Clostilbegyt a zmena - kolísanie bazálnej teploty

viciouss
17. jún 2013

Ahojte
kvoli zvysenej hladine AMH hormonu (ak som spravne pochopila, mam male vajicka, ktore nestihaju dozriet), mi doktor nasadil clostil, na 5-9 den cyklu. Tento mesiac som ho brala prvykrat. Dnes mam 15 den cyklu a moja baz. teplota mi riadne skace.. Posledne 2 mesiace som mala zvysenie teploty od cca 12-14 dna a viac-menej sa drzali rovnako v tych vyssich hladinach. Myslela som, ze ked budem brat ten Clostil tak bude prave teplota ustalena a nebude skakat hore dole. Vedeli by ste mi prosim niekto poradit, ze ci je to v poriadku? Nechcem zatial panikarit, mozno by to tak malo byt, ale radsej sa spytam, ci nahodou niekto nema s tym skusenost, prip. odbornu znalost.. Dakujem velmi pekne za kazdu odpoved.
Na lepsiu ilustraciu, tu su hodnoty mojej BT od 9 dna cyklu
9DC - 36,2
10DC- 36,0
11DC- 36,2
12DC- 36,3
13DC- 35,9
14DC- 36,4
15DC- 35,9

skeptik
17. jún 2013

@viciouss ovulacne testy si robis? nevidim vyznam bazalnej teploty v tomto pripade

viciouss
autor
17. jún 2013

@skeptik Ahoj. robila som si minuly mesiac, a aj predtym ale nevidim v tom velmi vyznam, nechce sa mi kazdy mseiac vyhadzovat za to peniaze.. je to celkom dost, ked sa to narata. Vies mi prosim ta aj nejak zdovodnit, preco nevidis vyznam v merani teploty? po minule mesiace sa mi to,naopak osvedcilo- presne som vedela kedy dostanem M a navyse ked som si vtedy robila tie ovul. testy tak presne ukazali ovulaciu vtedy, ked aj teplota..

skeptik
17. jún 2013

@viciouss Pretoze uzivas clomifen citrat, tak nemozes sa nijako riadit bazalnou teplotou - nakolko historicke hodnoty su pre teba irelevantne a aktualne hodnoty su ti na nic v danom cykle - ty sa dozvies az po ovulacii, ze nastala.
Ovulacne testy su spolahlive na maximalizaciu sance otehotnenia, nakolko pri pozitivnom teste je najlepsi cas na styk.
Rozhodne to nepovazujem za vyhodene peniaze pokial uzivas clomifen - ten sa uziva len urcity pocet cyklov a cielom je beho 1-3 cyklov otehotniet. Kazdopadne je nevyhnutne sledovat folikuly aj pomocou ultrazvuku a podla toho zacat testovat ovulacnymi testami.

viciouss
autor
17. jún 2013

Hmm no neviem. Skusim to s tymi testami, ale kazdopadne, aj na tom pribalovom letaku pisu ze je dobre si merat teplotu.. Tak sa v tom uz celkom stracam :(
Inak ultrazvuk mi tento mesiac nerobili a mam prist az ked doberiem Clostyl pri nasledujucom cykle - tj v juli

viciouss
autor
17. jún 2013

Ak sa smiem spytat.. ty si laik alebo odbornik na tieto veci?

lauritka
17. jún 2013

vidim tam ovu na 12 dc.. potom si krasne stupla na 36,9, 2 dpo ti to kleslo, ale to je bezne v grafoch, potom si isla zase hore. takze ak sa tam budes drzat, ovulacia urcite bola.

