Čo na hormonálnu nerovnováhu?

26. dec 2022

Baby co vam pomohlo? Uz roky mam akne, rychle priberanie. Schudnem no kila sa velmi rychlo vracaju. Vlasy velmi padaju. Menzes tiez niekedy chodi presne na hodinky, a niekedy meska aj 2 tyzdne. Bola som na gynekologii, povedala ze to vyzera na hormonalnu nerovnovahu. Dala mi iba vitamin B a mam si v lekarni kupit nieco pre snazilky kedze by sme chceli aj babo. Vraj ak sa to nezlepsi spravi mi hormonalny profil.
Dakujem

danusskaaa
26. dec 2022

Ku gynekológovi a opýtať sa na testy - hormonálny profil. Mne to veľmi zabralo, mala som veľa progesterónu. Brala som pol roka antiku, ktorá mi extremne pomohla hlavne na bolestivé akné, ktoré som dostala v tridsiatke a kožná bola zúfalá z môjho stavu.

autor
26. dec 2022

@danusskaaa gynekologicka mi dala iba vitamin B. Ten mam uzivat 2 mesiace, ak bude menzes aj po 2 mesiacoch meskat a tehotna nebude az potom mam ist na hormonalne testy. Antiku som brala. Vtedy som ziadne problemy nemala. No ja ju uz viacej brat nechcem. Vysadila som ju minuly rok v septembri

ninka99865
26. dec 2022

No lenže aby zistil o akú hormonálnu nerovnováhu ide tak treba zobrať HP… bože niektorí lekári 🙄
Toto znie ako malo progesteronu, treba to odsledovať

54tinka54
26. dec 2022

Aj štítnu žľazu by som dala skontrolovať.

autor
26. dec 2022

@ninka99865 no jej prva otazka bola ci mam vsetky ockovania a ci mam ockovanie proti corone 🤦‍♀️. A stale mlela o tom ze pred tehotenstvom sa treba dat zaockovat. 😔

autor
26. dec 2022

@54tinka54 stitnu mam v poriadku. Bola som naodberoch 2 tyzdne dozadu

autor
26. dec 2022

Este som zabudla napisat na brade mi rastie dost vyrazne ochlpenie. Lekarka povedala ze na PCOS to nevyzera

ninka99865
26. dec 2022

Na pcos treba vyšetriť hormóny. A musia byt splnené 2 z 3 bodov a to ultrazvukový nález, zvýšené androgény a zriedkavá alebo žiadna ovulacia. Ako dlho sa snažíte? Vydupkaj si HP alebo zmeň lekárku, ja som menila gynekológa 4 x 🙂 a tiež som mala výkyvy s cyklom a jeden tvrdil že nič mi neni a ja som podľa merania bt presne vedela že niečo nieje dobre…a nech ti vezme aj testosterón, DHEA a ostatné androgény… niekedy pri pcos stačí nasadiť metformin a už cyklus nabehne pekne…..

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz