Ahojte, budúci týždeň ma čaká chromopertubácia v celkovej narkoze a už ma chytá panika. Mám sa dostaviť ráno o 7mej na oddelenie, od polnoci nejesť, nepiť.
Ako to prosím prebieha? Je možné, že ma aj v ten deň zákroku pustia domov? Môj gynekológ spominal, že sk pôjde všetko dobre, tak to možné je. Ešte nikdy som na operácii nebola, preto stresujem 😁 a pomohlo vam to k otehotneniu? Ďakujem
Ďakujem za odpoveď 🙂
Áno pomohlo.Po 2 mesiacoch od operácie som otehotnela po skoro 2,5 roku.Cez hyfosy som mala vajíčkovody priechodné.Našli ložisko endometriózy ktoré neodstraňovali lebo by sa tam nedostali.Je možné, že tam niečo bolo čo nebolo vidno a ten tlak to poriadne spriechodnil.
U mňa to prebiehalo tak, že som prišla na príjem v nedeľu.
Do 3 hodín som mala vypiť 2L vody na prečistenie.Zdá sa mi, že večer mi ešte pichli injekciu na riedenie krvi alebo až ráno, neviem.
V pondelok ráno som šla do sprchy.Dali mi neurol, 2 infúzie, dezinfikovali mi miesta, zalepili.
Dali mi oblečenie, previezli ma na sálu a tam ma uspali.
Domov ma prepustili v stredu.Celý čas som dostávala lieky od bolesti, mňa to bolelo.
Vacsinou pustaju na druhy den ale zalezi od nemocnice. Zakrok a samotne zotavnie je v pohode, zopar jazviciek na bruchu. Mne vajcovod jeden rovno vzali taky bol pozrastany, druhy spriechodnili ale povedali ze ked do 6 mesiacov prirodzene nepocneme tak len IVF lebo ak su raz zrasty, tak aj ked odstranili, zrastie to znova. Nakoniec sme sli do IVF. (Mala som pri IVF aj MMT tak ma otvarali zas po roku a uz bol aj ten druhy vajcovod nepouzitelny.)
@96sofia96 Nepochopila som otázke: Pomohlo Vam to k otehotneniu ? Ved cez prefuk ti zistia, ci máš priechodne alebo nepriechodné vaječniky. Ak máš nepriechodné, tak bohužial, prirodzene nepočneš nikdy. Ak máš priechodné príčina sa hlada inde prečo sa ti nedari otehotniet. Mne robili prefuk v celkovej anesteze. Este v ten deň ma pustili domov.