Ahojte baby, doktorka mi zistila chlamydie. Dala mi antibiotika Fromilid 500 mne aj parnerovi. po 5 týžnov mám isť na kontrolu. Ale bolesti mám stale rovnake mám pocit že antibiotika nezabrali. Mate skusenosti stýmto? :( čítala som vela stranok a strašne som sa nalakala ked som si čítala veci a ako sa toho nemožu zbaviť. Mohli by ste mi napísať vaše skusenosti . a či ak ste sa vyliečili ostali vám následky? :( ďakujem
niee prepač zabudla som napisať chlamydiu trachomatris. nie plucnu :-/
@stratenanajdena takže neviem či by mi zabrali tie bylinky.
Bylinky by Ti nezabrali ani pri tej lokalite. Chlamydie sa standart.preliecuju cca 21dnovym uzivanim ATB. Rozhodne uzivaj k nim probiotika. Kontrola sa odporuca po 3cykloch.
ja som brala iba 2 týždne antibiotika .. Tento týžden mám isť na kontrolne stery ale mám pocit že nezabrali antibiotika lebo nepocitujem zlepšenie.
Atb sa maju uzivat 3tyzdne. 2tyzdne je malo. Som lekarka. A je skoro na kontrolne stery. Negativita moze byt omylne zhodnotena ako uspesne preliecenie,ale je realne mozne,ze to bude len falosna negativita. Odporuca sa aspon 3cyklova latencia,a na stery by mal ist aj partner. Chlamydie uz nie su sranda,predsa len napr.ureaplazmy,ktore maju v mnohom podobnu kliniku aj charakter liecby su menej patogenne,myslim z hladiska pretrvavajucich tazkosti a trvalych nasledkov a to nemyslim len moznu sterilitu.
To nie je problem antibiotik. Problem je v tom,ze nebyvaju indikovane,ked maju byt,alebo su skor podavane,ked nemaju byt. Malokedy sa dodrziava zlaty uzus,ze sa musia (mali by sa) vybrat a davkovat podla MIC (minimalna inhibicna citlivost),t.j. nedavat ich naslepo,pockat (ak sa da,uznavam,ze nie vzdy sa da)na vysledky kultivacii,ktore jednoznacne urcia na co dotycny konkretny mikrobialny nalez je citlivy (na aky druh ATB). Nemaly vplvy sa dava bohuzial aj na kartu pacienta,ktory si len malokedy komplet precita letak a nedodrzi odporucanie (nemyslim len dobu uzivania,ale napr.ze niektore atb sa nemaju uzivat spolu s mliecnymi vyrobkami a odporuca sa napr.latencia 3-4hod medzi nimi, napr.tetracyklinova rada). Je to cele take dako nestastne nakombinovane a potom je to vlastne aj menej ucinne.
Ahojte . Bola by som rada ak by aspoň niekto zareagoval, kto zažil podobný problém. Začnem od začiatku ako to začalo. V roku 2013 som bola na steroch na chlamýdie kedy mi ich robil môj bývalý gynekológ vyšli negatívne. Následne mi boli robené stery na chlamýdie, ureaplazmy a mykoplazmy aj v roku 2014 niekedy v januári dôvodom vyšetrenia bolo najmä to, že mi vyšla o niečo zhoršená cytológia a pozitívne boli ureaplazmy a mykoplazmy našla sa veľmi malá koncentrácia týchto pohlavných chorôb, dostala som doxybene na 21 dni a candibene do pošvy, gynekologička mi ich dala na 21 dní preto, aby sa zlikvidovali. Dá sa povedať, že som mala aj príznaky a to bolesť v krížovej oblasti úplne na spodu chrbta a robili sa mi často herpesy asi znak dosť zníženej imunity a asi minimálne bolesti podbruška. Po užití prvých dvoch tabletiek bolesti zmizli a kontrolné stery po dvoch mesiacoch boli negatívne. A teraz začnem s tým, čo ma trápi oveľa viac a čo mi nedá posledné dni vôbec spávať po prečítani určitých info na internete, čo môžu také pohlavné chlamýdie spôsobiť. Pred necelými dvoma týždňami mi začalo krvácanie pri styku, po troch dňoch sa pridali aj bolesti v podbrušku miestami som mala pocit, že silnejšie ako pri menzese,a opäť bolesti chrbta kedže som bola vzdialená 300 km od mojej gynekologičky po 4 dnoch bolesti som cestovala skoro ráno a v ten deň isla hned na vyšetrenie , kde sa zistli pozitívne chlamýdie., totižto 22.9 mi odoberala cytológiu LBC metódou tak som ju poprosila nech m i vezme aj na ostatne ako mykolazmy, ureaplazmy a chlamydie, nastastie s tym nemala ziadny problém. Na vysetrenie čo sa tyka vysledkov som mala ist 5.11.2015, avsak dostavila som sa tam skor koli tym bolestiam.kde som sa