Ahojte chcem sa opytať, keď si kupim probiotika akože nejake ženske a budem si davať canesten krem.. dokazem sa aj sama vyliečiť z kvasinkovej infekcie ? Akoze neviem či ju mam ale mam svrbenie neskutočne predtym to bolelo keď som išla na zachod (už ale neboli) mala som to všetko take opuchnuté a mala som biely vytok častejšie ale bol normalny nie hrudkovity 🧐🧐 berem HAK, pohlavny styk som mala s niekym kto viem že nema pohlavne choroby, ale bola som viacmenej suchsia ako vlhka a bolelo to .. može byť ta infekcia z toho? Ďakujem za odpovede veľmi !! uz som take mala ked som brala antibiotika bez probiotik, a aj po sexe kde ma to bolelo lebo dlho nič nebolo ale prešlo to po 2 dnoch.. tak len sommchcela vedieť že či tie probio a krem pomožu 🙂)
Samozrejme idealne by bolo navstivit gynekologa.
Ak z nejakeho dovodu nechces, tak mas viacero moznosti, osobne by som zacala tym, ze si kupis v lekarni test od a Canestenu, ktory odhali ci ide o bakterialnu alebo mykoticku infekciu. Ak ide o mykozu, tak si kupis od Canestenu kombinaciu vginalnej tabletky a kremu, len krem nemusi byt dostatocny. Vaginalne probiotika alebo vyplach Rosalgin mozes pouzit potom s dostatocnym odstupom… ak ide o bakterialnu infekciu, tak tam uz sa gyneklogovi asi nevyhnes, resp. nema cenu sa mu vyhybat, ked on ti moze predpisat ucinne lieky.
Ja by som ti odporucila vyplach z lekarne a určite nasadit probiotika 🙂 zvonku ti pomoze canesten ked sa to neds vydrzat ale asi to skor treba riesit zvnutra.
Pri mykoze by mali zabrat, ale vytok, ktory opisujes, sedi skor na bakterialnu infekciu (normalny, nie hrudkovity vytok). Na tu ti Canesten nepomoze.