lauritka
17. jún 2013

kldune mozes merat aj pri clostyle, to ovplyvni teploty len na zaciatku- mierne.. uz to mame odsledovane v grafoch-
ovu testiky mozes robit, ale v tomto pripade uz trebalo zacat skor.. , pozitivny vyjde cca 48 hodin pred zvysenim bazalky.
kuk do mojho albumu, mam tam plno grafikov ;)

skeptik
18. jún 2013

@viciouss To je velmi zvlastne, ze folikuly nie su zaroven sledovane na ultrazvuku, kazdopadne ovulacne testy by som rozhodne pocas uzivania robila (tieto cykly su limitovane) a taktiez ta mal poucit o moznosti hyperstimulacie (neviem aku davku beries).
Z tvojho grafu sa ovulacia neda vycitat, @lauritka 36,9 tam predsa nikde nema. Jedine, na co to poukazuje je kolisanie estradiolu. Aka je tvoja bezna predovulacna teplota? (Ked sa ma nieco pytas, treba, aby si mi odpovedala, lebo inac o tom neviem)

lauritka
18. jún 2013

@skeptik juj mas pravdu, ja som si to pomylila, tam je 35,9.. takze beriem spat 🙂

viciouss
autor
18. jún 2013

@skeptik mne robil ultrazvuk minuly mesiac spolu s krvnymi testami a potom mi nasadil ten clostil a brala som ho tento mesiac prvykrat. povedal mi ze ked sa nezadari otehotniet, mam prist znova-predpokladam, ze spravi nejake dalsie vysetrenia.. na baleni pisu, ze kazda tableta obsahuje clomifeni citras 50 mg.. Dam do mojho albumu moje grafy za posledne 3 mesiace. mozno vam/ti viac povedia...

skeptik
18. jún 2013

@viciouss Pri tychto cykloch sa bezne sleduju folikuly pocas predovulacnej fazy - aj kazdy den a v pripade, ze folikula nevie sama ovulovat sa este pomaha injekciami HCG. 50mg je dost malo, ale nepoznam ta, vacsinou sa 50 zacina, ale pomaha az 75-100 - zavisi aj od hmotnosti/nadvahy - cim vacsia nadvaha, tym vyssia davka.
Este raz ti opakujem tie ovulacne testy, pripadne teda sex kazdy den, lebo clomifen sa neda brat viac ako 5 cyklov (neodporuca sa). Tou bazalnou teplotou by som sa neriadila - pre dalsi cyklus ti napovie, kedy bola ovulacia, ale v tom dalsom pri inej davke respektive bez clomifenu nebude ovulacia v tom istom case.
Neviem, ci hned dalsi cyklus ides brat clomifen znova, ale niekedy prave cyklus hned po a bez je uspesny - ono totiz tento clomifenovy cyklus uz ovplyvnuje dalsi.

viciouss
autor
18. jún 2013

Ano, dalsi mesiac mam brat znova 5 tabletiek, ak sa nahodou nepodari otehotniet. a potom mam prist. Nechcem sa tym nejak vela zaoberat, lebo psychika vela robi. Navyse tomuto doktorovi doverujem.. len ma trocha znepokojila ta teplota a hlavne teraz neviem, ze co mam od toho cakat 🙂 ze ci sa mi posunie aj MS alebo co ( co ma zaujima len kvoli planovaniu dovolenky, kde by sme sa radi venovali plodeniu 🙂 )
Tiez je dolezity fakt, ze sa o babo intenzivne snazime zatial "len" pol roka, takze nie je zatial dovod na velku paniku.. Len som chcela vediet ze ci je vsetko s kostolnym poriadkom, ked ta teplota takto skace aj napriek tym tabletkam. Totiz myslela som si , ze oni to prave nejak ustalia...

viciouss
autor
19. jún 2013

No tak ovulka asi pomaly prichadza.. boli ma podbrusko, teplota sa zvysila... A najhorsie je, ze s drahym budem az v piatok vecer, lebo je na sluzobke :( :( takze asi zase nic ;(

skeptik
19. jún 2013

@viciouss ak sa teplota zvysila, tak uz je po ovulacii, teplotu zvysuje progesteron, ale toto co ma byt uz - ved taketo lieky sa beru len vtedy ak sa jasne vie, kedy ovulacia prebieha, aby sa dal presne naplanovat styk a maximalizovat sance a nie ze "drahy je na sluzobke" a ty hadas kedy to bude. To nie je ziaden celaskon, ale dost velky zasah do organizmu, preto sa moze brat len urcity pocet cyklov.

