Citricidal a ureaplazma

michaela329
13. sep 2021

Ahojte, máte niekto skúsenosti s citricidal (gse) pri liečbe ureaplazmy? Výplachy a aj užívanie. Ja sa posledny rok trapim s ureaplazmou. Ešte horšie je, ze kvoli nej nemozem na operaciu a tiez prefuk, a bez operacie nemozem na vklad embrya-no zacarovany kruh. Mali sme aj s manželom uz 2 ATB (lekoklar a sumamed) Ja medzi nimi aj augmentin (trhanie zubov). Vzdy som uzivala aj wobenzym, vkladám a beriem probiotiká (bulharské) a imunitu mam fakt špičkovú (v októbri mi robili hlbkove vyšetrenie na reprodukčnej imunologii a doktorka mi chválila výsledky, vraj malokto ma taku dobru). Len mám ASLO skoro 1000 a túto pliagu. Moj gynekolog ma uz po poslednom pozitivnom stere poslal, na infektologiu po levalox (chinolon) a tam mi dali konské davky na 25 dni. Muz ma negativne uz po prvej liecbe, odvtedy sme spolu neboli.

rooberta
13. sep 2021

Mne zabral doxyhexal na 21 dni vo februari sme sa liecili a v auguste kontrolny ster negativny. S ostatnymi atb, ktore spominas skusenost nemam.

michaela329
autor
13. sep 2021

@rooberta ten mi vysiel ako rezistencia - gynekolog dal aj test robit, predpísal vzdy len to, co vyslo ako citlivé.

terezkinotec
13. sep 2021

mne na ureaplazmu zabrali az druhe atb, prve som mal doxyhexal ale nezabrali, resp. mal som potom znova pozitivny odber, potom mi nasadil doktor nejake ine atb, uz si nepametam nazov alebo boli len na par dni a silne davky, to zabralo

michaela329
autor
13. sep 2021

@terezkinotec ja som mala uz 3 ATB... preto hľadám aj iné cesty. 😔

rooberta
13. sep 2021

@michaela329 to je spravny pristup doktora 👍🏻 Tak tieto posledne urcite zaberu, musia 😊

lucka27391
15. apr 2024

@michaela329 Ahoj, síce je to už starý príspevok, ale ako si nakoniec dopadla? Ja mám takisto ureaplazmu iba z moču diagnostikovanú, z pošvy vždy negatívne... Ale lekár mi tiež dal nejaké silné antibiotiká levoflox, lebo na doxyhexal je baktéria u mňa rezistentná. Už som ale brala 2 antibiotiká na helikobaktera tento rok a mám hraničné pečeňové testy, tak veľmi sa mi nechce užívať ďalšie atb... Nemám ani žiadne zápaly, len po tých ATB som mala svrbenie, tak preto som išla na moč a tam mi to našli. Ale prestalo to, ťažkosti nemám. Niektorí gynekológovia hovoria, že je už ureaplazma považovaná za baktériu prirodzene vyskytujúcu v pošve a ak nerobí problémy, tak to netreba liečiť. Ten môj ale trval na tom, aby som si dala tie ATB...

michaela329
autor
15. apr 2024

@lucka27391 rok som stratila branim ATB. Nakoniec mi dvaja iní gyn a imunologicka povedali, ze to sa uz nelieči 🤦 Ak to nespôsobuje problémy premnozenim-ako iné baktérie. Ja mám stále hodnotu nízku, žiadne zapaly a muž stále negatívny. Takže neriešim.