Chudnutie pred otehotnením

08snazilka80
9. mar 2018

Ahojte zenusky,niektore viete z mojich prispevkov ,ze mam problem s otehotnenim a ak sa to.aj podari tak s donosenim...ja si myslim,ze to bude aj mojou vahou...ked som bola u dr.na vysetreni tak povedal,ze vsetko v poriadku a otehotniet u mna problem nieje velky pretoze mam vysledky ako mlada 20tka 🙂 ale,ze ked budem tehu,tak budem mat zdravotne problemy-bolesti chrbtice,klbov atd ..chcela som zacat chudnut az po porode,ale idem zacat teraz este pred otehotnenim...su tu zienky,ktore by sa podelili o svoje uspechy a dali mi par rad?

inngrid
9. mar 2018

A kolko mas kg ak to nie je tajomstvom

kikina84
9. mar 2018

@08snazilka80 ja som mala opačne.. ja som schudla až po pôrod..bola som dosť silná ale inak zdravá..ja sa však liečim aj na štítnu žľazu tak mi akurát nastavila lekárka lieky vyššie dávky..inak bez komplikácií 😉

08snazilka80
autor
9. mar 2018

@inngrid 85 kg

08snazilka80
autor
9. mar 2018

@kikina84 ja obdivujem.zeny,ktore pred tehu mazia 50kg a z porodnice odvhadzaju 48kilove.. 🙂

08snazilka80
autor
9. mar 2018

Moja sestra nikdy nemala s vahou problem-zrala ako kyselina,vsetko mozne aj v noci a tenka ako papek...cvici ale len preto,aby mala zadok pekny a tak...a tiez ked ostala tehu tak jedla ako besna...a nic sa nelepilo na nu,po porode jej ostalo 5kg ale to schudla za 2mesiace a aj to nic pre to nerobila :-/

simonkazga
9. mar 2018

Za pokus nic nedas. Sama som 2x otehu pocas diety. Ale nemyslim si, ze preto, lebo som schudla. Skor preto, lebo som sa sustredovala na dietu a cvicenie a "netlacila na pilu" 😉

emao
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
noni99
9. mar 2018

@emao aký doplnok?

bayonetts
10. mar 2018

Myslim ze vaha nebude problem...mozno ti staci zhodit tak 5kg... Tiez nie som z najstihlejsich pred otehotnenim som mala 95...schudla na 90...a na zaciatku tehu schudla dalsich 5 bez toho aby som nieco robila a ani zle mi nebolo, zatial v 5tom mesiaci stale -3kg...kolegyna mala pred otehotnenim cez 100..a ked porodila mala este menej kil ako predtym je to individualne

brisingr
10. mar 2018

Za pokus nic nedáš....my sme sa o babo snazili rok a nakoniec sa nam podarilo,ked som schudla 15 kg a uplne zmenila jedálniček. Ci to bolo skutocne tym to neviem, to sa nedozviem asi 😉

kikina84
10. mar 2018

@08snazilka80 ja som do pol roka po pôrode schudla 25 kíl..ale to sa samozrejme bavíme o nadváhe..nie o 50 kilovych pidizienkach.😉

hettinka
10. mar 2018

@08snazilka80 pri prvom som otehotnela s 82kg, pri druhom okolo 85kg, obidve som donosila v pohode, žiadne bolesti klbov, nič ... len som mala problémy s pečeňou, čo naozaj nemusí súvisieť s váhou, osledný trimester som skoro nemohla jesť, takže som v tehotenstve schudla. Po obidvoch porodoch som mala okolo 75-77 kíl.

inngrid
10. mar 2018

@08snazilka80 pri prvom som mala 108 kg otehotnela som na prvy sex ....tehotenstvo bolo ok az na konci minvystupil tlak ale to je normalne dieta som porodila na konci 39 tt druhe som otehotnela mala som 113 a bolo to na druhy mesiac druhu ovulku tehotenstvo bez problemov a rpdila som na konci 40 tyzdna este nejake otazky ? Deti obe zdrave

