Časté špinenie počas dojčenia

nin12345
29. sep 2023

Ahojte chcela by som sa spýtať či ste sa s týmto niektorá stretli.. hneď po šestonedelí som dostala menštruáciu ktorá trvala 12 dní a bola strašne silná tak som bola aj u gynekológa keďže sa nechcela zastaviť a už som sa bála čo to môže byť. Pár dní na to som začala opäť mať ružový výtok a potom také špinenie a vlastne to trvá doteraz - jeden deň nešpiním tri dni áno a tak podobne. Na opätovnej kontrole u gynekológa mi povedal že všetko mám v poriadku a pravdepodobne to bude hormonálna nerovnováha z dojčenia a nedá sa s tým nič robiť :/ dcérka má však len dva mesiace aj týždeň nechcem ju kvôli tomu prestať dojčiť avšak keď špiním pozorujem aj že mám málo mlieka.. mali ste to niekto? Upravilo sa to samé?

aknamorka22
29. sep 2023

@nin12345 a aké vysetrenia ti robil doktor? Bral ster? Krv? Sono? Ak stále krvacas, normalne to, podľa mňa, nie je a trvala by som na ďalších vyšetreniach u doktora. Ja som po pôrode mala niečo podobné. Veľmi silné menštruácie a medzi nimi stále slabé krvácanie. Nastastie ma môj doktor poposielal kade-tade na vysetrenia a zistilo sa kde bol problém.

nin12345
autor
29. sep 2023

@aknamorka22 a kde bol teda problem? Robil mi sono aj pozeral dnu tymi zrkadlami tam povedal ze maternica je pekne vycistena po porode aj sliznica ze je nizka.. ster mi nerobil ani nebral krv.

nin12345
autor
29. sep 2023

@aknamorka22 zatial to bola asi kratka doba na to aby ma poslal na dalsie vysetrenia alebo ja neviem..😕

aknamorka22
29. sep 2023

@nin12345 bola som na hysteroskopii (kamerou sa ti pozrú do maternice) a zobrali mi vzorky z maternice. Histologiou sa zistilo, že mám trofoblastovu chorobu. Ja som však aj v maternici mala "niečo" co nikto nevedel, čo je. Ak ti robil doktor sono a pozeral ťa odspodu a nevidel nič nezvyčajné môže sa jednať o hormonálnu nerovnováhu z dojčenia. Ešte je skoro po pôrode. Telo sa stále dáva do kopy. A samotné dojčenie je veľká záťaž pre telo. Tak isto aj tehotenstvo, pôrod bola veľká záťaž a trvá dlho pokiaľ sa telo dá doporiadku. Ja som mala pocit, že u mňa to trvalo rok ked som si povedala, ze to je fajn 🤦 Uvidíš aké budú menštruácie a či stále bude to spinenie a ak to bude zlé, trvala by som na ďalších vyšetreniach u doktora.

nin12345
autor
29. sep 2023

@aknamorka22 fuuuha tak chvalabohu ze prisli na to co ti je a to pred porodom sa ti nic nedialo a prejavilo sa to az potom? A dakujem za odpoved aj za povzbudenie ... ja tiez necakam ze budem tak rychlo uplne okej mala som tazky porod ale ak to neskonci tak isto pojdem na dalsie vysetrenia a asi budem musiet aj prestat dojcit alebo zacat dokrmovat malu kedze sa mi popritom tvori malo mlieka😕