Ahojte, začína mi menzes a o ôsmej strašná bolesť tak som si dala flector v prášku. Je pol desiatej s ukrutna bolesť. Čo si môžem dať len hodinu a pol od flektoru? 🙁 nenormálne ma bolí brucho, mám pocit že budem škrabať steny od bolesti 🙁 môžem Ibalgin alebo je to veľmi skoro?
čaj z alchemylky a horuci obklad na brucho kde je krc..
Daj sa do takej joginskej polohy "dieta", mne to pomahalo. Len napad, asi nejako zasadne ti to neulavi :(
@bolarazjedna ten flector bol prášok nie tabletka. Mám to na predpis od lekárky na bolestivú ms ale žiaľ nezaberá. No nič asi sa prinútiť zaspať. Teplý zábal mám aj cez brucho aj kríže. Nepomáha nič.
@denkatn čajík mám, ten pijem aj dva dni pred 🙂
@basska_b skúsim veru, možno to zaberie.
a nezastavilos a ti krvacanie von?mna tak boli brucho vtedy,ked mi ta krv zostava dnu....urob si horuci sedavy kupel alebo sa vysprchuj dobre teplou sprchou...a vypytaj si na taketo stavy algifen kvapky...ten mne vzdy pomoze
Buscopan na uvolnenie krcov.
Flector je silný nedávaj si ešte Ibalgin
to máš vždy také bolesti?nemáš endometriózu či iný problém?odporúčajú sa lieky na uvoľnenie svalstva
Vykúp sa v horúcej vode (od pása nadol), ms sa Ti spustí, uľaví sa Ti ... mne na ms bolesti pomáha len Ibalgin plus.
Nospa
Najdi si ulavovu polohu, isto taka existuje, mozno podlozit zadok a spat akoby "dolu hlavou", proste trosku odkrvit tu oblast
Ja som si kedysi vygooglila "yoga for painful period" a pomohlo to aspon 10 min poxvicit
Ináč sú cítim s tebou, tiež som mala strašne bolesti veľmi dlho, kde nepomáhali ani lieky... Prajem skorý ústup bolestí...
A ináč ak máš každý mesiac veľmi bolestivé, tak od viacerých gynekológovi som počula, že treba lieky od bolesti užívať už 2 dní pred spustením menzesz (napr Ibalgin 3xdenne).tym sa zníži hladina prostaglandinov, ktoré bolesť vyvolávajú.). Začať užívať lieky od bolesti už v čase menštruácie je neskoro, lebo vtedy tie prostaglandiny sú už vytvorené, už kolujú v tele a aktivujú receptory bolesti.
Nerozmýšľala si nad návštevou pohotovosti? Takéto bolesti nie sú normálne a tvoj gynekológ by mal riešiť príčinu, nie predpisovať Flector...
Zažívala som v minulosti extrémne krvácanie a strašné bolesti - ležala som schúlená na zemi a vravela, že chcem zomrieť... alebo som musela odstaviť auto na krajnici, lebo som nebola schopná došoférovať domov...
Tiež mi nikto nepomohol a nikto to ani poriadne neriešil. ☹
V zúfalstve som vyskúšala predávkovanie vitamínom C. Užívala som dva dni pred a počas extrémne dávky a postupne sa to upravilo. Teraz mi už stačí normálna dávka vitamínu C počas. Miniem asi 1/4 hygienických potrieb, žiadne bolesti ani ostatné sprievodné príznaky. Keď si spomeniem koľko dní života som stratila s takými bolesťami, tak preklínam seba aj lekárov, že sa to neriešilo skôr.
Ukrutne bolesti nie su normalne.Pokojne mozes mat endometriozu ktora boli prave v case menzesu a to by ti dali ozaj ine lieky od bolesti ako Ibalgin.V prvom radse by som sla k doktorovi a nezhadzovala to na iba bolestivu menstruaciu.Alebo iny problem.Urcite to chce vysetrenie.Krce ok.Ukrutne bolesti urcite nie.
Nalgesin s
Mne pomohlo dlhodobo brat magnezium. Po nejakom roku sa mi krce zmiernili na znesitelnu uroven. Magnezium stale beriem a krce su, ale len ca 2 hodiny, potom same prejdu aj bez tabletiek proti bolesti.
@kvetinka1918 nalgesin a tiež nemôžeš kombinovať s flectorom, tiež je to skupina NSAID
@bolarazjedna áno ja keď som mala bolestivú povedali na pohotovosti len nalgesin a vždy zabral
algifen kvapky
Ja lieky nemozem, palene nepijem a nechuti mi, ale prave na radu lekarky kvoli alergii na lieky, dve slivovice a zaspat.
Rokmi to preslo, aj som kvoli tomu dlhodobo brala antiku.
@babulkomale to je super rada, ak ta to bolí večer ☺️ ale neviem si predstaviť, koľko slivovice by som mala vypiť za celý deň, keď ma to bolelo aj 3 dni v kuse, aj napriek liekom... A budila som sa na bolesť pravidelne aj v noci.... No a v práci by to tiež vyzeralo vtipne s tou slivovicou 😃 už vidím, že by mi verili, že je to na predpis lekára 😆😆😆
Ja som taku mavala..nedokazala som ani dojst zo skoly na intrak...do odpadnutia hrozne bolesti...pomahali mi Algifen kvapky a prasok Nimesil na predpis...zaberal rychlo...bola to moja posledna moznost...a ano...Nospa,Buscopan...
@bolarazjedna je to len tip, nemusis to analyzovat. Predpokladam, ze s takymi bolestami nesadne do auta a nepojde do prace.
Ja som pri porode zistila, ze to co som citila, boli vlastne kontrakcie...hrozne nieco. Ale teda tri dni neznesitelnych bolesti to neboli. Tak jeden a pol dna.
Slivovicu som si dala vzdy len jednorazovo, to stacilo.
Nelezala somv liehu tri dni.
Ja vydrzim dost, rodila som bez liekov.
@babulkomale ja som to myslela zo srandy ☺️ ale ako tip to moc dobrý nie je, keďže autorka písala, že pred hodinou a pol užila flector, kombinovať to so slivovicu by nebolo rozumné...
Autorka, dúfam, že už je ti od včera lepšie ☺️
@bolarazjedna
@babulkomale baby veru že dávnejšie som skúšala aj slivovicu a aj becherovku ale vygrcala som to do niekoľkých minút a bolo ešte horšie veru. Dnes je už lepšie, dnes už pôjdem aj do práce. Včera som prácu dala len z domu a keď mi volala šéfka a zapla som si kameru tak sa len zhrozila že aké kruhy pod očami a dala mi pol dňa voľno 🙏
tak toto nemusi sediet kazdemu, tiez mam kamaratku, ktorej toto dokaze pomoct, ze jej to ulavi, ale mne veru nie, ja si musim dat tabletku od bolesti, aby mi bolo lepsie, ale aj to nie hocijaku, lebo mi nezaberie cokolvek, treba teple nieco na podbrusko a do postele, aspon to je vec, ktora mne pomaha.
Ibalgin určite nie... Obe lieky sú zo skupiny NSAID, ne kombinuje ich. Koľko flectoru si si dala?
Ja by som skúsila Nospu, Buscopan, proste niečo na uvoľnenie kŕčov hladkého svalstva.
A termofor na kríže, brucho, kde to boli.