Chlamydia trachomatis - prenos

5. apr 2024

Ahojte, chcem sa spytat, chlamýdie trachomatis sa dajú chytit len pohlavným stykom (oral+anal), alebo aj inak? Dakujem za odpoved.

zuzubb007
5. apr 2024

Áno len pohlavným stykom

fido69
5. apr 2024

Chlamydia t. sa prenáša takmer výlučne nechráneným pohlavným stykom, vaginálnym aj análnym. Menšia pravdepodobnosť prenosu je orálnym sexom, prijímaním aj dávaním. Mizivá pravdepodobnosť prenosu je prostredníctvom očnej sliznice, či prenosom prostredníctvom rúk, ktoré boli tesne pred prenosom v styku s genitáliami alebo močom nakazeného. Matky s chlamýdiovou infekciou môžu infikovať dieťa počas pôrodu.

autor
5. apr 2024

Dakujem, zistili mi chlamydie, som vydata, nikdy som nepodviedla, a tak isto, neviem o tom, ci by ma manzel podviedol.. nechapem, odkial sa vzali

fido69
5. apr 2024

To bude zázrak ako nepoškvrnené počatie. Navštívil by som miestny farský úrad a požiadal o zaevidovanie zázraku. 😉

zuzubb007
5. apr 2024

No tak sa spýtaj manžela on asi bude vedieť skorej z kade to ma, snáď to je jasné, že si niekde uhol

autor
5. apr 2024

No vy dvaja ste ale vtipni...

zuzubb007
5. apr 2024

Prečo vtipni, však normálne ti odpovedáme, že z kade to máš, si myslis, že nejaky zázrak sa stal a jediná na svete si to dostala zo záchoda alebo z čoho, keď sa to raz prenáša stykom tak stykom nie ina možnosť nieje, vieš koľko parov poznám čo žena netuší, ze muž si sem tam vrzne inde straaaasne veľa

autor
5. apr 2024

Preto vtipni,lebo som pisala, ze neviem o tom, zeby ma podviedol, je na home office, sme spolu 24/7

zuzubb007
5. apr 2024

Jaj no tak, keď nechodí bez teba ani na nákup ani akože k doktorovi, tak to bude ozaj zahada

autor
5. apr 2024

@zuzubb007 🤦🤦🤦

fido69
5. apr 2024

Človek je tvor kreatívny, s fantáziou. Takže nikdy druhého človeka nepodceňuj.
Nie je dôležité kto to chytil a ani kde to chytil, ale aby sa to už v budúcnosti neopakovalo. 😉

laurita285
5. apr 2024

Chceš si myslieť, že si to lapila sama na verejných hajzloch hej? Tvoj ctený manželík ho šťúril do inej a tak si to dostala aj ty, gratulujem. Aspoň sa to prevalilo a nebudeš žiť roky v nevedomosti

lonely66
5. apr 2024

a vám nenapadlo, že tieto chlamýdie sa vôbec nemusia prejaviť ihneď po nakazení? že manžel alebo manželka to mohli chytiť ešte pred týmto vzťahom, len imunita fungovala bez problémov a neprejavilo sa to?
Ďalej.... najčastejšie sa to prenáša pohlavným stykom, ale nie 100%. Jednej známej dievčatku (4 roky) zistili tieto chlamýdie, lekárka sa vyjadrila, že možno z detských bazénov na kupku, mimochodom, kde sa vždy čľapká kopa cigánov v lete. známej tieto chlamýdie nepotvrdili, takže nebolo to prenesené ani z matky na dieťa. lekárka to uzavrela tak, že dieťa sa infikovalo pravdepodobne na tom kúpalisku. to je ďalšia vec, omoho menej pravdepodobný prenos, ale stáva sa.
tak nechápem, prečo sa za každú cenu snažíte autorke vtlačiť do hlavy, že jej muž jej bol neverný?

laurita285
5. apr 2024

@lonely66 hej, je tam aj nejaká pravdepodobnosť že mária otehotnela s niekým kto neexistuje ale :D :D :D

lonely66
5. apr 2024

@laurita285 no ty si veľa inteligencie nepojedla. teraz píšem, že autorku dávate dolu jedna radosť a ty sa posmievaš ďalej.... ale pri fungujúcej imunite sa napríklad až u 80% žien vôbec neprejavuje to, že v sebe nosia túto "rozkošnú" baktériu. až pri poklese imunity sa to môže naplno prejaviť. čiže mohla sa či ona, či muž nakaziť ešte pred týmto vzťahom.. ja na tom nevidím nič nepravdepodobné.

fido69
5. apr 2024

@lonely66 Hlavne pokojne. Autorka sa pýtala priamo na Chlamydia trachomatis, takže predpokladám jej túto baktériu identifikovali zo steru alebo výteru. Túto v bazéne nedostaneš. To by sme boli už dávno všetci nakazení.

