Čo na mykózu počas menštruácie?

21. nov 2024

Prosím poraďte, včera poobede som začala pociťovať rezanie a svrbenie v pošve, dnes ráno som si chcela dať Canesten gyn, ak neprejde, ale dostala som menzes. Čo si môžem dať, kým menštruujem? Canesten nie, skúsiť rosalgin? Alebo čo také na úľavu...som sama doma s malým dieťaťom a potrebujem aspoň dočasnú úľavu

cinamood_
21. nov 2024

Skontrolovať si jedálniček.. Ak sa nemýlim tak počas menštruácie nepomôže asi nič čo sa užíva “vonkajšie”.
Možno probiotika, vitamíny, ale to sa treba poradiť s lekárom/lekárnikom

zzzzza
21. nov 2024

Mycosyst sa predpisuje peroralne

rurutiax
21. nov 2024

Veď Canesten krém si môžeš dať alebo Fungicidin krém je dobrý na to. Aj rosalgin môžeš.

autor
21. nov 2024

@rurutiax rosalgin som plánovala si ísť kúpiť, lebo Canesten vraj počas menzesu nie

monro
21. nov 2024

Jenamazol je možné natierať zvonka aj počas menzesu.

rurutiax
21. nov 2024

Ja som ho používala počas ms a nič sa nestalo.

autor
21. nov 2024

@rurutiax Nie že by sa malo niečo stať, len nemá taký účinok, keďže sa skôr vyplaví, tak mi povedala pani v lekárni...svojej dr som sa dnes nedovolala...ale ďakujem, skúsim ten canesten

simsalabim
21. nov 2024

Jediny dovod, preco byva na letaku uvedene, ze pocas menzesu nie, je to, co sa liecivo rychlejsie vyplavi. Ak nemas silnu menstruaciu, mozes skusit aj Canesten. Niektore lieky maju dokonca uvedene, ze liecbu neprerusovat pocas menstruacie.

jarmila2010
21. nov 2024

Ked sa umyjes,kludne pouzi aj masticku,urob vyplAch rosalginom...ja tiez odporucam fungicidin..canesten mi nerobil dobre
https://www.drmax.sk/fungicidin-leciva?utm_cont...

ninusa221
21. nov 2024

Ja som mala teraz mykozu canesten krém plus tableta kúpila som si od nivei intímny gel ( taký biely s ružovým) potom lactacyd vlhčené utierky a mykoza mi za 2 dni prešla