Čaj Gynastan - jeho užívanie, účinky a skúsenosti

26lenka6
9. máj 2012

Ahojte snažilky. 😎
Vo veľa témach je tento čaj spomínaný ale nikde som nenašla tému ktorá sa týka čisto len Gynastanu. Chcela by som vedieť aké máte skúsenosti s pitím Gynastanu, ako vám pomohol a v akej časti cyklu by sa mal piť. Snažíme sa už vyše 2 roky o mimčo ale mám problém s nepravidelným cyklom a v poslednej dobe to nie je ani s ovulkou ružové. Budem rada keď sa tu dozviem nejaké užitočné rady ohľadne tohto čaju. Pomohol niektorej z vás k úprave cyklu a následne ku koľajničkám na teste?
Ďakujem 😉

droppa
15. okt 2012

Moja skúsenosť s týmto čajom je negatívna. Tiež som na neho čítala kopec dobrých odporúčaní tak som si ho kúpila, pravidelne pila podľa návodu. Dúfala som, že mi pomôže ustáliť cyklus. No a dopadlo to tak, že z môjho cca 29 dňového (+- 1 deň) cyklu sa stal 45 dňový, s nesmiernymi bolesťami pŕs, podbruška, nevoľnosťami na vracanie. Prvý cyklus užívania som mu to nepripisovala a naivne som si myslela, že sa nám podarilo otehotnieť ale keď MS prišla a zopakovalo sa to isté aj druhý cyklus tak mi došlo, že to bude čajom a hneď som ho vysadila. Dúfam, že nasledujúci cyklus (bez čaju!) už bude zase normálny.

tinus8
30. apr 2014

Prosím o radu, už mesiac pijem čaj gynastan a momentálne mám pred mrchou a mám nevolnosti, pobolieva ma podbruško ozaj to môže byť tým čajom???? Máte aj niekto iný takú skúsenosť??? ďakujem

juliana30
30. apr 2014

Mne odporučila piť gynastan Bylinkarka Kopáčová pred ivf.Pila som ho 2mesiace 2xdenne, a 2x denne som jedla vitamín E.Cyklus som mala rovnaký ,mne zase zle robila alchemilka.Čaj som nepila tuším cez menštruáciu.Inak každý deň.

novalienka
16. júl 2015

môže, aj mne teraz bolo na zdochnutie, v podstate nič, len únava a pocit na bleeee ..... a to už tretí cyklus .... takže asi sa s ním rozlúčim .... predtým som to nemala .... 🙂

26lenka6
autor
9. jún 2016

Ja som sa nan tiez potom vykaslala a zacala som pouzivat kvapky Mastodynon a 3ti cyklus som uz aj otehotnela

faskalap
24. feb 2017

zavodnilo sa mi poriadne brucho,asi po hodine po užití,a dost ma bolel,takže tak

lienka737
24. feb 2017

Zloženie: hluchavková vňať, alchemilková vňať, vňať mäty piepornej, rebríčková vňať
Hluchavka a alchemilka pomáhajú zachovať pohodu pred a počas menštruácie
Rebríček prispieva k zmierneniu menštruačných kŕčov
Mäta pomáha pri tráviacich ťažkostiach, prispieva k optimálnemu uvoľneniu

- takže takové nic moc.