Červené vyrážky po celom tele

domca6969
15. dec 2017

Prosím Vás , má niektorá mamička skúsenosť s tým, ze jej dieťa najprv dostalo vysoké horúčky nad 40 -trvali 3 dni a potom keď klesli sa cela vyhadzala ???? Mame to už 3 deň a sme v nemocnici dávajú jej kortikoidy ale ja sa bojím strašne lebo nie veľmi pomáhajú

bibistec
15. dec 2017

No my sme tak mali a tiez sme skoncili v nemocke ale len od teploty jej davali na znizovamie ked klesla uz nic a vyhadzala sa a nevedeli co to je ze vraj z teploty a na druhy den to zmizlo
Vyzeralo inac toto podla foto ako osypky ale.asi nebudu kedze ste v nemocke mali by jej spravit testy, ze co to je.

janka2404
15. dec 2017

Môže to byť 5-6 choroba.zacina vysokými teplotami. Keď klesnú dieťa sa vyhadze. Aj naša to mala

ivka1103
15. dec 2017

@domca6969 co ste jej davali od teploty? Nie je to alergia na podanie lieku? To vam nepovedali?

bibistec
15. dec 2017

Mna este napadlo ze povodne mohla byt vyhadzana koli teplote a ked jej nasadili kortikoidy ci nemoze na to reagovat alergicky? Lebo 5/6 ta choroba co si pamatam tak ten vysyp mwtrva tri dni

domca6969
autor
15. dec 2017

@ivka1103 čakajú na výsledky ale antibiotiká brala od piatku a teploty začali v sobotu ráno a vyhadzala sa v stredu

basena001
15. dec 2017

Podľa priebehu 6-choroba.sedi to na krátkodobú vysokú teplotu bez iných výrazných príznakov a následne,po poklese teploty vyhadzane sa.obvykle vyrážka do 2-3 dní sama odoznie

lubkoalenka
15. dec 2017

Nasa mala sa tiez vyhadzala po vysokych teplotach len to nemala na tvaricke a nam dala doktorka fenistil kvapky a za dva dni jej to preslo

basena001
15. dec 2017

@bibistec Akoze to fakt po priebehu,ako si napísala, v nemocnici povedali,že nevedia,čo to je?veď to bola učebnicova 6-choroba,obvykle úplne nekomplikivane vírusové ochorenie deti do cca 3r.

meesha
15. dec 2017

Jasne, az na to, ze to vypada uplne jinak, jasna sestka 🙄

bibistec
15. dec 2017

@basena001 u nas praveze neslo o tu 6 tu chorobu ani o nic co poznali, robili aj krvne testy makoniec sa.to uzavrelo ze asi z teploty

ivec16
15. dec 2017

teplota klesla uplne pod 37? jazyk a mandle normalne? povedala by som tiez 6 choroba no u nas nebola ta vyrazka az takato, mal tp len trochu za krkom na ramenach... myslim ze vyrazka pri 6 chorobe moze trvat az 5 dni... ine priznaky okrem vysokej teploty sme nemali

basena001
15. dec 2017

@bibistec no,najpodstatnejšie je,že sa dieťatko z toho dostalo/-ne bez následkov.ono sa expost asi už ťažko určuje,čo to bolo.

danielazv
15. dec 2017

Podoba sa to priebehom na 6tu chorobu. mne sa syn vyhadzal na uplnu kompletku od hlavy az po paty cely.postupne vysyp zmizol(tri dni).

domca6969
autor
15. dec 2017

6ta choroba ze to určite nie je ze skôr ide o vírus alebo mononuklerozu ale nie sú si istý čakajú na výsledky z toxikologie ... bojím sa lebo po 3 dňoch to nemizne

danielitta6
15. dec 2017

@domca6969 prave som vam to isla pisat ked som si pozrela fotky.nebrali ste nahodou penicilinove atb?? Presne takto dopadla setrina dcerka.Mala prekonanu mononukleozu,na ktoru sa nesmie penicilin - silna toxoalergicka reakcia.Tiez bola v nemocnici a davali kortikoidy.Jej ale navyse zacali opuchat klby

domca6969
autor
15. dec 2017

@danielitta6 ďakujem za správu, brala atb na kašeľ anonixlav, tie začala brat v piatok ale vyhadzala sa až v stredu a dnes je ešte cela vyhadzana ... ako dlho trvalo kým jej zmizli tie flaciky????

danielitta6
15. dec 2017

@domca6969 nie nahodou amoxiklav atb? Lebo presne tie brali obe jej deti.Su penicilinove.Jej dcera vyzerala presne ako vasa,cez kopirak.Ta alergia a toxo.sok vznika neskor,u nich sa to prejavilo na konci atb liecby.Najprv flaky,neskor opuchy klbov.Boli asi tyzden v nemocnici a robili milion vysetreni.Kortikoidy dali az neskor,dovtedy len badali co to moze byt.Ale ani tie nezabrali ihned.Do toho tyzdna to viac menej preslo,potom mala brala doma aerius a postupne mala peknu pokozku.Akurat imunita nulova,treba velmi chranit.

Jej syn to prekonal pred cca 3 tyzdnami.Presne ten isty priebeh,ale sestra uz vedela ze je zle ked sa zacal vysypavat,tak zalarmovala doktorku a jemu nasadili skoru liecbu a vyhol sa aj nemocnici a flaky zmizli do troch dni.

domca6969
autor
15. dec 2017

@danielitta6 ďakujem Vám veľmi pekne hneď to ukážem lekárom

matabb73
15. dec 2017

Aj moja dcéra sa dva krát vyhádzala po Amoxiklave. Odvtedy má v karte napisanu alergiu naň.

bibistec
16. dec 2017

@basena001 nakoniec zistili ze to bol parvovirus. Dcerka mala uplne znizene biele krvinky a imunitu potom uz cele mesiace ani nechodila do skolky ale do pol roka sa dala do poriadku. Ale divili sa kde k tomu prisla

lubkoalenka
16. dec 2017

Nasa mala tiez vtedy brala amoxiklav

evolve
3. mar 2019

@domca6969 dobry den co vam nakoniec zisitli dcera a syn maju presne to iste a nikto nic nevie....

luna14
27. máj 2019

Dobry den, prosim vas ako ste dopadli? Som so synom v nemocnici a ma presne to iste :(

nympha
26. jan 2020

@bibistec parvovirus je piata choroba

bibistec
26. jan 2020

@nympha ano