Prosim pomoc, mam kazdy mesiac velmi silnu menstruaciu 1-2 dni, ale dnes az placem od bolesti,dala som si aulin a nepomaha. Poznate nieco co pomoze? Prosim :(
@klaudulixx aj sa som sem tam mávala silné bolesti. Jediné čo mi pomohlo a rýchlo zabralo bol flector. Ale užite alchemilka, píla som čaj a aj tinktúry som brala a rôzne vitamíny.
@klaudulixx takto keď už je to v priebehu mne zaberajú len klasické lieky proti bolesti, ibalgin, brufen, panadol,.... Plus, niečo teplé na brucho, termoflasa, alebo ak nemáš tak aj obyčajná umelohmotna naplnena horúcou vodou - obal ju v uteráku aby si sa nepopalila.
Do budúcna, skús to podchytiť čajmi, tinktúrami, ako píše @apolka77. Musíš ale vždy začať ešte pred termínom ms aby zabrali. Držím palce.
@klaudulixx horucu sprchu na brucho a potom sa zvalit do poslete a do klbka, pokial bolesti neprejdu. Viem co to je, mavam tiez take bolesti a toto jedine mi pomaha.
Baby dakujem no uzivam priebehne Milgamu, zelezo, magnezium, alchemilku pijem dva tyzdne pred MS.
Dnes uz nevladzem ani na wc zajst. Skusim neskor sprchu a dam si este ibalgin.
Rebricek je ale skor na krce ci? Ked ja nemam krce, ani extra vela krvi, ale ta bolest, ani to neviem opisat no dnes az placem.
Boli ste s tym niektora u doktora? Co vam odporucil?
@klaudulixx ja som neriešila, keďže ma to nikdy nevyradilo zo života, dám obklad, prípadne pirulu a ficim. Nemáš nejaký neliečený zápal? Alebo endometriózu? Určite to konzultuj, takéto bolesti nie sú bežné ☹️
@bambulienka25
@klaudulixx
Ozaj áno, gynex užívam ale teraz len prvý mesiac takže výsledky zatiaľ neviem posúdiť. Ale recenzie má pekné, možno by stál za vyskúšanie aj u teba
Mne najviac pomaha aulin alebo flektor urcite si objednaj vyhrievaci vankúš ja si vzdy davam aulin hned na zaciatku ms a brucho ma neboli... bereš tabletky alebo prášok ? Pretože prášok je podla mna lepší
Tak hlasim sa dala som si NALGESIN, schvalne to tu pisem ak niekto bude mat podobny problem, AULIN je asi slaby.
Ten gynex uz mam objednany.
Pojdem aj k doktorovi.
Dakujem baby, myslela som ze zomriem🙈😀
@bambulienka25 tu platí asi, že na každého zaberá niečo iné. 😕 Tieto naše ženské problemi, och...🤷
@klaudulixx pred tým ako som začala užívať hák mi gynekológ predpísal čipky do zadku.davala som si 1 denne dva dni pred menzesom.nazov si nepamätám. Odvtedy bolo dobré, dovtedy som nebola schopná vstať dva dni z postele, lieky nezaberali. Aj som odpadla od bolesti, xy x som bola na infúziách...
@klaudulixx Ahoj, bolo by fajn zistiť aký máš pomer omega 6 a omega 3 mastných kyselín, či nemáš chronický zápal na bunkovej úrovni. Môže to súvisieť aj so silným menzesom. Keď prijímame veľa omega 6, tak tým podporujeme zápalové procesy. Treba mať omega 6 a 3 v rovnováhe, v pomere 3:1 alebo menej. Veľa ľudí to vôbec netuší.
Aký máš aktuálny stav sa dá zistiť jednoduchým testom zo suchej kvapky krvi. Výsledky sú do 3 týždňov. V tvojom prípade je dosť veľký predpoklad, že máš nerovnováhu. Dá sa s tým ďalej pracovať, zmena stravovania, užívanie doplnkov s omega 3 - odporúčam BalanceOil, pretože na rozdiel od klasických omega 3 obsahuje polyfenoly, to znamená, že sa dokáže omega 3 zabudovať do buniek. Bez polyfenolov je účinok užívania iba minimálny. Taktiež a dávkuje podľa hmotnosti podľa vzorca 0,15ml x hmotnosť užívateľa. A pozitívne vplýva na imunitu, srdce, mozog, atď.. Je toho veľa.
Podľa toho, aký je aktuálny stav v bunkách, treba nejaký čas na to, aby sa tá rovnováha dala do poriadku. Obyčajne to trvá cca 4-6 mesiacov pri užívaní BalanceOil. Ak sa užívajú iba klasické prípravky omega 3, tak sa pomer 3:1 dosiahne veľmi zriedkavo (alebo vôbec). Ja som užívala 8 rokov rôzne drahé prípravky, aj omega 3 a mala som pomer 7,9:1.
Mnoho ľudí o týchto info netuší. Tiež som sa to len nedávno dozvedela. Ak by si chcela o tom vedieť viac, tak sa ozvi.
@klaudulixx čaj z rebríčka piť mne zaberá.