Chlamydia trachomatis - liečba

20. jún 2023

Ktoré ste si tým prešli, ako to s vami lekár riešil? Ja už mám problém 2 a pol mesiaca, brala som najprv Macmiror (to sa ešte nevedelo že ide o chlamýdie), ktorý mi príznaky na chvíľu utlmil a neskôr antibiotiká Sumamed - dokopy 6 tabliet. Výsledok taký istý - týždeň bol pokoj a potom sa to vrátilo. Kontrolné stery mám až o 3 týždne, ale už teraz viem, že výsledok bude pozitívny. Bojím sa, že liečba bude dlhá a náročná keď sa to nepodchytilo hneď na začiatku.

mici88
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melly90
4. aug 2023

Ako ti zistili že máš chlamýdie ??

autor
7. aug 2023

@melly90 krvné testy

aura68
8. aug 2023

Ahoj, len z krvi ti to zistil? Mňa trápia tiež, ale lekári to neriešia a u mňa sú problémy chronické. Aké máš príznaky? Môžeš mi napísať aj do súkromnej správy.

melly90
8. aug 2023

No mne bolo povedané že z krvi sa dajú zistiť pľucne chlamydie..z moču už tie iné pohl.prenosné

Ja som si robila preventívnu u obvod.lekára s tým že som nosila moč..a vlastne vyšlo mi všetko pozitívne dokonca aj že mám infekciu močových ciest aj keď nemám žiadne príznaky a nič ma neboli ..som 6 týždňov po porode a nejak nechcem veriť tomu žeby ma manžel podviedol stále si myslím že som to schytala v pôrodnici ale čakajú ma ďalšie vyšetrenia či sa to potvrdí

melly90
8. aug 2023

@aura68 ty máš aké prejavy ?

aura68
9. aug 2023

@melly90 aspoň, že to lekári riešia. Mne vyšli pozitívne len z krvi a to aj pľúcne aj trachomatis. Veľa žien píše, že to schytali v pôrodnici…
Infekcie močových ciest spôsobujú práve aj chlamýdie a vôbec sa to nemusí prejavovať.

melly90
9. aug 2023

@aura68 mne gynekologička pravidelne brala vytery z dole lebo som mala v tehu výtoky ale nikdy sa nic nepotvrdilo žiadne chlamýdie ešte aj v 36 tt ale tam mi vyšiel iba streptokok preto mi je divne že to mám tak len najskôr z pôrodnice som si to priniesla ..
Ty máš nejaké príznaky dole ?

aura68
10. aug 2023

@melly90 Písala som ti do súkromnej správy. Príznaky: chronická panvová bolesť, časté zápaly močových ciest, diskomfort (ktorý sa nikdy extra neprejavoval - len občas a na chvíľu), a žiaľ už aj slabá menštruácia. Ale tieto príznaky mám po rokoch, predtým som nemala žiadny problém.