dozvedela a ako som už vyššie spomínala oznámila mi, že mam pozitívne tie chlamýdie avsak neviem v akom množstve ani nič. Myslím si, že dôvodom boli práve oni hoci gynekologicka zhodnotila po ultrazvuku, ze je to od rastuceho vajicka akurat som mala plodne dniale mne sa to nezda, lebo nikdy ma takto brucho v plodne dni nebolelo. Dostala som liečbu doxyheksal 100mgna 20 dní a 3 dni azytrocin 500mg a candibene do pošvy zatiaľ som v polovici užívania liekov, zase mi po užití 3 tabliet ťažkosti prestali. Tak neviem ako to mam brat, alebo chapať, že ked ma boleto to brcuho, že už sa mi tie chlamydie dostali aj vyššie do podbruška a začali mi tam robiť nejaké zrasty alebo čo,? Ďalšia vec bojím sa, že som si pred asi skor mesačným pobytom na welnese navsteve, parnej, infrasauny a inych veci zhorsila ten moj stav s nimi avsak netusila som este vtedy, ze ich mam ak yb som to vedela logicky a ziadny welness by som nesla. Asi som sa nakazila najskor od mojho súcasneho partnera s ktorym som prvy mesiac spala s ochranou avsak niekedy na konci marca resp. zacitakom aprila už bez ochrany. Takže ich môžem mať približne 5 mesicov max. 6 mesiacov. Veľmi by mi pomohli prípady žien resp. už mamičiek, ktoré mali tak isto tieto pohlavné chlamýdie a majú detičky, že nemali problém s otehotnením. O cca 2 roky by som si už aj priala graviditu. Teraz mam čerstvo 24 rokov. dakujem
Ahoj...tiez som mala chlamydie....cele tehu v pohodke a v siedmom mesiaci som mala nalez....preliecili ma atb....pred porodom mi tiekla infuzka....a do troch mesiacov som otehotnela zas....😉 a odvtedy mam zase klud....netusim kde sa ta pliaga vo mne vzala...☹
@sisina91 podla mna,snad som to dobre pochopila,si sa nenakazila 2krat,skor si ich mala stale,lebo neboli preliecene. Ani Doxybene nie vzdy zaberie,a tie kontrolne stery maloktory gyndos robi fakt lege artsi,t.j. minimalne (odporuca sa aj viac) plne 3menstruacne cykly a az potom kontrola. Bezne davaju 3-5tyzdnov po dobrati ATB a to je potom falosne negat, a pritom kocky este chlamydie maju. Ja som mala chlamydie negat,ale ureapl.pozit. v otehotneni nemusis mat ziadny problem,to su skor nie caste nasledky,o ktorych si pisala. Skor ide o to,ze by si sa mala definitivne preliecit. A ani kondom nie je uplne spolahlivy...to jr potom najlepsie,pomaly nemat ziadny styk (myslim ironicky), clovek si nemoze byt isty,ci sa definitivne preliecil,natoz este partner
..
tak ja dúfam, že som sa nimi nakazila až cca pred tými 6. mesiacmi, kedže predtým som ich mala 2 krát negatívne v rozsahu dvoch rokoch, alebo nemyslíš, že ak by som ich mala už vtedy, žeby to stery odhalili? Takže po dobratí týchto liekov mám isť radšej na kontrolné stery až po 3 mesiacoch?? No áno dočítala som sa, že urepalzmy sú menej závažne preto má skôr trápia tie chlamýdie, čo mi zistili teraz, mám proste strach, že keď som ich mala v tej akutnej fáze asi teraz, čo mi narobili v mojom bruchu a na vajickovodoch, alebo si myslíš, že som ich mohla mať už dávnejšie?
@sisina91 v tretom mesiaci mi robila ster a nemala som..a v siedmom uz ano...takze neviem aku dobu som ich mala...a po porode som na treti mesiac zase bola tehu....tak neviem co je pravdy na tom,ze je zena po tomto ochoreni neplodna...porad sa radsej s doktorom....a necitaj blogy na nete...😉
ak mas plucnu chlamydiu jednoznacne Kapucinka lekarska od Edenpharm. 90tbl stoji cca 8 eur. das si dve denne - rano a vecer a o dva tri dni uz mozes citit zlepsenie. je to ATB v bylinkach. ja som sa tri mes. nevedela zbavit pluc. chlamydii, nic nezaberalo ani ATB, bolesti som mala stale na hrudniku ani som riadne dychat nemohla. liekov som pobrala az az - od inhalacii cez atb kvapky, sirupy atd. tieto bylinky ma za tri dni postavili na nohy. je dobre ale brat ich aspon tyzden. drzim palce a napis potom ako si dopadla. je to volnopredajne protizpalaove prirodne ATB na horne aj dolne cesty. aj detom sme tak vyliecili anginu!