Ahojte viem že sa to tu pýtam asi už x krát. No nevidím zlepšenie rany... Myslíte že je to v pohode? Doktor povedal že len betadin a repík ale môj doktor je taký že si poriadne z ničoho nič nerobí, preto ho chcem aj zmeniť..
Nie som lekár, ale ja som mala 2 mesiace po pôrode iste skaredsiu jazvu....mne vytekal aj hnis....(doktor skonštatoval,že to nieje hnis to je len slaninka😂🤷) podľa mňa máš peknú jazvu....keď trocha svrbí tak to sa len hojí....veď aj chrasta svrbí keď sa.hoji.....ked.ti lekár povedal že je ok tak by asi mala byť....neradin pomáha, a čo najviac "vetrať" nebol časom jazva vyblednde nebude taká červená
@jeminije ja som ju mala takú istú, až teda na to, že mi nevytekal hnis. Asi rok bola taka fialová, tiež som sa bála co to bude, lebo mne dr. povedal ze sa hojí keloidom, a ze to bude hrubšie, no našťastie, Asi po 1,5 roku vybledla úplne, vôbec ju nevidieť (skoro),akože fakt sa musím ja alebo manžel dobre z blízka pozrieť. Teraz som 3 roky po sekcii, dokonc aj ta hrubšia koža v jazve sa vyhlásila. Tiež som sa veľmi bála, ale nakoniec v pohode, a to sa priznám,že nič som si na jazvu nedávala, nosila som vzdušné oblečenie a nohavice pod jazvou alebo nad jazvou.
@kallanchoe *betadin
@trgypadl ak Ta nic neboli, nic nevyteka, ta jazva je vyhojena. Len zial u Teba sa jazvy asi hoja tymto spôsobom. Nie je dovod na rezanie, jedine ak Ti to esteticky nevyhovuje, ale tam je riziko, ze sa ta jazva znovu zahoji tymto spôsobom. Kes sa Ti ten steh rozpadol dokror Ti robil aj uzv okolia rany? Ak bolo všetko ok kup si Contractubex napr
@jeminije hojí sa Ti to, mne sa tiež všetky rany hoja keloidom,čiže to zostane také väčšie. Keby mne hneď odporučí dr Contratubex masticku,mohla som mať krajšie telo... Napríklad aj keď mi trhajú zub, cítim že sa mi rana hojí dlhšie ako iným ľuďom a to ani nehovorím,keď mi vyberajú náhodou nejaké znamienka. Mini znamienko a jazva cez štvrť chrbta 🙂
@jeminije AK BY STE TU BOLA S TAKYM ISTYM PROBLÉMOM NA ZACIATKU SA MI ROZTRHOL STEH V STREDE POTOM MI VYTEKALO AJ HNIS UROBILA SA CHRASTA A VYZERA TO TAKTO UZ SOM DVA MESIACE PO