Maminky prosím vás čo pomôže na boľavé ušlo.Malý sa mi z ničoho nič rozplakal a ukozoval iba na usko ze tam tam bibi.Na pohotovosť sa nemám ako dostať,keďže nemáme auto a naša pediatricka zajtra nerobí.Myslíte ,že nás zajtrazajtraosetria osetria na ORL ambulancii aj bez výmenného poukazu,ale s tým,že v utorok by som si ho vybavila a dodatočne odniesla
@moniikka Suhlas s
@marlenka222 . A btw.ak je to akútne tak sanitka alebo ta možno prekvapim-existuju taxiky.
...ale možno "bibi" tvojho dietata nestojí za to aby si volala taxík.
O tvoju pediatricku isto niekto zastupuje a tazko povedat, ci ho orl zoberu bez vymenneho listka, nie je kazda ordinacia rovnaka
Keby mi dieta boli nieco co viem ze budem riesit 2 dalsie dni,riesim to ihned aj za cenu, ze by som suseda mala pytat o pomoc. Lenze radsej sa vyhovorim ako by som riesila...
@marlenka222 vidis, esteze pises, musim kupit detsky paralen
@moniikka nemáš doma kvapky burow do uší? Ako prvá pomoc plus nurofen by mu mali uľaviť, ak nemá horúčku, to by mohol byť len vírusový zápal zvukovodu. Ak má aj teplotu v tom prípade by som čo najskôr vyhľadala lekára. Poprosiť suseda alebo taxi. Naša pediatrička v takýchto prípadoch príde domov k nám.
@lenadka aj nasa ale pyta si 50€ preto je vazne pohotovost lacnejsia a rychlejsia. Zvlast ked prides s dietatom
@marlenka222 predstavte ze mam všetko,akurát otobacit je už po expiracii,preto sa pýtam
Odporúčam co najskôr k doktorke, ak tam nie je tak k zastupujucej nech dá vymenny lístok na krcne, tam zoberú malé deti hneď, prvá pomoc nurofen proti bolesti.na pohotovosti predpisujú atb uniflox ale musíš si.ho celý zaplatiť cca 3eura.každopádne neodkladat lekára ani na 1deň, obrovská bolesť pre dieťatko je to a bez liečby sa stupňuje.
@moniikka pozri sa co je jednoduchsie ako to skusit aj po expiracii? Bud si si vedoma toho ze malemu nepomozes az za 2 dni alebo budes skusat k comu mas dosah momentalne. Po expiracii.mu max.nezaberie
@moniikka určite si dokup ten burow roztok, predsa len je to šetrnejšie a na vírus to stačí, uniflox je už atb, ja som proti užívaniu ATB bez diagnostiky. Ak teplotu nemá aspoň od bolesti nurofen ale uško by som išla dať pozrieť, zastupujúci lekár ti dá výmenný lístok, alebo si ráno na ušné zavolaj či vás vezmú bez neho.
ak mas propolis, na vatu a do uska. spociatku davat aj po hodine-dvoch, aby stiahol bolest.
Prepacte, ale podavat lieky viazane na lekarsky predpis len tak, lebo mam doma, nie je najstastnejsie riesenie. Usny problem samozrejme treba riešiť, ale ak sa pri liecbe nasadia napr. antibiotiká, tak lekar urcuje davkovanie a dlzku podavania. Nespravnym podávaním zbytocne vznikaju rezistencie.
burow kvapky, otipax, ... ale ak je to zapal stredneho ucha, chce to uz daco silnejsie. nasmu davaju na to atb kvapky do ucha ... na ORL ta bez vymenneho listka nevezmu (ak tak len po znamosti) ... obvodnu musi niekto v akutnom pripade zastupovat. ja po skusesnotiach so zapalmi stredneho ucha by som 2 ci 3 dni necakala. velmi to boli a moze to mat fatalne nasledky.
ak treba, ries aj urgent pohotovost, nie len LSPP.
