Čaká ma vybratie maternice

23. mar 2021

Čaka ma vybratie maternice kvoli silnemu, nezastaviteľnemu krvacaniu, ktorému pomože iba kyretaž. Už sa to zopakovalo 2 krat.Som pred menopauzou, mam 51 rokov.Vo štvrtok idem na kontolu a mam sa dovtedy rozhodnuť. Čo by ešte mohlo pomôcť, aby som tu operáciu nemusela absolvovať? Alebo ako ste prežili operáciu, Vaše skusenosti? Ešte nikdy som nemala žiadnu operáciu, tak mam neskutočny strach.

misha666
23. mar 2021

Ahoj... moja mamka bola na takyto zakrok presne v takom veku ako mate vy cca 9 rokov dozadu... nie kvoli krvacaniu ale kvoli nejakemu nalezu, ale tiez jej vyberali maternicu ale aj vajecniky .. zvladla to super... jedine co si pamatam s cim mala potom dost problemy boli neskutocne navaly... lebo ved rychla zmena hormonarneho profilu... ale na to jej pomohli nejake kvapky... drzim palce urcite to zvladnete a budete mat pokoj

piece
23. mar 2021

Moja sestra na tom bola v 30. Majú našťastie jednu dcérku, tak nemalo zmysel proste trpieť. Ona to prežila úplne v poriadku a má hlavne pokoj. Obišli ju aj návaly, aj kolísanie hmotnosti. Ona sama hovorí, že žije odvtedy lepší život

lucia851
23. mar 2021

Ja mam 35 rokov a tiež ma to čaká. Mam myomy na maternici a každú menštruáciu silné bolesti podbruška a chrbtice. Silno krvacam. Bývam často anemicka.

ivangeline
23. mar 2021

Moja mama bola v 45ke. Da sa to zvladnut. Ked tteba von,treba von.. Len slhsie si musela davat pozor a nedvihat tazke a no ako pisu...menopauza so vsetkymi priznakmi prisla hned..navaly teplo a zima, opuchy,priberanie,unava a celkovo by som napisala,ze sa hlasi jesen zivota. 🙂 Inak je v poriadku a po 2 rokoch uz odznievaju navaly.

cawes
23. mar 2021

Bola som v decembri mam 37 prezila som uplne v poriadku, odvtedy nemam ziadne problemy a som rada ze som sa tak rozhodla

autor
23. mar 2021

Možem sa opytať, ako Vas operovali? Ja by som mala byť operovana cez brucho, kvoli zväčšenej maternici. A ešte ake ste mali bolesti tesne po prebudeni?Som strašny bojko, ale viem, že to by bolo pre mňa najvhodnejšim riešenim.Navalov sa nebojim, tie mam aj teraz. Len to silne krvacanie ma ubija. Už som 3 mesiace mala pauzu, už som si myslala, že to už menopauza, ale vratilo sa to omnoho intenzivnejšie , čo sa tyka krvacania.

ckatka
23. mar 2021

Nebude to horšie ako cisársky rez, ktorý denne podstupuje x žien...
Neboj zvládneš. Keď musí von tak musí von...ale ak nemáš istotu porad sa s viacerými lekarmi

autor
23. mar 2021

Cisarsky som nemala, takže neviem posudiť.

kiki68
23. mar 2021

Ja som na onkogynde videla vela zien po hysterektomii. Tak vies , tam to vyberaju rad radom. A tie rezy zaviseli od nalezu, ale neboli take velke ako po cisaraku. Boli v bikini oblasti a lekari sa snazili, aby to bolo co najmenej vidiet ( skrz plavky a nohavicky) . Boli to velmi chapavi chlapi ti lekari, myslim, ze sa velmi snazili zenam zachovat to telo.

cawes
24. mar 2021

Mne napriek zväcsenej urobili laparoskopicly 4bpichy cez brucho a zo spodu. Bolesti tak ako boli to co ti budem klamat ako kazda operacia alebo ako ked sa porezes. Ale budes tlmena. Horsie bolo potom vydrzat tolko lezat a nic netahat

cukroska
27. apr 2021

Tiež osobne poznám pár ľudí v mojom okolí a máme aj v rodine a každý jeden (okrem lekárov) mi povedal, že sa netreba báť, ze to dá vydržať.
Ja sa trápim tretí rok pred menopauzou zo silným krvácaním s bola som skalopevne presvedčená, zeyyl chcem von.. Po takmer troch rokoch sa konečne ľady pohli a zistili mi väčší myom. Som po operácii, ďalšia ma čaká o tri mesiace a pevne verím, že výsledky budú dobré s operácia pomôže.

sulawesi
22. jan 2024

@cawes mozem sa vas viac popytat ohl operacie maternice?

cawes
23. jan 2024

@sulawesi mozes

sulawesi
24. jan 2024

@cawes neviem ako tu funguje sukromna sprava. Ako by som ti mohla napisat?