. Nájdete aj u nás na mamazem.
pocula som ze kazdy den trochu vlasskych orechov zjest
@lucia20 ahoj . Môžem ta poprosiť o rozpis co užíval muzicek... Ďakujem 🙂
my sme boli u bylinkarky a ta nam poradila jest vitamin E a jest zeleninove polievky