larosabigi
10. mar 2018

Ja som pri prvom mala 98 (podotýkam že som vysoká,a nikto mi neveril že mám toľko) otehotnela som na prvý krát a musím povedať že som mala problémy v tehotenstve, hlavne s tlakom. Ja som pribrala ešte pred tehotenstvom so zdravotných problémov. V deň pôrodu som mala 103 kg a z pôrodnice som odchádzala ako 80 kg. Lenže po pôrode sa mi zbláznila štítna žľaza, prekonala som zápal štítnej a znovu som pribrala na 101. Prišli zdravotné problémy a ja som sa zaťala, dobre mi nastavili liečbu a schudla som znovu na 80. A bolia ma aj tak kĺby chrbtica a to som mala problémy aj mimo tehotenstva. Silnejšie ženy väčšinou toľko nepriberu.. svagrova tá má 50 kg a ona pri prvom a teraz skoro 30 kg..a to je horšie. Ak máš dobré výsledky tak potom neviem kde je problém...partner je ok? Nemusí byť v tebe problém v tvojej váhe... Keby si mala 150 kg to možno áno ...

sandral
10. mar 2018

@08snazilka80 Váha nie je až taký problém. Ja som mala 65 kg, nevedela som otehotnieť 8 mesiacov, potom som nevedela donosiť, max. do 11 týždňa. Otehotnela som po 3 rokoch a váha 60 kg.
Kolegyňa mala 105 kg, vždy bola bacuľka a otehotnela bez problémov. Ona žiadne problémy s chrbticou nemá, ja niekedy umieram od bolesti.

lula313
10. mar 2018

Moja známa otehotnela až vtedy, keď schudla, mala cez 80kg a obaja boli zdravi. Tazko povedat, ako váha vplýva na otehotnenie, ale určite nie je zdrave byt obézny. Ja som na konci tehu a citim sa ako hrosica, neviem si predstaviť, keby začínam na 80kg, aké tazke by to muselo byt na konci tehotenstva😕

zuzka1120
11. mar 2018

Nechcem byť negatívna ale ja mám 45kg, 158cm. (Nemám nadváhu)
Je vraj všetk v poriadku u nás oboch s partnerom a nedarí sa deväť mesiacov žiaľ.
Držím palce každopádne, a chudnutie podporujem🙂

tanyac
14. mar 2018

Tvoj problém môže a nemusí byť váhou. V každom prípade ti zmena môže pomôcť naštartovať telo. A keď už nič, aspoň sa budeš cítiť lepšie.

Ja som pred svadbou schudla 15 kg. Samozrejme, chudnutie chce čas, nesnažiť sa veci urýchliť. Pravidelný pohyb, nie každý deň, ale pravidelne. Čo sa týka stravy- obmedzila som sladké (napr. max. každý druhý deň), nejedla som po 18 hod. (ak som bola veľmi hladná tak len napr. kúsok syra, orechov, ...) a tiež som začala počítať kalórie. Počítanie kalórii mi na začiatku znelo dosť uletene, ale pomohlo mi to nastaviť si jedálniček a naučiť sa správne stravovať.
Keďže váha išla dolu postupne a osvojila som si nové stravovacie návyky, váha ostala na novom čísle aj keď som prestala počítať kalórie a už tak často necvičím.

08snazilka80
autor
14. mar 2018

@inngrid a zvladala si tehu v pohode?ja ked som bola tehu naposledy-co som aj potratila tak mi hned opuchly clenky :-/ a to bol zaciatok tehu...a fucala som pri vsetkom...prosim ta este by som chcela vediet,kolko si pribrala pocas tehu?islo ti po porode aj nieco dole?prepac,ze sa tak pytam,ak nechces odpovedat tak pochopim

inngrid
14. mar 2018

@08snazilka80 v pohode pytaj sa ono asi zalzi kedy rodis mne clenky opuchli az 8 mesiac to uz bol jun takze to bolo z tepla v prvom tehu som pribrala 8 kg v druhom 6 vsetko islo dole len som z porodnice odisla 🙂 ziadna tehu cukrovka nic akurat som sa snazila setrit ked aom rpisla z prace davala som si vacai veget 🙂

08snazilka80
autor
14. mar 2018

@inngrid tak parada 🙂

brona235
14. mar 2018

@08snazilka80 ahoj. Moja byvala kolegyna mala cca 170cm a cez 100 kil. Tiez mala roky problemy s otehotnenim. Ale pomohla jej bylinkarka z Vrboveho. Neviem odkial si a ci veris takymto veciam ale tato pani pomaha hlavne s otehotnenim zenam ktore s tym maju problem. A uz pomohla viacerim. Skus si ju vyvuglit. Staci ak napises do googlu bylinkarka vrbove a najde ti ju. Vazne je skvela a pomohla uz velmi vela zenam...

