Ahojte ...Uzivala ste niekto ant.Ciprinol pri zápale močových ciest? Mne to predpísal lekár ale keď som si nasla na nete ze to je liek ktorý má zavazne vedľajšie účinky s ktorými sa môže stať človek invalid tak neviem neviem. Maju sa užívať len v takých prípadoch keď iné antibiotikum nezaberie,keďže tieto sú účinné ale je tam riziko.
Skus si precitat pribalove letaky Paralenu, a dalsich 50 nahodnych liekov a budes invalid zo vsetkych. Ciprinol su casto uzivane Atb. Uzivaj pravidelne po jedle. Uzivaj aj probiotika. Pi vela tekutin-aj 3 litre a vyluc mliecne potraviny. A hlavne doveruj lekarovi.
suhlas s @stanulienkat
trosku ma prekvapuje ako sa tu polemizuje nad kazdym liekom.
kedysi nebol net, dr predpisal lieky a uzivalo sa. a tusim aj lieky s rovnakou ucinnou latkou uz vtedy existovali, cize su pouzivane pekne dlho.
vedlajsie ucinky liekov su ucinky, ktore ma len urcite % ludi. niektore su fakt malo caste.
a teda z toho vyplyva, ze nie vsetciich budu mat,dokonca vysoke % ludi ich mat nebude.
schvalne som si pozrela Ciprinol a teda su tam vedl., ucinky kde sa objavuju u 1 z 1000, co je 0,1%. pripadne u 1 z 10 000, co je 0,01%. a este su tam nezname.
ked si to otocime, tak v prvom pripade 99,9% ludi ich mat nebude, co je 999ludi, v druhom pripade 99,99%, co je 9999ludi. tie nezname, tam sa to samozrejme urcit neda.
no treba si uvedomit, ze hoci musia mat zavazny dovod uviest toto v pribalovom letaku, aj napriek tomu sa to uvadza hlavne z toho dovovdu, ze sa to pri liecbe vyskytlo a nie vzdy je na 100% iste, ze to dany liek naozaj sposobil. priapdne ci tam nebol ese vplyv inych okolnosti.
@majamat pozerala som si toto ..zevraj to lekári predpisujú aj na banálne veci a malo by sa to predpisovať iba v nevyhnutných prípadoch https://najmama.aktuality.sk/clanok/276290/varo...
@cucoca Mojej mame bolo po 5 - tej tabletke zle, tak už ho ďalej nebrala
Áno užívala som, trápila som sa a opakovanými zápalmi moc.ciest. no aj po tomto lieku sa zápal vrátil do mesiaca. Kamoška mi odporučila biseptol, vraj je slabší. Na počudovanie zabral a mám pokoj už pekne dlho. Popri tom kura s uro-waxom.
@cucoca je to liek druhej voľby, keď iné ATB nezaberajú, má nežiaduce účinky. bohužiaľ niektorí obvosaci ich stále predpisujú ako lentilky. ak nie ste alergická, kľudne mohla zvoliť penicilinovu radu, prípadne cefuroxim - Zinnat...
Ja si nečítam vedľajšie účinky ATB, a to ich beriem celý život každú chvíľu kvôli chronickému zápalu moč. ciest
@bara_borka máte s nimi nejake zle skúsenosti?Neviem čím ich mam brat
@annazozelenehodomu1 a ako sa cítila?Žalúdočné ťažkosti?
@salamistka ten chronický zápal ti spôsobilo to že si mávala často zápali močových ciest a nelieči si sa ?Alebo prečo?
@cucoca nevravím vyslovene, že som mala zlé skúsenosti, ale je to liek, ktorý sa naozaj dáva len v tazkYch prípadoch najmä u hospitalizovaných pacientov. ale pokiaľ máte ťažkosti a iný liek nemáte k dispozícii, asi by som s ATB liečbou pri infekcií močových ciest nečakala. ale užívať 3-5 dni...
@cucoca stále sa mi to vracia, vždy preliečime antibiotikami, príčinu neviem
@bara_borka no už ani také ťažkosti dnes nemám čo sa týka močových ciest,vcera som si dala prvú dávku
ant. len zaujímavé je že od pondelka mam problémy a teploty som začala mať až od včera,a začal ma bolieť aj chrbát v strede,medzi lopatkami a vraza mi to do predu,tak neviem ci to je s liekov alebo s teploty keď na mna ide,lebo vtedy ma to bolí
@cucoca hovorila, že jej je tak čudne zle, nevládala chodiť , potom to prešlo, ale 6 -tu tabletku už nezobrala ...ale hovorila, že tých 5 tabletiek čo zjedla jej na močové cesty pomohlo, ale že už viac by ich nebrala
@cucoca ak máte aj teploty, je možné, že máte aj zápal obličiek, keď vás aj bolia kríže. doberte tie ATB, ono po prvej dávke to síce môže prejsť, ale akurát si vypestujete rezistenciu a ďalšia infekcia udrie čoskoro. poriadne to preliecte, ak máte také príznaky.
@bara_borka áno ale začalo ma dosť akokeby tlačiť medzi lopatkami a ide mi to až do predu...neviem ci to nieje s tých liekov
@cucoca no ja som Ciprinol užívala pri diverkulitíde.