Časté svrbenie zospodu

25. aug 2024

Ahojte ženy. Píšem sem už ako zúfalá, na dne, vyčerpaná žena, ktorá to už psychicky nezvláda.
Prosím o radu.
Mám neustále svrbenie a pálenie zospodu a neustáli diskonfort. Mám pocit, že chodím na stery ako na hodiny klavíra a stále iba počúvam, že výsledky sú negatívne, že mi nemajú čo dať kedže tam nič nie je. Niekedy sa objaví candida, ktorú preliečim a svrbenie opat pride po skončení ms. Keď mam ms žiadne svrbenie nemám. Nonstop sa musím holiť zo spodu, každy druhý deň lebo sa idem zblázniť ako ma všetko dráždi a svrbí. Potom to tam mám brutálne rozdráždené, štípe to až mi tečú slzy keď som na wc a takto dookola. Niekedy je to lepšie inokedy nemôžem ani chodit ale vkuse niečo. Mám doma 2 ročnú dcéru a ja už som tak nervózna z tohto celého, že už mám pocit že to ďalej nezvládnem. Nevládzem už takto ďalej žiť. Je to tak príšerne náročné na psychiku, že už mi behalo po rozume kadečo. Doma mám chlapa, ktorý ako zdravý muž potrebuje sex, ale ten u mňa moc nenachádza a už som si aj poplakala že čo ak si zachvílu najde niekoho iného. Chápem aj jeho ale či dostatočne chápe aj on mňa to už neviem. Keď mu každučkú chvilu opakujem, ze zase mam problemy tak si myslim ze to uz aj jeho prestáva baviť.
Poraďte mi prosím ako to môžem riešiť vážnejšie?
Chodím aj na imunologiu ale tam mi dala len odporúčanie na užívanie probiotík ale nemám pocit že to nejako rieši moj problém. Ja už som naozaj na dne…

marci987
25. aug 2024

Ahoj, mne pomohol intimny gel z Tiande. Kludne mi napis sukromnu spravu.

lindayaaa
25. aug 2024

ja som mala podobný problem . Raz mi gynekologička povedala ze nech nepoužívam žiadne gély len čistú teplu vodu . odvtedy nemam žiaden zápal uz 5 rokov.

doriiis
25. aug 2024

A čo používaš na intímnu hygienu?

catherinah
25. aug 2024

Alergia na práci prášok, aviváž?
Protikvasinkova dieta

autor
25. aug 2024

@lindayaaa
@doriiis ja nepouzivam žiadne mydla ani nič len vodu a holim sa ultra sensitive penou na holenie

autor
25. aug 2024

@catherinah ja mam nonstop 24/7 intimky cize ani nemam kontakt so spodnym pradlom

ina2405
25. aug 2024

Nemôže to byť alergia na kondómy? A keď sa preliečiš na kandidu ty, prelieči sa aj muž? Čo prací prášok a aviváž? Skúsila by som prať nohavičky len v jadrovom mydle. A keď nič z tohto, tak ako ti radia, protikvasinková diéta a celkovo posilniť imunitu.

ina2405
25. aug 2024

Tie intímky zruš! Však sa ti nevetrá nič. Ja som mala candidu kvôli alergii na latex. Odvtedy ako si na to dávam pozor a používam bezlatexové kondómy, nemám vôbec ťažkosti.

stanulienkat
25. aug 2024

Lubrikant ti to nerobi? Zrusit avivaze, aromy..

patka06
25. aug 2024

Skús čo najviac "dolu vetrať" v noci bez nohavičiek a cez deň, voľnejšie bavlnené spodné prádlo a zruš intimky

autor
25. aug 2024

Ešte doplním, že mám stále žlty vytok. Intimky nosit musim lebo tolko nohaviciek ani nemam co by som ich kazdych par minut musela menit kvoli vytoku.

autor
25. aug 2024

@ina2405 sex uz ani pomaly neviem co je cize nemyslim ze to mam z toho. A naposledy ked som mala candidu tak som mala chlapa natierat canestenom cize to je cele

autor
25. aug 2024

@stanulienkat uz aj ten som vylucila a avivaz nepouzivam iba dezinfekciu

autor
25. aug 2024

@patka06 lenze to sa neda ked mam nonstop vytok, to by som musela vkuse prat povlecenie

hradnapani
25. aug 2024

tu penu by som zrusila (ze je sensitive, to este neznamena, ze je aj vhodny) skus ju nahradit lactacyd gelom, uplne posluzi na to iste. A to holenie ti aj tak drazdi tu kozu, plus dorastajuce chlpky to tiez drazdia. Ja by som sa zaprela a skusila to nechat tak nech to dorastie, oni nebudu take ostre a nebudu ta drazdit. A nasadila dlhodobo probiotika lokalne.

fido69
25. aug 2024

@autorka napísala "Nonstop sa musím holiť zo spodu, každy druhý deň lebo sa idem zblázniť ako ma všetko dráždi a svrbí."

