Čo na pravidelnú menštruáciu?

21. jún 2024

Prosím, viete poradiť,co na spravidelnenie cyklu? Mám veľké skoky v cykle a meškať mi dokáže aj pol roka (napr teraz). Lekár mi našiel cysty a teda pravdepodobne to súvisí. Nemáte skúsenosť s nejakými vitamínmi/liekmi/výživovými doplnkami? Poprípade niekto, kto má tieto cysty a prekonal niečo podobné?

vesimelonimarsista
21. jún 2024

Mam PCOS, uzivanim metforminu sa mi spravidelnil cyklus.

autor
22. jún 2024

Ja momentalne tiez riesim moju cestu PCOS a teda odporucane mi boli iba hormonalne lieky alebo antikoncepcia, co z hladiska zrazanlivosti krvi neodporucaju

vesimelonimarsista
22. jún 2024

Mne (znovu)predpisal gyndos ten metformin a odporucil brat inozitol, ten si vies volne kupit. Do ruky som od neho dostala nejaky vedecky clanok o liecbe PCOS a tam bol v prvom rade spominany ten metformin a inozitol. Pre zeny so zelanim mat deti ine lieky, ale to ma uz nezaujimalo.

summer23456
22. jún 2024

Na cysty je dobrý indonal.
Ja som mala menzes vždy 14 dní, síce pravidelný ale dlhý a silný. Užívam vitex jahnaci už štyri mesiace a ten mi stiahol na 7 dní. Prečítaj na čo to ešte všetko je. Možno by ti pomohlo. Sú to len bylinky v tobolke.

jabuducanevesta
22. jún 2024

@summer23456 ja ich používam na zostavenie krvácania a je to lepsie

summer23456
22. jún 2024

@jabuducanevesta ja som užívala ascorutin a nič to nepomohlo a toto som sama neverila, ale hneď v prvý mesiac mi zničilo menzes o dva dni... Dúfam že to tak ostane aj keď to douzivam..idem to užívať pol roka