Chromopertubácia a zvýšená možnosť otehotnieť po nej

87rusalka1
28. mar 2015

Ahoj, som po laparoskopickej operácii, kde mi boli spriechodnené vajcovody a pozreli sa mi i na priebeh endometriózy, ktorá mi bola diagnostikovaná pred cca 8-mimi rokmi, keď mi laparoskopicky vyberali cysty, ktoré som mala na vaječníku. Našťastie je všetko ok -. vajcovody spriechodnené a endometrióza v malej aktivite,,,,, lekár nám povedal, že práve po tomto zákroku máme vysokú možnosť otehotnieť, tak sa máme snažiť i niekoľkokrát denne po operácii,,,,, má niektorá z vás skúsenosti a hlavne pozitívne, že po chrommopertubácii otehotnela? Dakujem 🙂

1lucka13
31. júl 2015

@87rusalka1 Ahoj, tiež som bola na chromopertubácii ( prefuk vajcovodov) síce len jedného lebo jeden už nemám... :( chcem sa spýtaž už sa Vám zadarilo, či sa ešte stále pokúšate? ja už síce jedno dieťa mám... no ale má už o pol roka 6. a chceme druhé. po predošlích neúspechoch( mimomaternicové tehu a potrat) mi bolo odporúčané ísž na tu chromopertubáciu.. no a som velmi zvedavá či to aj niekomu pomohlo...🙂

87rusalka1
autor
7. aug 2015

No bohužiaľ ešte stále nič ☹ každý mesiac je pre mňa väčším sklamaním,,,, naviazala som sa na to, že mi lekár povedal, že max. do 6 mesiacov otehotniem,,,síce mám ešte 1 mesiac pred sebou aby som to stihla,,,ale som stále skeptickejšia... a asi aj ja mám len jeden vaječník funkčný...tak preto ešte menšia šanca - evidentne bol poškodený pri laparoskopii-mala som na ňom cystu :/

1lucka13
10. aug 2015

@87rusalka1 no tak vidím že sme na tom rovnako :( ja už na to prestávam aj myslieť radšej, lebo vidím že to nemá zmysel... aj ked moje podvedomie je silnejšie. teraz 12teho idem do Martina do Heliosu a tam mi povedia čo a ako dalej... už som si prestala kupovať aj ovulačné testy a prestala merať bazálku, lebo mi kvalitne s toho hrabalo... boj o to aby som bola tehotná je velký, smutný.. no ale snívalo sa mi prednedávnom že som si robila tehotenský test a vyšiel pozitívny a že som neverila a brala som to tak že sa test zmýlil a že som si robila ešte jeden a ten tiež vyšiel pozitívny... a že to znamená že budem čoskoro tehotná... no Boh daj aby to bola pravda... tak som zvedavá či sa mi to ešte niekedy splní... lebo skoro všetky moje kamarátky chodia okolo mna s bruškami alebo už s kočíkmi a mne to nejak tri roky nejde.. a ešte lepšie aj švagriná je tehotná a mna to dostáva niekedy až do depky... ale musím veriť ... a tebe 87rusalka1 budem držať palčeky aby si teda ten nasledujuci mesiac nedostala dni a aby si mala pozitívny tehu test 🙂

87rusalka1
autor
22. nov 2015

@1lucka13 Ahoj,,,,dlhšie som tu nebola....tak dúfam, že sen bol predzvesťou dobrých správ,,,,u nás zatiaľ nič,,,, :/ prišla som sem, lebo si zháňam lacnejšie inofolic,,,tak hádam nájdem,,,, držím palce, ak sa ešte nepošťastilo.

1lucka13
22. nov 2015

@87rusalka1 Ahoj, ani nám sa ešte nepodarilo:( no čo už... neviem či sa vlastne ešte podarí... nerozumiem tomu už... 2.decembra ideme skúsiť ešte Zlín... tam je nejaká metoda IFI- to znamená že ti napichnu folikkul zo spermiou ... tak uvidíme...

87rusalka1
autor
23. nov 2015

@1lucka13 držím palce,,, treba sa aj na hlavu postaviť a povedať si, že teraz sa to podarí,,,a nie nebrať ako odpoved 🙂