Čo môže spôsobovať menštruáciu dvakrát do mesiaca?

kvetka123456
4. jún 2015

dobrý deň,
mám problémy s menštruáciou mávam ju síce pravidelnú ale za posledné 3 mesiace ju mávam 2- krát do mesiaca. Mávam ju okolo 16 do 21 dna v mesiaci a potom okolo26 zase dostanem menzs a trvá 1- 2 dni

malinka158
4. jún 2015

moze to byt cysta. třeba s tim ist k lekarovi, tu ti asi tazko poradíme preco ju mas dva krat do mesiaca

seahorse27
4. jún 2015

Tak ja by som uz s tymto problemom bola davno u dr., mat MS 2x do mesiaca - by ma svihlo, mne to lezie na nervy aj ten jeden krat. Tu ti naozaj nikto nepovie diagnozu, moze to byt cokolvek - hormonalna porucha, cysta, ale aj hocico ine...

sardinka333
4. jún 2015

Utekaj hned ráno na gynekologiu. Tu budeme len ,,variť z vody,, nejake diagnozy. Určite to nie je normálne 2x mesačne...

ruthike
4. jún 2015

To moze byt vselico, ale ked to mas dlhodobo a cyklicky pravidelne tak tipujem ovulacne krvacanie- uhniezdovanie vajicka. Ono by to celkom aj sedelo - 16. den prvy den cyklu a o desat dni ovulacia pricom mas kratky cyklus, normalne trva vyse 25 dni.Mozes si spravit ovulacny test. Ak je to ovulacne krvacanie tak nie je velmi silne.

Je to len typ, dobry gynekolog ti da presnu odpoved, mal by ti spravit sono - predovsetkym na ten 26. den a potom aj ked nekrvacas. Na sk sa niektori doktori stitia prehliadok, ked mas menstruaciu, ale sono sa da robit cez brucho, takze nie je problem. Mne robili aj vaginalne sono, ked som krvacala a bola som tehotna, je presnejsie.

Ja som to mala to ovulacne krvacanie, ked som mala rozhaseny hormonalny profil, ale hormony neodporucam, po vysadeni , sa to este zhorsilo nakolko moje normalne hormony pol roka spali pocas uzivania.
Mne pomohol alchemilkovy caj z lekarne, zvacseni prisun tekutin a stravy (som od stresu vela schudla) a pokojnejsi zivotny styl.

misa019
2. apr 2016

Dobry ja som mala aj mam krami doatala som 1 aprila a mam mat este raz 29 a neviem preco mam dva krat vmesaci nechapem tomu este sami to nikdy nestalo prosim poratke mi nekto ze co to znamena Dakujem

evittam
3. apr 2016

@misa019 No veď máš 28-dňový cyklus - na tom nie je nič neobvyklé. 😀

tbona
26. aug 2016

Ahoy porate mi preco mam menstruaciu dva krat mesiaci npr? Tomtom mesiaci mi skoncilo 8.8 a zacalo 24.8 nechapem to mu bojim sa ze som tehotna😞😞

jozkobandi
25. aug 2019

Ahoj chcem sa opýtať nemáte skúsenosti mala som 10 krámy a dnes som dostala zas je to normálne dik

monika1293
4. dec 2020

Dobrý deň ja mávam posledné tri mesiace menštruáciu dva krát do mesiaca. Menzes mi trvá 5dni a o 12 dní mám.zas menzes ktory trvá 5dni a zas o 13 dní mám.zas menzes. Bola som s tým u doktorky a ta nič nezistila a ani nič nepovedala na to.

seahorse27
5. dec 2020

@monika1293 to moze byt ovulacne krvacanie - ak sa vyskytuje v strede cyklu. Doktorku, ktora ti nic nepovie, nevysvetli a neriesi, by som asi vymenila. Ak to trva 3 mesiace, tak to uz na riesenie je...

monika1293
5. dec 2020

@seahorse27 ovulačne krvácanie🤔🤔🤔🤦🤦 trvá to jak menzes a aj tak krvácam .

seahorse27
5. dec 2020

@monika1293 no niekedy to tak byva a preto by to mal riesit gynekolog - je to hormonalna nerovnovaha

luciastano
28. sep 2023

Dobry večer chcela by som sa spitat ked mam danu us 3mesiace a mestrucia tenoto mesiac je us druha najprv somala 3.9 a koncila 8.9 a teras začala 26.9 ale mam strasne silne krvacanie tak neviem čo mam robit mohla by so porosit o radu