viciouss
autor
19. jún 2013

Ja nie som odbornik, takze viem len to, co si precitam na internete.. aj co sa tyka bazalnej teploty.. a to som citala na x forach, ze sa treba snazit pred zvysenim a potom pocas zvysenia teploty, aby sa maximalizovala sanca.. Takisto ja nemozem vediet ze pri brani tych liekov treba chodit na ultrazvuk. Nato tam je doktor. A bohuzial nie vzdy sa da vsetko prisposobit len tym "spravnym dnom", ked si chodia ako chcu.. Nemoze byt teraz cely nas vztah a vsetko co robime zamerany len na plodenie, ved nam z toho potom prepne. a psychika v tomto pripade je svina... Robime co mozeme, zazraky robit nevieme. Ja sa riadim tym, co mi povie doktor a ako som uz spominala, tomuto doktorovi doverujem (na zaklade mojej skusenosti a recenzii na neho). Neviem, ci ty si doktorka, resp. ci mas na tieto veci odborne vzdelanie - ak hej, tak som len a len rada, ale ja sa do tychto veci vobec nerozumiem, nikdy som ich neriesila.. Teraz sme zial v takej situacii akej sme, tak sa tym musim aspon trocha zaoberat- preto som vlastne zalozila tuto temu..

viciouss
autor
19. jún 2013

este jedna vec. minule mesiace som si robila ovul testy vtedy, ked som podla teploty a pocitov tusila ze ide ovulka a vzdy sa mi to nimi len potvrdilo...

skeptik
19. jún 2013

@viciouss Opakujem, ze po zvyseni teploty uz je na sex neskoro, uz nedojde k nicomu, vajicko uz nie je schopne oplodnenia.

viciouss
autor
19. jún 2013

tak to by sme teoreticky aj mohli stihnut,kedze v 'case nizkych teplot' pred zvysenim sme sex mali..ale tak boh vie..uvidime.. verim, ze raz to vyjde..

viciouss
autor
20. jún 2013

este sa chcem spytat.. Odkedy je dobre zacat s ovul. testami? hned po MS? alebo okolo 11 DC? Na dalsi mesiac si ich pre istotu kupim, nech mame jasno...

viciouss
autor
3. júl 2013

ludia drzte vsetky palce.. dnes som si robila test a mam 2 palicky. jedna trosku slabsia, ale je tam 🙂 este si dnes spravim dalsie testy, lebo sa mi tomu nechce verit. myslite na mna a drzte palce 🙂

lussylu
23. júl 2013

@viciouss ako si dopadla si tehulka,vyslo ti to tento krat? ja tiez mam za sebou prve branie clostilu ale tak neako to neriesim uvidime co ma prist pride 🙂

katinka4
23. júl 2013

@viciouss mna moja gynekologicka upozornila ze pri uzivani clostilu si nemam merat bazalnu teplotu lebo vtedy skace a je to teda nespolahlive a nepravdive zistovanie ovulky, odporucila mi ovu testy.

viciouss
autor
23. júl 2013

@lussylu anoooo vyslo to. teraz by som mala byt cca v7 tyzdni. na buduci tyzden idem na kontrolu tak dufam, ze bude vidno srdiecko

lussylu
23. júl 2013

@viciouss dufam ze aj ja sa coskoro potesim a na teste najdem dve ciarky 🙂

viciouss
autor
24. júl 2013

Drzim silno palce. My sme skusali pol roka.. Ja som bola uplne v soku ked som videla 2 ciarky 🙂 nechcelo sa mi tomu verit, tak som si spravila dalsie 4 testy pocas dalsich dni 🙂 a stale je to take neuveritelne. Mozno ked uvidim to srdiecko.. 🙂