inngrid
14. mar 2018

@08snazilka80 ale teda kazdy lekar mi radil nepribrat vela 🙂 cez tehu tak som sa snazila neprepadnut sladkostiam ale nejako som sa neobmedzovala 🙂 neboj aj chudé maju probém nehvoorím ze čo je problém vaha moze aj nemusí byt zalezí ako si nastavis hlavu a skusis aj ine veci čajíky - kontrolu cyklu spravne to načasovať to je toooooolko veci , drzím palec....na cz MK bola skupila tehulky xxl ....skoda ze tu to zrušili tam si baby radili čo a ako mrkni ked tak

seblicek
15. mar 2018

To, že sa to na niekoho lepí a na niekoho nie s tým nič ako takým sa spraviť nič nedá. Treba si len uvedomiť, ako napríklad aj ja, že na mňa sa tiež nalepí hneď všetko, občas mám pocit, že aj vzduch čo dýcham, preto si dávam pozor aj na to, čo jem.
Keď sa naučíš teraz stravovať zdravšie a mať dostatok pohybu, tak po pôrode to bude pre teba jednoduchšie 😉

littleslovak
15. mar 2018

@08snazilka80 Ahoj, neviem vysku ale asi teda mas nadvahu (ak nie si zrovna basketbalistka 🙂 )
Myslim si, ze problem nemusi byt samotna hmotnost, ale to preco ju mas taku ako mas. Ak by za tym bol zdravotny problem moze to mat dopad. Ale aj ked je to jednoducho preto ze tvoj vydaj sa nerovna prijmu energetickemu. Toto moze byt aj sedavou pracou aj nevyvazenou stravou a kombinaciou veci. Kazdopadne ak je problem strava moze to vyriesit jej uprava... dostat do seba nieco vyvazenejsie, viac vitaminov atd. Nieco mozno tvojmu telu chyba. A popri tom mozes aj schudnut.

cawes
15. mar 2018

@08snazilka80 ahoj ja som mala ovela viac ako ty otehotnela som bez problemov, po porode som mala sice 120kg ktore na mne ostali ale tie aom potom schudla a mam menej ako pred tehu

juliet86
15. mar 2018

Ahoj. Nepises aku mas vysku? Tym padom bmi ? Ono 85 kil je este ok pri babe 185 cm vysokej ale nie pri 165 cm.... co su tvoje zle navyky v strave? Asi vies co cca ta distalo na tu vahu? Ci uz velkosti porcii caste jedenie atd. Aku vahu zivotospravu ma tvoj partner? Vyskumy potvrdzuju ze kvalita stravy matky este pred otehotnenim a pocas tehu vplyva na riziko vzniku obezity u dietata. Aku mas kondicku pohyb? Podla mna ide o to byt zdrava. Si zdrava? Vladzes vyjst na tretie stvrte poschodie bez zadychania pibehnut na autobus ostrihat si nechty na nohach? Kolko krokov spravis denne? Ja byt tebou identifikujem nezdrave navyky v zivotosprave a pistupbe ich odstranim pre zdravie teba partnera a vasho dietatka a rodiny. Vela stastia

4ocka
29. apr 2018

Ja som pocas dvoch tehu pribrala 8kg, z porodnice -10kg, pri druhom +4kg a po -6🤣 mala som cca 62kg ked som otehu.. rok a pol po porode cuduj sa svete 78 kg😡 ja som mala opacne, vsetky baberslu cez tehu a ja ledva. A po sj z vody.
Pomohla mi 90 dnova dieta, a potom 2x do tyzdna cvicit na skupinove.. zo 78 kg som isla na 56.. treba tolko nezrat, 90 dietou som 15 kg dala dolu, bez cvicenia👌🏻

zuzka1120
1. máj 2018

FEMIBION
Ahojte ☺️
Prosím kto má skúsenosti s femibion 1?
My sa snažíme pomaly rok o dieťatko, prvý mesiac beriem femibion ( ako na plánovanie).
Všimla som si , že mám silnejšie žltý moč, môže to byť s femibion? Prípadne má niekto skúsenosť, že by vďaka femibion skôr otehotnela?
Ďakujem 💓