Chlamýdie, ureaplazmy

7. dec 2023

Ahojte - vsade na nete citam miliardu roznych informacii, jeden hovori, ze atb na 3 dni, druhy hovori atb na tyzden, treti hovori atb na 21 dni, stvrty hovori ze sa z toho uz 4 mesiace nevie dostat a stale uziva atb… 🤯🤯🤯 Tak ako to teda sakra je s touto pliagou? Ake su vase skusenosti? Aku dlhu liecbu vam na to nasadili a bola uspesna? Citala som aj to, ze po prelieceni ma tendenciu sa to vracat (aj bez opatovnej nakazy). Je to tak? Preliecenie partnera je samozrejmost. To mi tu nemusite ani pisat. 👍 Dakujem za odpovede vopred.

martinmmartin
7. dec 2023

ureoplazma je organzmus co nevytvara bunkove steny.
Vacsina ATB prave posobi tak ze si bakterie nemozu stenu vytvorit a kapu.
Cize ureoplazma si vacsinu AtB ani nevsimne a veselo sa mnozi dalej. To je presne uskalie domacej liecby.

eviulenka
7. dec 2023

Porvrdzujem, co pise Martin, gynekolog bol proti liecbe atb, urolog na nej trval, ureaplazma nie je typicka bakteria, liecba je komplikovana presne kvoli tomu, co pise.
Kedze som mala neustale problemy s mocovou rurou, dala som na urologa. Brali sme doxycyklin 30dni obaja s partnerom, bol to celkom masaker na organizmus, ale ureaplazmy sme sa zbavili. Teraz mi po 3rokoch robili ster kvoli problemom po porode a ureaplazma bola stale negativna. Takze nam pomohli. Ale naozaj treba brat mesiac a kontrola najskor o 8 tyzdnov, ci sa zadarilo. Brala som popri tom aj wobenzym.

mysulkamysulka
8. dec 2023

Ja som mala chlamydie, objavene az po 2 rokoch a rezistentne. Brala som nonstop antibiotika skoro 3/4 roka, cyklicky 4 az 11 tabliet denne a hrozilo, ze sa nevyliecim, boli to posledne atb, na kt. neboli rezistentne. Mala som vybornu sukromnu doktorku, gynekolog ma zanedbal. Este dnes, skoro 20 rokov neskor mam z toho zdravotne nasledky.