Clexane verzus Fraxik

alyn
20. máj 2017

Ahojte, prve tehu som posl mesiac pichala Fraxiparine. Toto tehu som asi dostala alergiu, posl dva krat ma cele miesto vpichu a par cm naokolo 3dni svrbelo aj v noci, tak mi dr. Prestavila na Clexane.
Dnes som si pichla prvu injekciu, blizsie k boku do bruska, kolmo do koznej riasy a riadne to bolelo(vstreknutie a asi 5-10min potom. Je to normalne? Pri Fraxiparine ma uz samotne vpravenie latky do tela a potom nikdy nebolelo ani som to necitila..

Dakujem za vsetky reakcie-skusenosti.

mirdzug
20. máj 2017

Ja som si pychala tiez moje 2 tehotenstva... ono to je asi o tom ci netrafis nejake nervove zakoncenie alebo co... ja ked som si pichla a citila som ze je to bolestive tak som ihlu ihned vytiahla a pichla na ine miesto kde to nebolelo....ale neviem preco je to tak....

mirdzug
20. máj 2017

Opravujem pichsla ;)

mirdzug
20. máj 2017

@mirdzug pichala... teraz je to uz spravne ;)

pianina
20. máj 2017

aj mna to bolelo niekedy,Ja si myslim,ye kde trafis.ale ja som pichala do pleca/vlastne manzel/ved brusko je uz velke🙂

alyn
autor
20. máj 2017

@mirdzug
@pianina tak dakujem, dufam, uprimne, dnes ma este zacal boliet zub, do toho tato injekcia bolela az som mala chut plakat ze kazdy den sa mam na co tesit, a to som sa porodu po prvom dobrom nebala.. Ale nejak to na mna dolahlo.. Budem verit ze zajtra to bude lepsie.
Myslite ze pomaha pomalsie vpustat tu latku? Ci o to asi nejde.. Akurat mi vbehla dcerka do izby ked som zapichla ihlu tak som to rychlo naraz vpichla.. Mozno aj tym to bolo.
Dakujem kazdopadne ze ste napisali, budem dufat, ze zajtra je tych prijemnejsich 50% bez bolesti🙂

freyahope
20. máj 2017

@alyn to je normálne pri clexane. Pri Fraxiparine to bolo bez bolesti, ale musela som ho tiež kvôli reakcii vymeniť za clexane. Štípe to cca 10 minút po vpichu, mne to prešlo cca po týždni aj niečo, potom už bez bolestí.

meesha
20. máj 2017

@alyn mam jichza sebou asi 150 a z 98% je to tak jak pises. Po par minutach to prejde. Ale urcite je lepsi vstrikovat pomaleji.

livuska124
22. máj 2017

@alyn ahoj, ja som tiež najprv pichala fraxiparine, ale po mesiaci sa mi začali robiť po každom vpichu obrovské bolestivé hrče, proste alergia, tak mi ho hematologička vymenila za clexane. A veru tie clexany omnoho viac štípali a boleli pri vpichovaní, ale prešlo to do pár minút. Potom som si zvykla. Ale ku koncu tehu som už bola taká dopichaná všade, že ma to bolelo čoraz viac...no vydržala som a keď som pichla poslednú tak som oslavovala 😁

alyn
autor
22. máj 2017

@livuska124 ano, vcera som dala druhu injekciu a teda zasa bolelo, ale aspon sa to vstrebava bez problemov, nie ako ten Fraxik ani ma to nesvrbi

snehulienka82
1. okt 2021

@freyahope ahoj, reagujem na davnejsi prispevok,.tiez mi zmenila teraz doktorka fraxiparin na clexane, lebo ma svrbelo uz brucho, a z toho clexane ma teraz stipe... ale uz to asi aj prechadza... dakujem