Ahojte, možno je to smiešna otázka ja neviem :D ale som pred pôrodom, a mám vonkajšie hemoroidy, ono to ani neboli ani nic to je okej… ale ako preboha si mám zaviesť cipok? Uprimne v živote som si ho nezavadzala ani v normálnom stave a neviem si predstaviť že teraz keď tam je hento, ani neviem kde mám ten cipok dat… a klystyr si teda tiež neviem ani predstaviť… ☹
Pred pôrodom rob čo sa dá,aby si si ho zmenšila,teda mastičky,kupele v dubovej kôre,čáípky a aj Detralex tbl. po porade s dr,ale v teh. sa môžu,ale ak rodíš o pár dní,tak asi neskoro na tbl...čípok zavedieš,ked vie ísť stolica von,tak aj čípok sa dá zaviesť samozrejme nič nasilu,kto má vonk.hemoroid má často aj vnútorný.
autorka: cipok uplne v pohode zavedies, ved aj stolica ti odchadza ako sa pise vyssie, urcite to pojde, len proste si musis najst spravny uhol - za mna odporucam Faktu cipky a mast, mne najviac pomohli (Detralex som v tehotenstve nemohla, lekar mi neodporucil ale co lekar to nazor, skus sa svojho spytat)
@petamich no praveze su na vnutorne aj podla letaku https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/faktu-... ale ako pise @janinah moze byt, ze to maju ludia kombinovane uz v tomto stadiu, teda ze niektore su dnu a niektore uz vonku
No ale ja teraz nemyslím zrovna len čipky na hemoroidy.. len je možné že pôjdem sekciou, a keďže som už hospitalizovaná počula som ako babám čo idú na sekciu dávali čipky 🙂
@nikinikiniki8 to davaju namiesto klystiru, ale ak dobre viem, tak vzdy je na vyber ci to alebo to
@nikinikiniki8 cipky, ktore davaju namiesto klistiru su obycajne male glycerinove cipky (davaju ich kazdemu aspon u nas), uplne bez problemov si to zavedies aj s vonkajsimi hemeroidmi, nemusis sa bat
@nikinikiniki8 Dubová kôra (sypana) robiť si obklady tzv sedavé kúpele a psilium do stravy hemeroidy sa tvoria aj z nedostatku vlákniny. Všetko zoženieš v lekárni
capiky su urcene na vnutorne hemoroidy, na vonkajsie maste, obklady, kupele. neviem ako by to mohlo pomoct dat dnu, ked to mas vonku...