Čo pomáha na menštruačnú bolesť?

27. feb 2023

Chcem sa spýtať dcéru chytili menštruačné bolesti, nič neobvyklé máva zvyčajne prvé dni zakaždým ale vždy jej pomôže panadol
Dnes je už zúfalá dala si panadol nezabralo tak po 4hod. si dala novalgin nepomohol, poraďte čo Vám pomáha

surama
27. feb 2023

Kedysi mi pomahali Algifen kvapky, ale su na predpis. Z takych prirodnych veci napr. caj z rebricka.

tanyan
27. feb 2023

Ak je to kvôli sile krvácania, tak pomáha ascorutin alebo vitamín C vo zvýšených dávkach. A ak je to častejšie, tak je dobré priebežne zvýšiť vitamín C, minimálne 2-3 dni pred začiatkom a aj počas.

janinah
27. feb 2023

No_spa tbl voľnopredajné spasmolytikum

simsalabim
27. feb 2023

Moja gynekologicka odporuca uzit kombinaciu Brufen (od bolesti) a No-spa (od krcov).

autor
27. feb 2023

@surama dcéra má doma algifen kvôli iným problémom ale ten jej nikdy nepomohol ani na tie kvôli ktorým ho má

@tanyan vďaka skúsime ten vitamín C lebo ako dcéra hovorí, že jej sa nezdá, žeby mala teraz nejaké silné a častokrát jej blbnu čiže nevie odhadnúť kedy prídu, ale z lekárskeho hľadiska je v poriadku a dr. jej len odporučila aby si dávala čo jej pomôže, že tam sa to nedá konkretizovať keďže každému niečo iné pomáha

autor
27. feb 2023

@janinah vďaka skúsime, máme doma

tyrkysova_kobyla
27. feb 2023

Mne pomaha iba Ibalgin Rapidcaps. Ak nie ani ten, tak len tabletky na predpis (Aulin)

janetinka27
27. feb 2023

Tiez ibalgin rapidcaps,ale mam priamo na to od gyn flector

modrykonik33
27. feb 2023

Flector na predpis, zvýšené dávky magnézia, nahrievaci vankúšik

janinah
27. feb 2023

Môže skúsiť aj horúcu sprchu na oblasť krížov.

kristie571
27. feb 2023

Mne rychlo od akejkolvek bolesti zabera šumivy panadol ,ten so silnejšim učinkom, a ešte Algifen kvapky ale vyššie dávky ako predpisane, či metamizol kvapky, ja nemôžem uživať ibuprofény. A tiež veľmi pomáha horúca sprcha, magnezium.

mima1608
27. feb 2023

@modrykonik33 flector má aj tablety, ktoré nie sú na predpis a pôsobia dobre.
Odporúčam vyskúšať, Autorka.

tanyan
27. feb 2023

Robila doktorka okrem fyzického vyšetrenia aj hormonálny profil?
Niekedy predpisujú antikoncepciu nie ako prevenciu otehotnenia, ale s cieľom stabilizácie cyklu a hormonálnych výkyvov.

autor
27. feb 2023

@tanyan áno, robila jej keď som sa s ňou potom bavila a všetko v poriadku a povedala, keď sme sa bavili, keďže dcéra je stresak tak to má z toho a nechce jej dávať zatiaľ žiadne zbytočné lieky ako celkom dobre jej v lete stabilizoval cyklus liek Cyklo3forte, ktorý mala ako poistku keď šla na operáciu a potom pred dovolenkou a ako to jej pomohlo, ale nechce moc lieky, doktorka je dobrá, neveste prišla na problém, pre ktorý sa im zatiaľ bábätko nepodarilo mať a to hneď na prvom vyšetrení u nej

autor
27. feb 2023

@mima1608
@modrykonik33
@janetinka27
@tyrkysova_kobyla

Ibalgin nechce keďže nerobieval jej dobre a čo sa týka flectoru máme doma keďže manžel ho má od bolesti predpísaný ale dcéra sa ho boji si dať keďže v pribalovom letáku sa píše, že pacienti s chorobami srdca by ho nemali užívať, dcéra je menší kardiak a zabudla sa na to opýtať kardiológa či ho môže aj na nejakú inú bolesť keď tak, lebo obvodná sa mi k tomu nevyjadrila

autor
27. feb 2023

Ale aktuálne po sprche a magnéziu sa jej uľavilo čiže zatiaľ nemusíme ďalšie kombinácie liekov skúšať

bluka2
27. feb 2023

Presne, sprcha a vsetky lieky vyhodit. Potom joga - postupne zbavi vsetkych bolesti.

