Prosím Vás , má niektorá mamička skúsenosť s tým, ze jej dieťa najprv dostalo vysoké horúčky nad 40 -trvali 3 dni a potom keď klesli sa cela vyhadzala ???? Mame to už 3 deň a sme v nemocnici dávajú jej kortikoidy ale ja sa bojím strašne lebo nie veľmi pomáhajú
Môže to byť 5-6 choroba.zacina vysokými teplotami. Keď klesnú dieťa sa vyhadze. Aj naša to mala
Mna este napadlo ze povodne mohla byt vyhadzana koli teplote a ked jej nasadili kortikoidy ci nemoze na to reagovat alergicky? Lebo 5/6 ta choroba co si pamatam tak ten vysyp mwtrva tri dni
Podľa priebehu 6-choroba.sedi to na krátkodobú vysokú teplotu bez iných výrazných príznakov a následne,po poklese teploty vyhadzane sa.obvykle vyrážka do 2-3 dní sama odoznie
Nasa mala sa tiez vyhadzala po vysokych teplotach len to nemala na tvaricke a nam dala doktorka fenistil kvapky a za dva dni jej to preslo
Jasne, az na to, ze to vypada uplne jinak, jasna sestka 🙄
teplota klesla uplne pod 37? jazyk a mandle normalne? povedala by som tiez 6 choroba no u nas nebola ta vyrazka az takato, mal tp len trochu za krkom na ramenach... myslim ze vyrazka pri 6 chorobe moze trvat az 5 dni... ine priznaky okrem vysokej teploty sme nemali
Podoba sa to priebehom na 6tu chorobu. mne sa syn vyhadzal na uplnu kompletku od hlavy az po paty cely.postupne vysyp zmizol(tri dni).
@domca6969 prave som vam to isla pisat ked som si pozrela fotky.nebrali ste nahodou penicilinove atb?? Presne takto dopadla setrina dcerka.Mala prekonanu mononukleozu,na ktoru sa nesmie penicilin - silna toxoalergicka reakcia.Tiez bola v nemocnici a davali kortikoidy.Jej ale navyse zacali opuchat klby
@danielitta6 ďakujem za správu, brala atb na kašeľ anonixlav, tie začala brat v piatok ale vyhadzala sa až v stredu a dnes je ešte cela vyhadzana ... ako dlho trvalo kým jej zmizli tie flaciky????
@domca6969 nie nahodou amoxiklav atb? Lebo presne tie brali obe jej deti.Su penicilinove.Jej dcera vyzerala presne ako vasa,cez kopirak.Ta alergia a toxo.sok vznika neskor,u nich sa to prejavilo na konci atb liecby.Najprv flaky,neskor opuchy klbov.Boli asi tyzden v nemocnici a robili milion vysetreni.Kortikoidy dali az neskor,dovtedy len badali co to moze byt.Ale ani tie nezabrali ihned.Do toho tyzdna to viac menej preslo,potom mala brala doma aerius a postupne mala peknu pokozku.Akurat imunita nulova,treba velmi chranit.
Jej syn to prekonal pred cca 3 tyzdnami.Presne ten isty priebeh,ale sestra uz vedela ze je zle ked sa zacal vysypavat,tak zalarmovala doktorku a jemu nasadili skoru liecbu a vyhol sa aj nemocnici a flaky zmizli do troch dni.
@danielitta6 ďakujem Vám veľmi pekne hneď to ukážem lekárom
Aj moja dcéra sa dva krát vyhádzala po Amoxiklave. Odvtedy má v karte napisanu alergiu naň.
Nasa mala tiez vtedy brala amoxiklav
Dobry den, prosim vas ako ste dopadli? Som so synom v nemocnici a ma presne to iste :(
No my sme tak mali a tiez sme skoncili v nemocke ale len od teploty jej davali na znizovamie ked klesla uz nic a vyhadzala sa a nevedeli co to je ze vraj z teploty a na druhy den to zmizlo
Vyzeralo inac toto podla foto ako osypky ale.asi nebudu kedze ste v nemocke mali by jej spravit testy, ze co to je.