Ahojte baby 🙂 som tu nová,funguje to tu ešte vôbec? Lebo často si tu čítam keď aj potrebujem poradiť a vidím tu príspevky veľmi staré.. a ak tu aj niekto je potrebovala by som radu. Momentálne mám plodne dni a mám prvý krát strašne bolesti,pichanie v pravom podbrušku ako keby vaječník,neviem... neviem si nijako ľahnúť ani sadnúť,strašne má nadúva,veľmi často chodím na malú a dosť to boli tá práva strana aj pri tlačení keď potrebujem ísť na wcko. Viete čo by to mohlo byt? Či to je len taká bolestivá ovulácia? Všetko si poznám viem dokonca už povedať,že mám skúsenosti lenže takúto bolestivu ovulku som ešte nemala. Len pre info : S priateľom mame nonstop nechránený styk,o bábätko sa nejak nesnažíme ale keby sa stane tak má to poteší.
Mam 21 a mala som prvú operáciu kyret v 16tich. Celkovo som mala už od vtedy 3kyret,1 laparoskopiu. Kyret bol väčšinou kvôli silnému krvácaniu mimo menzes a laparoskopia kvôli bolestiam podbruška. Pri laparo som mala mnohopočetné zrasty snáď asi všade. Už som mala asi snáď hocijakú chorobu ženskú 😕 mamina zomrela na rakovinu krčka maternice takze tieto problémy mám po nej,tiež si takto zažila než ochorela. Ďakujem za Vaše odpovede poprípade rady 🙂
@ukulela pred dvomi týždňami som bola na preventívke u svojho gynekológa a všetko bolo v úplnom poriadku,ale idem teraz zas na ďalšie vyšetrenia na gastro a sono brucha lebo mávam dosť často nevoľnosti,a lekárka mi brala krv a moč a vraj tam je v moci nejaká baktéria. Len zaujímavé že som nepociťovala žiadne bolesti pri moceni vôbec by som nevedela,takze je možné že je to tým?
@ciernovlaska1 Nafukovanie, črevné koliky? Ja to mávam keď zjem melón vodový, hrušky, cibuľu a podobne.
@asia83 nie úplne obyčajne nafukovanie,bruško mám nafunknute ,ťažké a je to dosť nepríjemný pocit
@ciernovlaska1 môže to byť čokoľvek, aj črevo. ja mávam (sranda je, že najčastejšie v období ovulácie) presne také a ešte aj pridružené problémy, ale mne to súvisí na 99% s črevom. nemávaš zápchy? a aj tá baktéria v moči - tie bolesti môžu byť aj močového pôvodu, ak to tak môžem nazvať 🙂 je dobré, že to riešiš. radšej ísť k x lekárom ako sa hovorí "zbytočne", ako niečo zanedbať. aj to gastro že riešiš, je fajn. ak ti navrhnú vyšetrenia, daj si urobiť, sú nepríjemné, ale potrebné zrejme. držím ti palce
@ciernovlaska1 Koliky. Treba si všimnúť po akých potravinách sa to deje a tie vynechať. Poznám to.
@ciernovlaska1 kľudne to môže súvisieť aj s ovulaciou, ak ju máš.Ja mávam tiež silné bolesti a má nadúva. Ja mávam takéto bolesti v podbrušku tak 2-3 krát do roka, že som aj vracala a aj má prehnalo a bolo mi na odpadnutie, nevedela som že to súvisí s ovulaciou až gynekológ mi to potvrdil.
@ciernovlaska1 ja som mala takýto problém a bolo to slepé črevo
@panelacikova no hej už som zvyknutá stále po lekároch lebo furt sa niečo deje a tiež si myslím že na tom gastro vyšetrení niečo bude,a možno aj ten slepak,lebo aj tie nevoľnosti čo stále mávam a bolesti brucha sú strašne... no a teraz už tretí deň som nebola ani na veľkej.. a to chodím každý deň pravidelne
@katarinka89 a čo stym slepakom môže byt?