@marlenka222 naša cca 2,50€ za naftu a 2€ za pohotovosť a potom už len lieky si zaplatím. Nikdy viac ako 10€ som neplatila asi 3x som to využila. Ona má aj každý boží deň večer vo svojej ambulancii pohotovosť od 19-20.00 a mimo toho času je non-stop na mobile a aj ochotná prísť. Moje deti si radi vyberajú ochorieť na štedrý deň, hups 39,2 teplota bez iných príznakov tak na druhý deň som ju volala k nám.
@lenadka sa mate. My mame pomaly 1 na cely okres. Lekara nerobi predpis liekov ale taketo veci. Pred takymi ludmi sa sklanam
Inak ja nechápem ak niekto hneď ťahá dieťa na pohotovosť. Ak nemá horúčku, nie je schvãtené, nemá za sebou viac ako sedem prudkých vracaní, po ùraze a podobne. To čakanie na pohotovosti je pre deti hotové utrpenie a práve odtiaľ si môžu doniesť domov ako suvenír niečo vážnejšie. Pohotovosť má riešiť vážne urgentné stavy.
Nič v zlom, ale mne sa môj tak nedávno sťažoval, že slabšie počuje na jedno uško. Okamžite som s ním utekala na pohotovosť lebo sa to stalo prvýkrát. (Má 6r.) Tiež som bez auta, muža som doma nemala (pracuje na turnusy). Volala som taxík a šla som.
Radšej 100x zbytočne pôjdem ako raz a neskoro. ✌
@marlenka222 pre mňa je to top lekárka, niekedy až moc pedant, aké radšej strpím naviac vyšetrenia s negatívnym výsledkom ako jedno potrebné zanedbať z potom do nadávať už nepomôže.
Daj Uniflox podľa návodu a zajtra uvidíš ako bude/bola som orl sestra/.Vášho pediatra niekto zastupuje,tak ísť tam,priamo na pohotovosť môžete ísť po 15hod. /v PO bude slúžiť lekár,ktorý ho určite ošetrí😉/
@moniikka ak doktorka nerobí tak ju niekto zastupuje, skús inú doktorku a vypíše ti lístok, ak by uško bolelo, pomôže nurofen od bolesti....v najhoršom prípade by som skúsila to orl, ak ho bude bolieť, možno by ho vzali, mňa tak raz zobrali....a
@marlenka222 mamička pýtala niečo na bolesť ucha, prečo hned ten záver že nemá nič od bolesti...a otobacid je napr. na predpis, ak zatiaľ problémy s uskami nemali, nemusia ho mať doma....ine kvapky mojej dcérke na uška ani nepomáhajú
nezoberú ťa na ORL bez lístka... Pediatra niekto musí zastupovať...ak nik, tak potom za najbližšou lekárkou a vysvetliť situáciu...
Teraz večer by som aspoň zavolala na pohotovosť že čo sa dá robiť - možno niečo poradia...
Ahojte dievčatá mám takým problém že týždeň má pobolievali zuby a ďasna bola som u dvoch zubárov a vraj zápal ďasien tak mi to ošetrila, bola som aj na ORL kde mi prepichli dutiny vraj môžem mat zápal ale nádchu nemám.Dali mi Zinnat ale stav sa nezlepšuje dnes mám začal bolieť spodný zub a ucho :((((( neviete čo to môže byt ? Som zúfalá a bojím sa:(
@nikolapet1993 aj rontgen ti robili? Môžeš mať hnisavý vačok pod zubom.
@nikolapet1993 teraz pozerám že si tehotná hm rtg ti preto asi nechcú spraviť čo je pochopiteľné, ale ak to neprejde asi sa tomu nevyhnes sú ambulancie kde to vedia urobiť len lokálne len zuby.
Nechcú mi spraviť rtg :( sa idem zblázniť od bolesti :(
@nikolapet1993 musíš ísť znova k dr.ked liečba nezaberá, koľký deň berieš ATB?
Nie,nemyslim. Skor skoc do lekarne a pytaj si kvapky do usi. To vazne su este mamicky,ktore doma nemaju nic pre deti v lekarnicke ako zakladne veci? Lieky proti bolesti,od kaslu, do nosa,ucha, mast, capiky?