Ahojte. Chcela by som sa opýtať či ma niekto skúsenosti s cystou a snažením sa otehotnieť. Nemôžem otehotnieť a tak som šla ku gynekológovi a ten mi zistil cystu 3,7 cm. Vravel mi, že to sa menštruáciou upraví (že praskne), predpísal mi vitamín B, no ale k tomu mi ešte chce predpísať na pol roka antikoncepciu. Ja len nechápem tú súvislosť, že mu poviem, že chcem mať babo a on mi šupne antikoncepciu. Tak sa Vás chcem opýtať a či mi vie niekto poradiť čo mám robiť. Som fakt zúfalá. Ďakujem za každú radu🙂
@fliacik Vážne? tak to si veľmi potešila a hlavne upokojila. Ja som sa len bála, že čo bude ďalej keď ta antikoncepcia......ale som fakt spokojnejšia. Ďakujem ti veľmi pekne..... 😉
@zuzkazivcak no mne tiež zistil cystu , v piatok ale 7 cm , napisal mi vitamin B , a duphaston na tri mesiace a ak sa nezadari tiež povedal že prejdeme na antikoncepciu , na tri mesiace , takže o tri tyždne idem na sono tak uvidime papa
ja som pred tyzdnom potratila a pri UTZ mi nasli 5 cm cystu nic mi nedali len povedali, ze sa odsleduje... tak uvidime co dalej 😒
@majkushka No ja som svojmu tiez vravela nech mi da Dufaston ze ten som brala ked som otehotnela s Viki a on na mna ze ja som laik a on je PAN DOKTOR. Tak neviem....ale nechcem brat tu antikoncepciu.....
@zuzkazivcak no mne kazal prist po mrche na sono , či a vstrebala nakolko som ju pred mesiacom nemala , len som cez ovulku zacala špinit tak som isla , a aj mne chcel dat antikoncepciu ale som mu povedala že sa už pol roka snažime tak nasadil duphaston , od 15 - 25 DC a po menzes sono , tak potom dam vediet , mam dobreho doktora dostal ma pred 7 rokmi s Endometriozy snad pomože aj teraz 😉
No ja som na tom tak isto...uz pol roka sa snazime otehotniet a nic...a on mi nasadi antikoncepciu...na nervy...ja som si myslela ze mam dobreho doktora.....ale uz si to nemyslim....
@jahody11 ahoj, ja som pred mesiacom potratila a vcera mi nasli tiez na USG dve cysty ktore maju len 2 cm. Mne doktor povedal, ze by mali same prasknut, ale teoreticky mozu aj rast ☹ Tiez Ti kazali prist na kontrolu o mesiac? Neviis mi poradit ci mozem plavat a cvicit kvoli tym cystam?
@kajuska09 ja idem na prvu kontrolu teraz v pondelok, to po kyrete... neviem ci si bola aj ty ale ak ano, tak teraz nesmies ani cvicit ani kupat sa..... ale cysty s tym nemaju nic.. k mojmu dr. mam prist po prvom cykle, som zvedava kedy sa objavi prva mrcha.. o babatko sa zacneme snazit az bud. rok, ztial, klop-klop sme sa nemuseli nikdy dlho snazit, do 3 mesiacov som bola tehotna... len nam druhy anjelik odysiel trocha skor ako sme chceli... ☹
@zuzkazivcak ahojček zuzka, chcem sa spýtať či si brala vtedy dávno antikoncepciu a či to pomohlo. mám teraz ten istý problém 🙂 ďakujem za radu.
@lzusak Ahoj.No prvý X mi antikoncepciu dal. Ale nepomohlo. Keď chcel dať druhy tak som povedala, že nechcem lebo chcem babo a bolo. Cysta sa potom nejak vytratila, ale mala som strašne veľa folikul na vaječníku. Už ma chcel poslať na operaciu ale potom som začala chodiť do poradne k jednej doktorke a brala som dufaston a teraz som v 7 mesiaci 🙂 Aj pri prvom tehotenstve mi pomohol dufaston. Takže asi tak 🙂
Ahoj, u mňa to bolo podobné. Antikoncepcia spôsobuje zánik folikulárnych cýst. Mne cysta odišla druhý mesiac užívania, no doktorka mi ju aj tak ponechala tri mesiace - kvôli liečbe. Ak by Ti cysta iba praskla a vstrebala sa, mohlo by sa stať, že o mesiac-dva ju máš späť. Užívaním antikoncepcie by sa tomu malo zabrániť. Neboj sa, po vysadení antikoncepcie máš vyššie šance na otehotnenie 🙂 Ja som si pomáhala aj sama, pitím čaju z alchemilky, jedla som veeeľa zelenej zeleniny, snažila som sa vyhnúť stresu a námahe. A pomohlo 😉