@asia83 hej rozumiem len práveže teraz v poslednej dobe toho moc ani nezjem mávam dost často nechutenstvo
@katarinka89 len ja som sa Dočítala že ak sú to problémy so slepakom tak bolesti sú okolo pupka a mna boli práve podbrusko úplne dole
@ciernovlaska1 tretí deň je dosť... Skúšala si psylium na uvoľnenie stolice? Kúpiš v lekárni, užijes buď s vodou alebo jogurtom potrebné množstvo a potom treba piť aspoň liter tekutín, ideálne aj pre užitím aspoň polliter. To je vláknina, mne pomáha ísť na wc. To podbrusko môže súvisieť tiež s črevom. Aj mňa to boli všade. Keď som upchata. Alebo keď mám hnačky. Slepak, spodok, pod rebrami, pupok, no proste všade to koluje.. kým sa dostanes k lekárovi, skús tú vlákninu ešte. A veľa veľa vody, aby obsah čriev zmäkol..
@ciernovlaska1 Tak ale niečo snáď zjete. Črevám neprospievajú ani zmeny v stravovaní.
@panelacikova ďakujem za rady 🙂 a vody tej logam denne možno aj 4-5 litrov lebo som stále smädná
@panelacikova ja pijem každé ráno kávu pravidelne a tá mi vždy vyženie na veľkú no a teraz po tých 3 dňoch sa podarilo ale dost ťažko bolelo má pri tom to podbrusko keď som tlačila a stolicu mám dost tvrdú,ale to sú tie vlákniny, že ich mám určite malo
Zabudla som Vám povedať že mám aj krvnú zrazeninu v pečeni na ktorú som mala chodiť na pozorovanie každého pól roka,len som sa na to vykašľala.. No a zajtra idem baby na ultrazvuk bruska budú mi vyšetrovať pečeň,žlčník,žlč.cesty,pankreas,slezinu,obličky. Som dost nervózna stále na to myslím tak držte palce nech je všetko v poriadku
@ciernovlaska1 neboj sa, krvnú zrazeninu mám v pečeni aj ja a chvalabohu sa to nemení. Sledujú mi to niečo vyše roka.. ja mám veľmi veľa rôznych problémov, no akosi už prichádzam na to, že 90% je v mojich črevách a zvyšok v hlave... Musíš sa upokojiť. A absolvovať vyšetrenie. Aby sa vylúčili nepríjemné diagnózy... Držím ti veľmi palce. Je to veľmi nepríjemné.. myslím tým tie bolesti.
@ciernovlaska1 zrejme chodíš aj na hematologiu pre zrazeninu, či nie?
@panelacikova mala som stou zrazeninou chodiť na špeciálne ultrazvukové vyšetrenie do BA každého pól roka,lenže keď som sa chcela dať objednať tak mi ponukali termín až za pól roka tak som sa naštvala a vykašľala
Som sa na to. Čo sa týka hematologie tam som bola hospitalizovaná ešte ako dieťa kvôli nadmernej tvorbe modrín,no a teraz mám ťažkú anémiu chodila som na transfúzie.
@ciernovlaska1 to je nepríjemné.. ale hlavu hore. Tie vyšetrenia si určite daj urobiť. Snáď to dobre dopadne..
@panelacikova ďakujem veľmi pekne 🙂
Ahojte baby,tak som včera bola na sono a vraj sú výsledky v norme na môj vek,len mám miernu steatozu pečene,len moc sa mi tomu nechce veriť od včera sa mi to zhoršuje,od včera mám hnačku chodím asi 4x denne všetko z čoho zjem tak radšej ani nic nejem,a bolesti brucha sú čím ďalej horšie ani najesť sa nemôžem strašne má bolieva brucho čím ďalej viac. Ani neviem popísať že v ktorej časti proste take bolesti mám chvíľkové ako keby to brucho na mna kričalo.. No a Ako som prišla z nemocnice tak som z ničoho nic dostala horúčku namerala som si 38. Neklesala až večer keď SOm sa prespala.. Ja neviem čo to môže byt už som zúfalá,ten lekár sa mi aj tak nejako nevzdal bola som v Skalici a mám stou nemocnicou skúsenosti a neodporučila by som ju nikomu,no ale zdalo sa mi ako keby sa má chcel zbaviť čo najrýchlejšie preto tomu neverím že tam bolo všetko v poriadku,preto som zvedavá ešte zajtra na to gastro vyšetrenie... ale poviem Vám že sa idem zblázniť od bolesti a stále chodiť na wc už mna unavuje 😞
@ciernovlaska1 no na ovuláciu by som to určite netipovala. Skôr nejaký zápal. Riešila by som lekára.