Čo ma čaká pri hysterektómii ?

kobelka
11. nov 2019

Ahojte chcem sa opýtať žien ktoré boli na hysterektomii čo ma čaká bojím sa. Idem už na budúci týždeň. Ďakujem za odpovede

1didiana1
11. nov 2019

kamaratka na tom bola. neboj sa nic. ides laparoskopicky? ked hej tak budes mat asi len 3/4 ranky male, ktore sa casom uplne casom stratia. hlavne po operacii oddychuj a nenatahuj sa s nicim. vajecniky ti ostavaju?

kobelka
autor
11. nov 2019

@1didiana1 ahoj áno laparoskopocky a vaječníky nechá uvidí keď bude dnu. Ja len čo ma čaká pred operáciou či má budú cievkovat. Mám z toho nervy predsa je to pod narkozou.

gropo
19. máj 2023

@kobelka ahoj ak nevadi obnoviť tému 💙
Už prišlo aj na mňa 19.6.idem na vaginalnu hysterektomiu,vaječníky mi majú ponechať.Ja skôr mam otázku ako je to potom v liečbe či sa musia užívať nejaké hormóny atď.bojim sa priberania a čítala som rôzne názory s rekonvalescenciou ja sa nechystám vôbec byť na PN ved to je ako pôrod a mam 3 za sebou nikdy som neležala ani neoddychovala hneď na 4deň realita.
Teraz sa viac bojím tej váhy ako toho ze pôjdem do roboty.
Ďakujem za odpovede. Pekný dnik všetkým 🥰

elenatomasova
19. máj 2023

@gropo ja som bola pred 12 r.robili mi to vaginálne ale som bola PN 2 a pol mesiaca.Nebrala som žiadne hormóny,nie je to nič strašné,a bola som potom aj 3 týždne v kúpeľoch,som si oddýchla ako nikdy predtým keďže som predtým nebola nikdy ani PN.