Chudnutie z cysty

6. sep 2023

Ahojte, nedavno mi.na prehliadke gynekológ našiel čokoládovú cystu na vaječníku, mala.3 centimetre.uz v tom.obdobi som sla dole z váhou..ale myslela som si zw to bolo z jednodňovej ,,otravy jedlom,, kedy som jeden den a noc prevracala a prehnackovala... odvtedy ale váha nesla dole a ide dole pomaly ďalej,aj ked jem ako predtým. Nejak nechápem prečo chudnem a chcem sa opýtať môže to byť z tej cysty? Zeby sa hormóny bláznili? Uz 2 mesiace mám kvôli nej krvácanie mimo menštruácie.. a aj ma občas pobolieva ten vaječník . doktor to neriešil,ze uvidíme a mam prísť o pár mesiacov sa ukázať. Ja mam ale z toho uz celkom strach.. môže mať chudnutie a únava stým súvis?

janinah
6. sep 2023

Choďte k inému gynekológovi.

domkakvet
6. sep 2023

Ja som z cysty nechudla, ale nemala som ani kevacanie mimo menstruacie.

buberova
6. sep 2023

Ja som z cysty za celé tie mesiace špinila raz mimo cyklu...
Pár mesiacov som viac športovala a keď mi praskla, mala som pocit, že váha ide rýchlejšie dole 😂😂 ale bol to výsledok zvýšenej snahy, nie cysty, ale načasovanie bolo vtipné.

autor
6. sep 2023

Takže to nemá súvis však?

Ja práveže predtým som rekreačne športovala a odkedy ju mam (respektíve mam problémy s krvácaním mimo cyklu) tak cítim únavu a absolútne sa mi nechce hýbať a ked aj sa viac ponatahujem tak ma začne pobolievat podbruško a ten vaječník akoby viac páliť.. plus kríže. Rozmýšľam ze pojdem k dr stým znova

leeo
23. aug 2024

Ahoj. Ako si nakoniec dopadla s tou cystou?

autor
24. aug 2024

@leeo cysta sa vstrebala alebo praskla … už je to dávno a odvtedy je to ok 🙂

leeo
14. sep 2024

To ma teší

kaja01
14. sep 2024

Čokoládová cysta je endometriozna cysta a tá nepraskne, krvácanie mimo cyklu k tomu, určite skúsiť iného gxnekológa. Únava a vyčerpanosť, anémia z krvácanua, nasaď si železo.