Vyraď všetku chémiu na pranie spodného prádla. Aviváž, vône, dezinfekcie a ostatné blbiny. Namiesto pracieho prášku použi jadrové mydlo pri vyššej teplote. Spodnú bielizeň žehli (sterilizácia).
Prestaň sa holiť. Je to len ďalšie dráždenie. Sex len s kondómom (snáď nebudeš alergická na latex).

ina2405
25. aug 2024

S intímkou sa candidy nezbavíš, alebo ťažko... Však to je umelina a žiadny prístup vzduchu k pokožke.

autor
25. aug 2024

@ina2405 ale ja nemam candidu. Stery som mala opat negativne cize nic nenašli

misenka3
25. aug 2024

Najprv preliecit ,môže to byť bakteriálna vaginóza,ťažko sa to odlišuje od kandidozy. Ale normálne by som sa preliečila najprv na jedno a následne na druhé. Kúpiš to volne v lekarni. A potom denne používať Saforelle,gél na intímnu hygienu. Ja som sa tým trápila takisto ako ty,hlavne cez tehotenstvá to začalo a potom to už pokračovalo stále. Odkedy používam ten gél, vráti sa mi to možno raz za rok. Moj život sa teda oveľa zmenil k lepšiemu.

autor
25. aug 2024

@fido69 ďakujem, skúsim to mydlo. Nič okrem tej dezinfekcie nepouzivam. A sex mame len s kondomom… to je dalsia vec ktora ma trapi, lebo sme v stadiu kedy sa snazime o dieta s CAR ale 3 mesiace to prekladam lebo ani sex nemozem mat kvoli problemom ktore mam

ina2405
25. aug 2024

Prestaň sa teda holiť. To kto sa holí každý druhý deň? Však aj ja mám podráždenú kožu na druhý deň po holení. Holím sa dolu raz za týždeň, však to pomaličky rastie a používam balea intim.gél, žiadny extra na holenie. Skús to.
A zisti, či nemáš tú alergiu na latex.

autor
25. aug 2024

@ina2405 ja to nedokážem sa neholiť lebo ako začnú rast ja ledva chodim, nemozem lezat… idem sa zblaznit. Vzdy si hovorim ze to vydrzim ale nie

ina2405
25. aug 2024

Ale ono ťa to pichá, lebo po holení máš ešte podráždenú kožu. No ťažko radiť tu..
Snáď niečo skúsiš a pomôže ti to.

autor
25. aug 2024

@misenka3 ale veď tú by mi zistili pri kultivacii nie?

autor
25. aug 2024

@ina2405 ked sa oholim ulavi sa mi na deň a pol potom znova to iste 😭

sashka22
25. aug 2024

To Tvojmu chlapovi na Tebe nezáleží ak nebol ešte u urológa na testy aj on??? Či sa tvári,že jeho sa to netýka

autor
25. aug 2024

@sashka22 my spolu ani nespávame a ak hej po 100 rokoch tak len s kondomom čiže on s tym nemá nič

misenka3
25. aug 2024

Ako? Mne doktor nerobil nikdy stery,ale keď už mi prestali zaberať antimykotika,tak mi povedal,že to muselo prejsť do vaginozy. A mám overené,že raz za rok,keď sa mi to prejaví,preliecim sa na jedno aj druhé,ale hned po sebe ,nie naraz. Najprv si dam antimykotika a potom niečo na vaginozu -pre istotu, sa preliecim aj aj. Ale ten gél používam stále.

marcellka32
25. aug 2024

Neholit vôbec, intimky zrušiť, umývať sa vodou, prať prádlo bez aviváže, nosiť bavlnené bombardaky

vanilkovazmrzka
25. aug 2024

Prva a jedina vec - okamzite sa prestan holit.