Ešte sú ďalšie druhy ako Chlamydia pneumoniae (šíri sa kvapôčkovou infekciou) alebo Chlamydia psittaci (šíri sa vtáčimi výkalmi).

lonely66
5. apr 2024

@fido69 neviem, na základe čoho si posúdil, že som rozrušená??

si lekár? pýtam sa len preto, lebo tomu dievčatku to bolo diagnostikované tak, ako píšeš. robili jej ster, pretože mala "dole" problémy, zápaly, horúčky, proste riešili to urgentne. po preliečení bola aj matka skontrolovaná, bez nálezu. vysvetlíš mi, ako je to možné?

tie ďalšie chlamýdie mi nemusíš menovať. jedny si nosím so sebou už minimálne 10 rokov, rovnako členovia mojej rodiny. tie ďalšie našťastie nie. ani tie "spodné", chvalabohu. ALE princíp je rovnaký, ak je imunita super, nemusí sa baktéria vôbec prejaviť.

janage
5. apr 2024

@fido69 presne. Autorka požiadaj o zopakovanie testu, pripadne si ho zaplať v súkromnom labaku.
Mne sa stalo, že z hrcky na nohe prišiel nález z histologie, že nezhubny nádor vaječníka. Dr. tam volal, zjavne došlo k nejakej chybe. Ale vzorka už bola fuč. Potom kamoške po odbere plodovej vody napísali, že pohlavie dieťaťa dievča a narodil sa chalan- aj sa písomne ospravedlnili😁
Takže síce minimálna, ale je šanca, že došlo k chybe v labaku.
Ak opätovne odbery vyjdu pozitívne a ty si to nebola, odpoveď máš.

autor
5. apr 2024

@lonely66 dakujem krasne za normalnu odpoved.

janage
5. apr 2024

@lonely66 ak by ich autorka mala už predtým, nezistili by to už skôr. Ako tehu napr.?
Myslím ako pri kiahniach. Ak si ich prekonala, tak už ten vírus máš v krvi a áno pri zníženej imunite sa môže prejaviť ako pásový opar. Ale v krvných testoch to prekonanie vidno.

angelinja
5. apr 2024

mas IGG alebo IGM?IGM je aktualne a IGG ti uz zostane ked si mala niekedy davno...

angelinja
5. apr 2024

najspolahlivejsie je to aj tak z krvi, z vyteru by som az tak neverila..ja osm kedysi mala problemy pri cikani 2x po sebe dokonca osm mala krv...az potom dr spravila testy normalne nefrologicka a vyslo mi toto...odtedysom v zivote ndmala problem s mocenim vlastne ani nikdy predtym, dala mi dvoje ATB a bol pokoj uz 20 rokov

angelinja
5. apr 2024

a ano prenasa sa to len pohlavnym stykom, toto su neni plucne ale pohlane chlamydie

nevenka
5. apr 2024

@lonely66 lebo je to klise a druhym robi radost bavit sa na cudzom nestasti.
Aj svokor dostal taky zapal mocaku a obliciek, svokre nic nebolo a jemu zistili mycoplazmy. Boli na kupku, termalne kupalisko. Ma to potvrdene aj od doktorov, ze tam sa to mnozi jedna radost a staci znizena imunita a je to.
A nech si tu robia prdel, ale svokor ozaj svokru nepodvadzal.

autor
5. apr 2024

@angelinja dakujem, dam si zobrat krv

autor
5. apr 2024

@nevenka aj mycoplazmy by mali byt pohlavne prenosne?

fido69
5. apr 2024

@nevenka Mycoplasma genitalium je vysoko nákazlivá. To, že ju svokra nemala znamená jediné - nemali pohlavný styk. 😉

nevenka
5. apr 2024

Aj mycoplazmy, ureaplazmy a chlamydie. Su to take vnutrobunkove bakterie, treba na ne speci ster. A naistejsie to mas z krvi. Mne to brala neurologicka, kvoli dlhotrvajucim bolestiam v podbrusku.
Ja som napriklad raz mala aj streptokoka, ktory sa bezne nachadza v posve, v krku, som sa hanbila jak pes u doktorky...🙈

michaela329
5. apr 2024

Nebola si nedávno na gynekologickom zakroku? Vyšetrení u iného gynekológa? Ja som tak dostala dostala ureaplazmu v čase, keď som nemala sex, pred operáciou stery čisté a po operácii ureaplazma pozitivna. Takmer isto som to dostala v nemocnici.

autor
5. apr 2024

@michaela329 nie, nebola... Spominaju tu verejne wc-ka, nemoze byt, ze napr. manzel schytal odtial? On si kludne sadne niekde na verejne wc 💩. Porozpravala som sa s nim, nepodviedol ma, je ochotny sa tiez otestovat, atd... Keby mi klamal, to by som vedela...