Čaká ma konizácia

30. nov 2022

Ahoj baby caka má konizacia krcka.

Niesom teda z toho nadsena ani neviem či tam vôbec pôjdem. Otazka vsak znie tie ktoré ste ju absolvovali a po zákroku Vám vysli neg. Testy na HPV ako ste to riesili s partnerom? Nakoľko je HPV pozitívny a u mna by boli následne vysledky negatívne čo vie preto spravit?

Partner má nakazil od ex nevedela som o tom nikdy som nemal problemy az to z neho vypadlo po tom čo mi vysli zle vysledky. Som z toho fakt nestastna nikdy nič všetky vysledky vždy ukážkové a teraz toto svojou nezodpovednosťou má dotrepe na operačné lôžko a vo mne sa budú hrabať… fakt som z toho na prášky.

Dakujem

stellarstar
30. nov 2022

Tak keď nepôjdeš tak neksor sa ti z toho môže rakovina vyvinúť. To čo za rozmýšľanie máš že nechceš ísť? Ja som ti tiež mala pred pár rokmi, 15 m zákrok pod narkózou, ranosom prišla do nemocnice a večer domov. Na PN som bola 3 t namiesto tých 2 t keďže ja mám fyzicky i psychicky náročnú prácu a mne popri konizacii robili aj kyretáž maternice. Nie je to nič hrozné ja som po narkóze nič necítila. Výsledky potom dobre všetko ok, zmeny na krčku v poriadku a tento rok som si dala aj kúru od indonal3c. So súčasným partnerom som to nijak neriešila keďže ma nakazil ex spred 15 r a hpv sa už nezbavis ten už ostane

domiklik
30. nov 2022

Tak v prvom rade, hpv pozitívnych je 80% sexuálne aktívnej populácie, nie je to žiadna tragédia.. . 100% istotu, že ťa nakazil tvoj partner máš len vtedy, pokiaľ je tvoj jediný sexuálny partner doposiaľ... Pokiaľ si pred ním mala aj iných sexuálnych partnerov, je možné že si hpv chytila od niekoho iného, môžeš byť pozitívna roky, ale pokiaľ chodíš na prehliadky a máš, zjednodušene to poviem 1. Štádium, nikto to nerieši, doktor ti ani nemusí povedať ze si hpv pozitívna, povie ti nanajvýš nech prídeš o rok. Ak ti vyšli zle výsledky ako tvrdíš, pravdepodobne ide o 3 predrakovinové štádium, a áno je potrebná konizacia... Pokiaľ by si na nu nešla, je vysoko pravdepodobné, že do par rokov by sa z toho vyvinula rakovina krčka maternice... Ja som bola v tejto situácii tiež... Po konizacii som sa dala zaočkovať, pokiaľ som absolvovala všetky 3 dávky vakcíny, používali sme s partnerom kondóm. Bála som sa ako donosím dieťa, do nosila som bezproblémov... Zákroku sa báť nemusíš, leep metódou trvá asi 15 minut v celkovej narkóze, a je celkom rozšírená aj 1dnova chirurgia, na 2 deň môžeš vykonávať sedavé zamestnanie, 6 týždňov nemôžeš dvíhať ťažké veci...

autor
1. dec 2022

@stellarstar Ano rozmýšľam nad tým pretože mám niekoľko zdrav, problemov a čím viac sa vo mne doktori hranu tým je to horšie nemusí to byt práve tým ale mám zo zákrokov totálnu paniku. Zažila som strašne zaobchádzanie u doktorov A snazim sa tomu vyvarovať koľko môžem ešte v celkovej narkoze no veru nechce sa mi.

Doktorka mi povedala že je to má jeden deň že ráno a poobede idem domov som športovec tak som sa jej hneď pýtala ako je to potom s liečením vraj týždeň oddych a potom sa mám prist ukazat že keď je telo zvyknuté na zataz nebude to problem.

autor
1. dec 2022

@domiklik tiež mi doporučila očkovanie takze na očkovanie by som po zákroku určite sla otazka znie či by očkovanie malo aj pre partnera nejaký význam.

ibrunova
1. dec 2022

Konizácia ako zákrok je úplne v pohode, ani nezvažuj, že tam nejdeš, či chceš radšej rakovinu? Je to slabá narkóza, mňa vôbec nič nebolelo, hneď po prebudení mi dali obed a pohoda. O týždeň som už bola behať, absolútne nič mi nebolo. Očkovanie je podľa mňa teraz už blbosť.

autor
1. dec 2022

@ibrunova vravím že mám strach po zlých skúsenostiach. Tak preto tie obavy a váhanie. Čiže si normálne po tyzdni neriešila zataz? Tiež som bezec plus 5x do týždňa fitko tak sa obavám

noemikatka
1. dec 2022

Bola som tiež na konizacii minulý rok a výsledky prišli dobre stým ze mi vybrali všetko čo malí ale stále mam hpv cin|| kontrola 2x do roka o babo sa zatiaľ nepokusame ale už sa stalo ze nám to ušlo v plodnych dnoch ale tehotna som neostala neviem či to súvisi stým ale dúfam ze nie🙉 asi len spermie neprežili koľko mali 🙈🤣 určite chod!

ibrunova
1. dec 2022

3 dni som bola doma, tak mi kázala dr, ale absolútne nič mi nebolo, už ma mrle žrali. ALE! Zdravie je prvoradé, keby si aj musela vynechať, tak hádam to nie je to najdôležitejšie, Dať sa do poriadku je základ, ja som šla hneď, načo čakať..

autor
1. dec 2022

@ibrunova ďakujem za info jasne že je prvoradé ale poznam sa :D a teda nervy by som mala ešte rok po tom a nasrata na cely svet že nemôžem niečo robit

lusyyy36
1. dec 2022

Operacia doobeda, o 14tej som sla uz aj Fotos. Nič nebolelo,nekrvacala som, o 2 tyzdne som zacala v novej praci, fyzicky tazkej.
Vysledky mam zatial ok, Dr nic nespominala ale na hpv mi asi dalsie testy nerobili ,aspon o Tom neviem

ibrunova
1. dec 2022

Toto bolo nič, naozaj.. Ja som bola potom aj na hysterektómií, to je už o inom.

stellarstar
1. dec 2022

Tak nechoď na konizáciu a nechaj tak ale keď sa ti z toho vyvinie rakovina krčka maternice tak sem nechoď revať. Žena ten zákrok je nič veď nebudeš nič cítiť keď tak jedine ms bolesti. Ráno tam prídeš, urobia zákrok, ani si nevšimneš a poobede & večer pôjdeš domov.
Mala som kolegyňu spred 15 r , mala okolo 35 r, 2 či 3 synov a od posledného pôrodu nebola u gyn lebo veď načo. Keď už mala nejaké ťažkosti tam šla a do 3 m bola v cintoríne. Mala rakovinu teraz neviem či krčka maternice alebo maternice ale uz mala aj v okolitých orgánoch a nebolo jej už pomoci lebo to nebolo ani operovateľné. Takže zdravie máš len jedno a to nekúpiš. Aj ja mám ďalšie zdravotné problémy a mám aj závažnú dg ale som rada že to dr zistil lebo chodím každý rok na preventívky a som rada že dnes to vedia riešiť. Tvoje zdravie tvoj život