Červený fľak na bradavke

10. nov 2020

Dievčatá pred časom som mala problémy s bradavkou, že ma svrbela, to prešlo. Lenže na jednej bradavke mam akoby červený flak vo velkosti hrášku. Teraz kvôli tej korone sa to všetko tažko rieši. Moj gynekolog si myslí že je to ekzém. Brala som aj mastičky a nič nepomohlo, kožná nevie čo to je. Bola som na sone že vraj je to ok nič tam nieje vidno, len nikto nevie čo je ten červený flak na bradavke. Čítala som o pagetovej rakovine... Chcem sa opýtať váš, kedže odborníci nevedia nič, máte aj vy flaky alebo iné veci na bradavke a máte to viac rokov a normálne s tým funguje ? Myslím tým to, že to nič nieje ?

karhu
10. nov 2020

ak by to bola pagetova rakovina, gynekolog by to poznal a hnal by ta na dalsie vysetrenia...ak si on mysli, ze je to ekzem, tak to bude ekzem..nestresovat a objednat sa ku koznej

vladka2503
10. nov 2020

Ahoj 🙂 ja mam ekzém na bradavke od tehotenstva, tiež je to taky fľak a svrvi, pokiaľ nenazriem tak sa to až tak vysusi a šupka.. Hneď ako cítim ze už má to začína svribiet natriem ten fľak elokomom. Ak je to ekzém môže ti to dráždiť aj nejaký prášok, avivaz.. Skus si podprdy oprat v detskom prášku a riadne nechať vypláchat.

dominicka28
10. nov 2020

Ak máš pocit že to je rakovina daj si spraviť PET vyšetrenie. To odhalí aj milimetrový nádor. Ctčko je oproti tomu nič

autor
11. nov 2020

@vladka2503 a ten flak je taký do řuzová či červená? a odkial si si istá že je to iba ekzém? Ja sa práve toho bojím že som čítala že ta pagetova choroba sa prejavuje ako ekzém.Robili ti nejaké vyšetrenia?

autor
11. nov 2020

@dominicka28 no pochybujem že ma niekto pošle na takéto vyšetrenie, ved aj na usg som sa musela doprosovať a ked som chcela MR tak ma lekár vysmial..., ale ten červeny flak mi nevedel vysvetlit.

autor
11. nov 2020

@karhu pri kožnej som bola a nevie čo to je, dala mi mastičky asi 5 druhov a nič nezabralo, stále to tam je... raz to svrbí raz nie. No ta pagetova rakovina sa nedá iba tak pohladom zistiť že vraj najlepšia je biopsia.

vladka2503
11. nov 2020

Mam atopicky ekzém od malého dieťaťa takže viem ako vyzerá 🙂 vždy keď sa mi deje v tele niečo hormonálne tak sa mi zhoršuje ale až v tehotenstve sa mi to dala na bradavku, viem ze je to ekzém lebo vždy sa to horší (svrbí) keď sa údenú nejaké zmeny ktoré mi vplývajú na zhoršenie ekzému, potom dám elocom, hormonálnu masť a prejde a mam dlhšie pokoj..

autor
11. nov 2020

@vladka2503 ale ked si dáš ten elocom tak ti zmizne aj ten flak ? či ten flak je tam stále iba svrbenie prejde?

vladka2503
11. nov 2020

Zmizne aj fľak ale musím stále natierať aby som nemala suché miesto

dominicka28
11. nov 2020

Je to ťažké sa tam dostať to je pravda. Ale vieš ako to je. Niekedy si vydupeš. Keď sa bojíš že by to bola rakovina určite sa doprosuj. Zdravie je len jedno. A ja viem aké to je zanedbať ženske partie a neskôr dostať zle správy

autor
11. nov 2020

@dominicka28 no neviem čo mam robiť, teraz ešte ta corona, proste nemizne mi to ani po krémoch ...

dominicka28
11. nov 2020

Asi by som skúsila ísť ešte k inej kožnej/koženému. Je normálne keď jeden doktor nevie iní vedia. Sleduj si to aby sa to nezväčšovalo alebo nejako nápadne nemenilo farbu. A určite si dupni nohou u každého doktora ku ktorému pôjdeš😀 asi len to ti pomôže

autor
12. nov 2020

@dominicka28 tak zasa ma objednali na usg iba, ze vraj to je iba pigment mam ist za Saksunom čo je najlepší odborník... tak uvidíme čo bude a dakujem.

addi
12. nov 2020

Ahoj, mohla by si mi prosím napísať správu? 🙂

dominicka28
1. dec 2020

Ahoj práve som si spomenula na teba. Predvčerom som si všimla že mám na bradavke červený fľak. Alebo skôr takú vystúpenú bodku väčšiu. Bola som na vyšetrení a vraj to je hemangiom. Je to možné aby si aj ty mala to iste? Ak ano tak sa nemusíš báť pokial to nemáš na viac miestach a nezväčšuje sa to

rita85
11. feb 2021

Ahoj prosím nap mi spravu