simsalabim
27. feb 2023

@bluka2 joga mne osobne nepomohla vobec, pomohol az porod a neskor vek. Jogu som cvicila od mala, moja mama bola lektorkou, a nic… prvy den som vzdy prelezala, prevracala, viackrat bola na pohotovosti pre injekciu… po 1.porode uz ako tak zaberali lieky od bolesti. A teraz, pred prechodom, sa pritrafia aj uplne bezbolestne…

tyrkysova_kobyla
27. feb 2023

Nerobi jej dobre klasicky Ibalgin, ci skusala aj Rapidcaps? Lebo ten klasicky ruzovy nerobi dobre vela ludom, je tazky na zaludok

autor
27. feb 2023

@tyrkysova_kobyla klasický Rapidcaps neskúšala keďže vždy pomohol panadol, ale určite kúpim, ako lebo dcére a staršiemu synovi na hoc akú bolesť keď tak panadol pomáhal a zasa mladšiemu vôbec ten má radšej novalgin, ten zas napr. dcére vôbec nepomôže a manžel to už ani nehovorím ten ma hotovú lekáreň doma

babulkomale
27. feb 2023

Citam podla toho co pises dalej je dcera dospela, takze moj recept by mohla. Baby co su alergicke na rozne analgetika, tak to riesia tak ze si supnu dva stamperliky kvalitnej slivovice a idu spat.
A to aj abstinetky, lebo kedze nepiju bezne, zaberie im to ako liek.
Ja som mavala take bolesti, ze ked som rodila, pochopila som ze moje menstruacne bolesti boli ako kontrakcie.

janetinka27
27. feb 2023

Ked som bola mladsia (davno), roky som vzdy prvy den cyklu pretrpela, vtedy sme mali doma len acylpyrin, mavala som silne bolesti, pomohla mi vreckovka namocena v studenej vode ako obklad.ale ci to moze niecomu ublizit,sposobit nachladnutie,neviem.no to jedine mi zabralo.

autor
27. feb 2023

@babulkomale to by najskôr musela vedieť kde ju vôbec máme 🙂 keďže u nás sa nepije tvrdé len keď príde nejaká návšteva a manžel by jej nedal a nie vždy si môže ísť dovoliť spať, aktuálne spí ale o 5 minút jej už bude budík zvoniť keďže majú poradu s kolegami, keďže popri škole sa venuje oblasti filmového priemyslu a zvyčajne ich porady sú poobede do neskorých nočných hodín vkuse

babulkomale
27. feb 2023

U nas sa nepije ani oslavy nemavame s alkoholom ale takto ako liek som si ju davala aj ja. Nic ine som nemohla.
Viem ze je dobry aj Zaldiar ( tramal s paralenom) ale to uz su opiaty.

sabinka022
27. feb 2023

Ahoj. Ja som gynekolog. Vseobecne sa doporucuje na dysmenoreu bud antikoncepcia alebo NSAID(napr Ibalgin)/spasmolytika(napr. algifen) - ale dolezite zacat uzivat par dni pred zaciatkom menzes,aby zablokovali drahu bolesti. Dalej mozes skusit vit.C. A velmi dolezite,ale casto zanedbavane su rozne cviky na oblast malej panvi. Niekomu pomahaju aj teple obklady na podbrusko/krize.

autor
27. feb 2023

@sabinka022 vďaka za odporúčanie ❤️ dnes si dala poobede magnézium a teplú sprchu a to jej pomohlo, inak väčšinou najlepšie jej pomôže panadol, lebo ona Ibalgin nechce keďže jej nerobí dobre, ale skúsim kúpiť ten Ibalgin rapidcast možno ten bude lepší, algifen síce má doma ale zatiaľ pri menštruácii ho neskúšala kedže ona ho mala na žlčník a tam jej nepomohol nikdy pri kolikach, tie buď vydržala cca 4hod. trvali alebo sme šli na urgent kde keď jej hoci čo pichli do žili pomohlo ale keď si dala doma algifen tak ten vôbec

tanyan
27. feb 2023

Ak chce kombinovať Panadol (účinná látka paracetamol) s účinnou látkou ibuprofenum, tak môže vyskúšať iné lieky - Brufen, Ibuprofen, Nurofen...
Ja tiež nemôžem tie ružové (zvraciam), ale biele verzie sú v pohode a účinné.
Existuje aj liek obsahujúci obe - Cetalgen.

guiseppinka
27. feb 2023

Mne paradoxne pomohol sex😂 ale v jej veku je to skoro... Inak zaberalo len lezat v posteli a teplo... A mala som take bolesti, ze som sa nevladala pretocit v posteli...
Z liekov mi na gynde predpisali nieco, uz neviem co to bolo, ale boli to nejake reumatika, potom sa prestali vyrabat... No spa ani taketo mi nezaberali, lebo zevraj mne tlaci maternica na krize, ze je nejako posunuta dozadu a z toho pramenia bolesti krizov...

svetlonos
27. feb 2023

ibalgin, okamzite pri prvom naznaku krcov.

veselo_neveselo
27. feb 2023

Ibalginy (ibuprofeny) nebrat pravidelne, su zle na zaludok. Ale ze velmi zle.
Na krce pomaha Buscopan - uvolnuje hladke svalstvo, takze pomoze od krcov maternice. Mam to doporucene primo od gynDr., ktora bola zhrozena ked som jej vravela ze cely zivot,kazdy mesiac, musim brat prasok od bolesti (paracetamol prvy, ak nezaberie tak ibalgin).
Odkedy som presla na Buscopan tak som ibuprofen pri menzese nemusela.